صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۴۲۶۹۹۰۴
تاریخ انتشار : ۱۵ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۲:۳۰
حسین سیمایی صراف:

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: برای موفقیت فعالیت فرهنگی باید علایق و طرز فکر دانشجویان که مخاطب ما هستند را بشناسیم و در این راستا، شناخت جریان‌های فکری داخل دانشگاه بر عهده معاونان فرهنگی است.  

به گزارش ایکنا به نقل از روابط عمومی وزارت علوم، حسین سیمایی صراف، وزیر علوم، ‌تحقیقات و فناوری در شصت و چهارمین اجلاس معاونان فرهنگی و اجتماعی دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی سراسر کشور و اولین دوره این اجلاس در دولت چهاردهم که روز سه شنبه 14 اسفند برگزار شد گفت: در فرمایشات مقام معظم رهبری به مقوله فرهنگ توجه ویژه‌ای شده است و فرهنگ مانند اکسیژن حیاتی است؛ لذا ما هم در آموزش عالی، مقوله فرهنگ را بسیار مهم می‌دانیم.

وی تأکید کرد: به عنوان دانشگاه که یک نهاد آموزشی با وجه فرهنگی است باید مراقبت کنیم در برنامه‌های فرهنگی به درون مایه تربیتی و اخلاقی توجه شود و فقط وجه مناسکی و شعائر مدنظر نباشد. توجه به فرهنگ از ضروریات نظام‌های دانشگاهی است و حتی در دانشگاه‌های غربی هم به تعامل اساتید با دانشجویان و توجه به دغدغه‌های آنان توجه می‌شود و ارتباط خوب استاد با دانشجو یک امتیاز است.

سیمایی افزود: اگر دانش‌آموختگان ما فقط در یک‌ رشته علمی متخصص باشند و بینش فرهنگی نداشته باشند؛ به راحتی نمی‌توانیم از آنان به عنوان فرهیختگان جامعه یاد کنیم. چراکه فرهیختگی از جمع دانش و ویژگی‌های ممتاز فرهنگی حاصل می‌شود.

وی اظهار کرد: در انجام فعالیت‌های فرهنگی به ویژگی‌ها و سبک زندگی دانشجویان که یک شیوه زیست دارای پیوند عمیق با فضای مجازی است توجه شود و اگر این ویژگی‌ها شناخته نشود امکان تعامل و همدلی نیز کم می‌شود. معاونان فرهنگی و اجتماعی باید جریان‌های فکری اعضای هیئت‌ علمی، دانشجویان و کارکنان را بشناسند و مطابق آن برنامه‌ریزی کنند. 

سیمایی توصیه کرد: معاونان فرهنگی و اجتماعی در انجام وظایف خود با صاحب‌نظران حوزه فرهنگ و افراد با تجربه مشورت کنند و با گروه‌های آموزشی مرتبط با فرهنگ و جامعه در دانشگاه خود برای پیشبرد فعالیت‌های فرهنگی اتاق فکر تشکیل دهند.

وزیر علوم بر جلب مشارکت حداکثری اساتید، کارکنان و دانشجویان در برنامه‌های فرهنگی تأکید کرد و گفت: هر میزان مشارکت بدنه دانشگاه در اجرای برنامه‌ها بیشتر باشد میزان موفقیت برنامه‌ها نیز بیشتر می‌شود.

انتهای پیام