صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۴۲۷۰۰۱۳
تاریخ انتشار : ۱۵ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۹:۱۰

مراسم افتتاحیه سی و دومین دوره نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم عصر امروز پانزدهم اسفندماه در مصلی امام خمینی(ره) برگزار شد.

به گزارش خبرنگار ایکنا، مراسم افتتاحیه سی و دومین دوره نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم، عصر امروز، ۱۵ اسفندماه با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمحمدحسن ابوترابی‌فرد، امام جمعه موقت تهران، سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، جمعی از معاونان و مدیران وزارت ارشاد و نیز مدیران و فعالان قرآنی کشورمان در مصلی امام خمینی (ره) برگزار شد.

در ابتدای این مراسم، گروه رزم‌نوازان ارتش جمهوری اسلامی ایران سرود ملی کشورمان را به صورت زنده اجرا کردند و در ادامه سیدجاسم موسوی، نفر اول چهل و هفتمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم به تلاوت آیاتی از کلام‌الله مجید پرداخت.

در ادامه کلیپی از مراحل آماده‌سازی نمایشگاه پخش شد و پس از آن حجت‌الاسلام والمسلمین حمیدرضا ارباب سلیمانی، معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس سی و دومین دوره نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم، از همه کسانی که در برگزاری نمایشگاه سی و دوم کمک کرده‌اند، قدردانی کرد و گفت: قدردان همه مدیران و فعالان قرآنی که از سراسر کشور و حتی برخی از کشور‌های دیگر در نمایشگاه حضور یافتند، هستیم.

وی افزود: وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از ابتدای حضور اهتمام جدی به برگزاری نمایشگاه داشتند و با حمایت ایشان قدم‌های ارزشمندی برداشته شد. نمایشگاه قرآن به ایستگاه سی و دوم رسید و لازم می‌دانم و وظیفه دارم از زحماتی که در ۳۱ دوره گذشته انجام شده، قدردانی کنم.

ارباب سلیمانی با تأکید بر اینکه نمایشگاه از امشب و به خصوص از فردا وضعیت عادی خود را پیدا خواهد کرد، تصریح کرد: نمایشگاه امسال ۳۷ بخش دارد و درصد زیادی از بخش‌ها که شامل ۲۸ بخش است، از سوی مؤسسات اداره می‌شود. همچنین ۱۵ سازمان و نهاد حاکمیتی در بخش نهاد‌ها حضور دارند و ۴۰ مؤسسه مردمی هم حضور یافته‌اند. علاوه بر این، ۱۲۰ ناشر نیز اعلام آمادگی خود را برای حضور و ارائه بیش از چهار هزار و ۳۰۰ عنوان کتاب را اعلام کرده‌اند.

رئیس سی و دومین دوره نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم بیان کرد: در این دوره مجموعاً ۹ اثر جدید با مضامین قرآن و عترت رونمایی می‌شود و تقریباً هر روز یک محصول جدید عرضه و رونمایی خواهد شد. علاوه بر این بیش از ۵۸ نشست تخصصی و ۲۶ محفل هم برپا خواهد شد.

معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه به حضور ۱۵ کشور در بخش بین‌الملل نمایشگاه قرآن اشاره و اظهار کرد: تلاش خواهد شد تا از طریق حضور این ۱۵ کشور بحث دیپلماسی قرآنی در این بخش به خوبی ادامه داشته باشد. همچنین در روز‌های پایانی نمایشگاه، سی امین آیین تکریم خادمان قرآن با حضور رئیس جمهور برگزار خواهد شد.

ارباب سلیمانی در ادامه به تفاوت‌ها و تمایزات نمایشگاه سی و دوم با ادوار گذشته پرداخت و گفت: آنچه نمایشگاه امسال را با ادوار قبل متمایز می‌کند، توجه ویژه به بخش عترت است. تلاش شده آنچه در بخش نهج‌البلاغه، مهدویت و ... وجود دارد را ارائه کنیم.

وی افزود: نکته متمایز دیگر، توجه ویژه نمایشگاه سی و دوم به بحث مقاومت است. ویژگی و نکته متمایز دیگر همکاری معاونت قرآنی و معاونت امور فرهنگی وزارت ارشاد با یکدیگر در برپایی نمایشگاه است. بخش اجرایی و پشتیبانی بر عهده معاونت امور فرهنگی گذاشته شده است.

ارباب سلیمانی با طرح این بحث که گاهی مطرح می‌شود زمان برگزاری نمایشگاه قرآن و کتاب گذشته و باید بیشتر از ظرفیت‌های فناوری استفاده کرد، گفت: گاهی مطرح می‌شود این کار‌ها تکراری شده است، در صورتی که هر تکراری بد نیست، ما هر روز خورشید را می‌بینیم که می‌تابد، آیا این تکرار بد است؟ من معتقدم این برنامه‌ها باید حفظ شود، چون آثار وضعی خود را دارد. نمایشگاه می‌تواند از لحاظ ظاهر شبیه نمایشگاه قبل باشد، اما محتوا متفاوت است. البته من معتقدم اینها تکرار نیست بلکه صعود و تعالی است. نمایشگاه بین‌المللی قرآن و کتاب به ظاهر تکرار است، اما در واقع صعود و تعالی است و ما با این کار‌ها داریم به قله فرهنگ نزدیک می‌شویم.

رئیس سی و دومین دوره نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم تصریح کرد: تلاش‌های ما در نمایشگاه و مسابقات و هر رویداد قرآنی برای این است که از طریق آن کار و فعالیت یک قدم به قرآن نزدیک شویم، در قرآن تدبر کنیم و قرآن را امام خود قرار دهیم. اگر در ماه رمضان این داستان دنبال می‌شود، به این دلیل است که رمضان، ماه فرصت‌سازی و انسان‌سازی است لذا ما در ماه رمضان موضوع قرآن را به طور جدی دنبال می‌کنیم.

معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه بیان کرد: مثل قرآن مثل باران است، همانطور که قطره‌های باران نازل می‌شود و زمین را زنده می‌کند ما هم در پناه قرآن می‌توانیم این ویژگی را حفظ کنیم؛ لذا باید از این فرصت ماه رمضان و همه فرصت‌هایی که ما را یک قدم به قرآن نزدیک می‌کند، استفاده کنیم و فکر نکنیم اگر اینجا هزینه‌ای شده است اسراف بوده، خیر، این هزینه در راستای رسیدن به تعالی و اعتلا است.

وی در پایان افزود: تصور نکنیم با برگزاری یک نمایشگاه قرار است انقلابی ایجاد شود؛ این ادوار زمینه‌ساز هستند، طبیعت آرام آرام شکل می‌گیرد و نباید منتظر باشیم یک باره انقلابی با یک دوره نمایشگاه صورت بگیرد.

بر اساس گزارش ایکنا، در ادامه این مراسم گروه مدیحه‌سرایی احسان اثر «قرآن راه زندگی» که شعار این دوره از نمایشگاه نیز هست را رونمایی و اجرا کردند.

در ادامه این مراسم سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به بیان سخنانی پرداخت. وی در بخش از صحبت‌های خود تصریح کرد: از جمله ویژگی قرآن کریم، معجزه خالده بودن آن است، قرآن معجزه خالده تا روز قیامت است. معجزه حضرت موسی (ع) هرچند شگفت‌انگیز بود و دریای نیل خشک شد، اما برای یک دوره پیشین است معجزه‌ای که با آن درگیر نیستیم، اما قرآن کریم معجزه خالده است و تا روزی که انسان، انسان است و جهان برقرار است، وجود دارد و قابل مشاهده است. این بعد می‌تواند برای انسان خیلی معنا داشته باشد.

وی با تأکید بر اینکه ما باید به این کتاب نزدیک شویم، گفت: قرآن کتابی است که تنها دیروز معجزه نبود بلکه امروز و فردا‌ها هم معجزه خواهد بود. اتفاقاتی از قبیل نمایشگاه باید ما را به این جلوه‌های اعجاز نزدیک کند و فرصت دیدن چیز‌هایی که کمتر فرصت دیدن آن را داریم فراهم کند. نمایشگاه باید حجاب را بردارد و ما را با ابعاد لفظی، معرفتی، عرفانی و باطنی قرآن آشنا کند.

بر اساس گزارش ایکنا در ادامه این مراسم حجت الاسلام والمسلمین سیدمحمدحسن ابوترابی فرد، امام جمعه موقت تهران به بیان سخنانی پرداخت.

پایان بخش این مراسم اجرای دو قطعه از سوی گروه همخوانی و مدیحه‌سرایی محمد رسول‌الله بود.

انتهای پیام