صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۴۲۶۹۶۰۲
تاریخ انتشار : ۱۴ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۳:۴۱

حجت الاسلام و المسلمین محمد حسن انصاری با بیان اینکه ضروری‌ترین وظیفه انسان در اسلام خودسازی در پرتو خداشناسی است، گفت: اسلام مکتبی است که این را به مسلمان می‌آموزد و با احکام خود او را به سوی چنان بودنی که شایسته مقام انسان است سوق می‌دهد و روزه عالی‌ترین راه برای تداوم خودسازی است.

به گزارش ایکنا از خوزستان، حجت الاسلام و المسلمین محمد حسن انصاری، استاد حوزه علمیه شب گذشته 13 اسفند در سلسله جلساتی که به مناسبت ماه مبارک رمضان در حوزه علمیه آیت‌الله العظمی آقا شیخ میرزا محمد جعفر انصاری(ره) برگزار می‌شود، گفت: در ابتدای ماه ضیافت الله هستیم امید داریم خداوند متعال توفیق بهره برداری از فیوضات این ماه را به همگی ما عنایت بفرماید. ضروری‌ترین وظیفه انسان در اسلام خودسازی در پرتو خداشناسی است. مسلمان باید خویشتن خویش را چنانکه شایسته است بسازد، نه آنگونه که امیال و هوس‌هایش خواسته است و اسلام مکتبی است که این را به مسلمان می‌آموزد و با احکام خود او را به سوی چنان بودنی که شایسته مقام انسان است سوق می‌دهد.

وی اظهار کرد: اسلام پیروان خویش را در هر بُعد از زندگی و در کشاکش نیازها و خواسته‌ها به سوی همین وارستگی از بندهای حیوانی و آراستگی به فضائل نفسانی فرا می‌خواند و احکام آن در هر زمینه، مسلمان را به سوی همین هدف برتر می‌برد.

انصاری گفت: دستورات اسلام در عین سادگی و شیرینی همچون صیقلی است که جان آدمی را جلا می‌دهد. انسان در بینش توحیدی اسلام در سیر و حرکت و پیمودن راه تکامل است، راهی که ابتدای روشن آن از حضرت احدیت است «انا لله» و هدف نهایی آن خدا گونه شدن «انا الیه راجعون» است. پس برای اینکه راه را گم نکند و منحرف نشود و دچار تزلزل و اضطراب نگردد، نیاز به جهت یابی و رابطه مستقیم با ندای هستی دارد که فرهنگ نماز این نقش مهم و سرنوشت ساز را به عهده دارد، اما به تنهایی کافی نیست زیرا که این حرکت عمومی و دائمی مشکلات فراوانی از قبیل شهوت، غفلت، طغیان نفس، وابستگی و علاقه به مظاهر مادیات و غرائز و ...  دارد. لذا انسان برای تداوم راه تکامل ناچار است خود را تربیت کند، بسازد و آمادگی پیدا نماید.

این استاد حوزه علمیه خاطرنشان کرد: یکی از نعمت‌های عظیم الهی در این ماه مبارک رمضان، نعمت گرسنگی و تشنگی است که کمتر کسی متوجه این نعمت و اهمیت آن می‌شود. قلب در حال گرسنگی رقیق می‌شود، روشن می‌شود و بیشتر رو به خدا می‌آورد؛ چنانچه در حالی که سیر باشد سست و سنگین است. پیامبر اکرم(ص) در بخشی از خطبه آخر ماه شعبان می‌فرمایند: «واذکروا بجوعکم و عطشکم فیه جوع یوم القیامه و عطشه» یعنی با تشنگی و گرسنگی ماه رمضان به یاد تشنگی و گرسنگی روز قیامت بیفتید؛ چنانچه سعدی شیرازی با توجه به همین اهمیت و ارزش گرسنگی است که می‌فرماید: «اندرون از طعام خالی دار تا در آن نور معرفت بینی».

وی ادامه داد: روزه عالی‌ترین معیار خودسازی و تداوم حرکت‌ها است، زیرا روزه انسان مؤمن را از نظر روحی و جسمی، توان، مقاومت، آگاهی و هوشیاری عطا می‌کند تا از مشکلات نهراسد و با گرسنگی و تشنگی و دیگر مشکلات مبارزه کند. امیرالمومنین علی(ع) فرمودند: «افضل الناس من جاهد هواه و اقوی الناس من غلب هواه» بهترین مردم کسی است که با هوای نفس مبارزه کند و نیرومندترین آنان کسی است که بر آن پیروز شود. روزه به ما می‌آموزد که دنیا محل عبور است، جای تلاش و کار و خودسازی و دیگر سازی است، دنیا محل ماندن و استراحت نیست، لذا روزه‌داری، خودسازی و پاک شدن و دوری از گناهان است.

انصاری گفت: لحظه لحظه‌ معنوی افطار و سحر، عالی‌ترین اوقات بازگشت به خویش و خدای مهربان است. از جمله چیزهایی که امت اسلامی در مکتب روزه به آن می‌رسد مرز عفو و بخشش، صدقه و امداد، ایثار و فداکاری، هدیه و گذشت و همدردی و شناخت است. از دیگر نتایج روزه و ماه مبارک رمضان، مسئله مساوات در میان طبقات اجتماع است. برکات ماه صیام فراوان و بسیارند که ما از ذکر آنها عاجز و ناتوانیم و این کار جز از بزرگان دین و پیشوایان مذهب ساخته نیست. پروردگارا به لطف و کرمت و رحمت واسعه‌ات توفیق بهره‌برداری روزافزون در این ماه عظیم به ما عنایت بفرما و ما را بیامرز. آمین یا رب العالمین.

انتهای پیام