صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۴۲۷۰۶۲۹
تاریخ انتشار : ۱۹ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۰:۳۸
آداب تلاوت قرآن/ 1

محمد فقیهی‌رضایی، مترجم قرآن گفت: قرائت و استماع قرآن پاداش فراوانی در پی دارد، چنانچه سوره‌ای از قرآن خوانده شود به ازای هر حرف آن صد حسنه برای نمازگزار نوشته می‌شود و در غیر از نماز 10 حسنه محاسبه خواهد شد.

به گزارش ایکنا، محمد فقیهی‌رضایی؛ مترجم قرآن کریم، پژوهشگر و مؤلف در سلسله‌مباحثی و در دوازده درس‌گفتار با عنوان «آداب تلاوت قرآن»، به برخی از مسائل مهم که باید مسلمان در پیش، حین و پس از تلاوت، آن‌ها را رعایت کند، اشاره دارد تا به این واسطه بتوان از تلاوت قرآن، حظ و بهره معنوی وافری را برد. در نخستین بخش از این سلسله‌مباحث به پاداش تالی قرآن اشاره شد که فیلم آن به مدت چهار دقیقه و متن سخنان از نظر می‌گذرد. 
 
 
 
«بسم‌الله الرحمن‌ الرحیم 
 
برآنیم تا طی چند جلسه کوتاه درباره آداب تلاوت قرآن صحبت کنیم؛ آداب تلاوت، یعنی به وقت تلاوت بهتر است، چه کارهایی را انجام دهیم یا به چه چیزهایی فکر کنیم؟
 
باید توجه داشته باشیم که قرآن پدیده‌ای ارزشمند و باعظمت است و به این دلیل تلاوت آن با پاداش فراوانی همراه است. خداوند، قرآن را با الفاظی همچون مجید، کریم و عظیم توصیف می‌کند، «إِنَّهُ لَقَوْلٌ فَصْلٌ * وَمَا هُوَ بِالْهَزْلِ»(طارق/ 13 و 14) و این دو آیه سخن نهایی و بزرگی را درباره قرآن گفته‌اند.
 
زمانی که متوجه این پاداش فراوان می‌شویم، اشتیاق ما مضاعف شده و باید به این دلیل خدا را شاکر بود که نسبت به ما لطف داشته و چنین کتابی را در اختیار ما قرار داده است. خواندن ذره ذره قرآن پاداش است و این پاداش عظیمی از سوی خداوند است.
 
از حضرت امام حسین(ع) روایت است که اگر کسی یک آیه را در نماز بخواند به ازای هر حرف صد حسنه نوشته می‌شود و نشان می‌دهد قرائت آیات قرآن در میان اذکار نماز تا چه اندازه دارای ثواب و حسنه است؛ به تعبیر دیگر می‌توان گفت که حسنات واحد پول قیامت هستند و ره‌توشه در آخرت محسوب خواهند شد.
 
نکته جالب اینجاست که خواندن آیات در غیر از نماز به ازای هر حرف 10 حسنه در پی دارد و اگر تنها شنوای قرائت باشیم به ازای هر حرف، یک حسنه برای مستمع منظور خواهد شد. ملاحظه می‌شود که چه موقعیت ارزشمندی برای ذخیره حسنات بر سر راه مؤمنان قرار داده شده است و به طور حتم در ایام ماه رمضان، متر و معیار آن نیز فزونی خواهد داشت. از پیامبر اکرم (ص) نقل است که خواندن یک آیه در این ماه ثوابی معادل ختم قرآن در غیر آن را دارد.
 
رسول اکرم (ص) در روایتی دیگر در باب ثواب  قرائت و استماع قرآن فرمودند که هرکس آیه‌ای از قرآن را گوش فرا دهد، ارزش و اعتبار آن از یک کوه طلا برای او بیشتر است و لذا ما باید قدر دانسته و به این فکر باشیم که در حد بضاعت از این سرمایه معنوی نهایت استفاده را ببریم.
 
شکرگزاری ما به درگاه خداوند از این نعمت و موهبتی که در اختیار ما قرار داده است نیز به اشکال زیادی صورت می‌گیرد که یکی از آنها میل و رغبتی است که باید در زمینه قرائت قرآن داشته باشیم و با اشتیاق پای رحل قرآن نشسته و از این نعمت قرآن نهایت بهره را ببریم.»
 
 
 
انتهای پیام