صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۴۲۶۹۷۳۳
تاریخ انتشار : ۱۴ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۶:۳۳

نخستین جلسه فراکسیون شعائر اسلامی، قرآن و زیارت مجلس شورای اسلامی که از ادغام 12 فراکسیون در ساختاری جدید تعریف شده است، امروز سه‌شنبه 14 اسفند همزمان با سومین روز ماه مبارک رمضان برگزار شد.

به گزارش خبرنگار ایکنا، نخستین جلسه فراکسیون شعائر اسلامی، قرآن و زیارت مجلس شورای اسلامی، ظهر امروز سه‌شنبه 14 اسفند با حضور حجت‌الاسلام نصرالله پژمانفر؛ رئیس این فراکسیون و جمعی از نمایندگان عضو آن، در سالن کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی برگزار شد.

 
در ابتدای این نشست عنوان شد که دستور جلسه، ارائه گزارش عملکرد فراکسیون قران ، عترت و نماز در دوره یازدهم، بررسی رویکردها و نحوه فعالیت‌های فراکسیون و تعیین کمیته‌های مربوطه است.
 
حجت‌الاسلام پژمان‌فر در ادامه این نشست گفت: ابتدا از آنجا که در دوره نهم، دهم و یازدهم در جریان فعالیت‌های این فراکسیون بودم باید بگویم که این تشکل در دوره جدید فعالیت خود از وضعیتی که تنها انحصار به قرآن و عترت داشته باشد، خارج شده و با ادغام چندین فراکسیون مرتبط با حوزه دین، قرآن و مباحث و مسائل مذهبی، با نام جدید فراکسیون شعار اسلامی، قرآن و زیارت، قرار است فعالیت خود را در دوره جدید از سر گیرد.
 
وی ادامه داد: یکی از موضوعاتی که پیشتر مورد بررسی قرار می‌گرفت؛ آن هم براساس مأموریت‌هایی که به دستگاه‌های اجرایی محول شده بود، پیاده‌روی اربعین است که اتفاقاً پیرامون این موضوع، جلساتی نیز در کمیسیون اصل نود برگزار شد و در خصوص این مسئله مقرر شد به جای اینکه در روزهای منتهی به اربعین در مورد کم و کیف این اجتماع عظیم صحبت و تصمیم‌گیری شود تقریباً از شش ماه قبل، مقدمات برگزاری آن، تأمین زیرساخت‌ها، نظام حمل و نقل و مواردی از این دست مورد توجه قرار گیرد.
 
رئیس فراکسیون شعائراسلامی، قرآن و زیارت مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در این راستا پرونده‌ای نیز تشکیل و جلساتی با وزیر کشور، وزیر میراث فرهنگی و گردشگری، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد تا از ظرفیت‌های موجود در این حوزه‌های اجرایی به منظور برگزاری هر چه مطلوبتر پیاده روی اربعین استفاده شود.
 
وی گفت: در حوزه امور مربوط به فعالیت‌های قرآن، با مجموعه‌ای از تشکل‌های قرآنی همچون شورای توسعه فعالیت‌های قرآنی که معمولاً زیر نظر استانداری‌ها برگزار می شود  و متولی آن امامان جمعه هستند و البته گزارش‌های میدانی نشان از آن دارد که به شکل مستمر و مرتب برگزار نشده  و یا حتی اصلاً برگزار نمی‌شوند، روبرو هستیم.
 
این نماینده مجلس افزود: در این زمینه در ادوار گذشته با وزیر کشور مکاتباتی از سوی این فراکسیون صورت گرفت تا به همه استدانداران در زمینه برگزاری این شوراها دستوری صادر شود و از برگزاری آنها حمایت‌هایی صورت گرفته که خوشبختانه اعتبارات خوبی نیز در این زمینه به مباحث قرآنی اختصاص پیدا کرد و شاهد افزایش آن در ادامه بودیم.
 
پژمانفر تأکید کرد: یکی از دغدغه‌های اصلی این فراکسیون توسعه فعالیت‌های قرآنی در تمامی نهادها و دستگاه‌ها  و از همه مهمتر آموزش و پرورش است که از جمله اقدامات صورت گرفته در جهت ایجاد ارتباط بهتر و دریافت داده‌های آماری دقیق‌تر در زمینه نحوه برگزاری فعالیت‌های قرآنی در هر استان، مقرر شد تا یک رابط قرآنی تعیین شود که این فرد با معرفی استاندار در مجامع قرآنی شرکت کرده و همه دستگاه‌های سیاستگذار و تصمیم‌ساز و اجرایی استان و از جمله ادارات کل ارشاد استانی، موظف باشند ارتباط سازنده‌ای با این رابط برقرار کنند.
 
رئیس فراکسیون شعائر اسلامی، قرآن و زیارت مجلس شورای اسلامی در ادامه گفت: چیزی که در نظام جمهوری اسلامی ایران متأسفانه وجود دارد و اصلاً نیز قابل دفع نیست آنکه به همان اندازه که آحاد مردم قادر به فارسی خواندن هستند اما درصد قابل توجهی از آنها  از روخوانی و روانخوانی ساده قرآنی عاجز هستند و لذا راه‌اندازی و برگزاری نهضت ریشه‌کنی بی‌سوادی قرآنی الزامی است.
 
وی افزود: از جمله مسائلی که به عنوان یک آسیب‌شناسی در این امر مورد بررسی قرار گرفت اینکه یک دانش‌آموز بعد از طی 12 سال تحصیل تا مقطع دیپلم و صرف 720 ساعت زمان برای کلاس درس قرآن که مجزای از دروس دیگری دینی برگزار می‌شود اما با اخذ مدرک، در اکثر مواقع قابلیت روخوانی و روانخوانی قرآن را نداشته که برای رفع این نقیصه  ابتدا از وزارت آموزش و پرورش و در وهله بعدی وزارت علوم درخواست شد تا این موضوع را در سطوح آموزشی بررسی و حل فصل کنند.
 
این نماینده مجلس ابراز داشت: توجه به این مهم را می‌توان یکی از مصوبات فراکسیون به حساب آورد که طی آن از رئیس جمهور خواسته شود تا تمامی وزارتخانه‌ها را وارد این چرخه نموده و آموزش قرآن را در همه ادارات و سازمان‌های تابعه الزامی کند چرا که شاهد هستیم در مورد آموزش سایر مهارت‌ها این دوره‌های ضمن خدمت گذاشته شده و مورد توجه قرار می‌گیرد اما در مورد قرآن شاهد این الزام نیستیم که البته در میان وزارتخانه‌ها و دستگاه‌های اجرایی، وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی در زمینه آموزش قرآن توفیقات بیشتری داشته است.
 
پژمانفر با تشکر از اقدامات فرهنگی و قرآنی که از سوی دستگاه‌های متعدد به ویژه صدا و سیما و سازمان تبلیغات در زمینه آموزش و فراگیری قرآن صورت می‌گیرد، تشکر کرد و گفت: این موضوع در ساختار جدید این فراکسیون با جدیت بیشتری پیگیری شود چرا که تا پیش از این اغلب فراکسیون‌ها فردمحور بودند و ممکن بود یک نماینده به تنهایی و با استفاده از ارتباطات و اعتباراتی که به دست آورده بود، مجموعه اقداماتی انجام دهد اما به نظر می‌رسد راهکار اصلی، تشکیل کمیته‌هایی به منظور پیگیری مسائل و رفع مشکلات باشد که اتفاقاً یکی از بندهای دستورجلسه امروز نیز همین است.
 
وی افزود: از جمله موضوعاتی که در این فراکسیون باید مورد توجه قرار گیرد، موضوع زیارت است، در مورد اربعین و سفرهای زیارتی نکاتی عرض شد اما تا وقتی که یارانه‌های دولتی در این زمینه مشخص نشود و وارد چرخه حمایتی از سفرهای زیارتی نشود، شاهد هستیم که حتی سفر زیارتی به مشهد مقدس نیز تبدیل به سفر پرهزینه شده که مردم با طبقه اقتصادی متوسط و پایین قادر به چنین سفری نیز نیستند و این مسئله باید مورد پیگیری اساسی از سوی این فراکسیون و در قالبی به نام کمیته‌های تخصصی قرار گیرد.
 
پژمانفر با تأکید مجدد براین نکته که این فراکسیون از ادغام 12 فراکسیون مرتبط که در حوزه‌های گوناگون قرآنی، معرفتی و دینی فعالیت می‌کردند، به وجود آمده است، تصریح کرد: بر تشکیل کمیته‌هایی که به آن اشاره شد، اصرار داریم تا هر یک از اعضا با توجه به ارتباطاتی که در حوزه‌های مربوط به خود دارند، در تقسیم‌کاری مشخص و هدفمند، پیگیر مواردی باشند که خواست و تقاضای فراکسیون است و به این منظور پیشنهاد می‌شود که ماهی یک نوبت شاهد برگزاری نشست فراکسیون باشیم  و به ازای هر نوبت نیز موضوع از پیش تعیین شده باشد تا پیگیری کمیته‌های مشخص شده، حول آن موضوع از حوزه‌هایی که با آنها در ارتباط هستند صورت گرفته و گزارش آن ارائه شود.
 
رئیس فراکسیون شعائر اسلامی، قرآن و زیارت مجلس شورای اسلامی در ادامه گفت: براساس حوزه فعالیت و مواردی که این فراکسیون به منظور پیگیری، اتخاذ تصمیم و تعیین مأموریت برای هر یک از دستگاه‌های اجرایی می‌تواند به آنها وارد شود، اساسنامه‌ای با بندها و سرفصل‌های مشخص تدوین و تنظیم شده است که در اختیار اعضا قرار خواهد گرفت و از امروز که 14 اسفند است، اعضای فراکسیون تا یک هفته کاری فرصت دارند، نقطه نظرات، موارد اصلاحی و موضوعاتی که می‌تواند در قوام و جامعیت هر چه بیشتر این اساسنامه کمک کند، مطرح کنند تا ترتیب اثر داده شود.
 
وی در پایان با اشاره به اینکه جلسه آتی این فراکسیون به موضوع زیارت اختصاص خواهد داشت گفت: آقایان پاپی‌زاده به عنوان نائب رئیس اول، محمد رشیدی به عنوان نائب رئیس دوم و محمد امیر به عنوان دبیر فراکسیون انتخاب شده‌اند. 
 
این گزارش حاکی است در بخش دیگری از این نشست برخی از اعضای دیدگاه‌های خود را در مورد نحوه عملکرد کمیته‌های تخصصی مورد نظر و بندهای اساسنامه پیشنهادی مطرح کردند. 
  
 
انتهای پیام