صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۴۲۷۰۷۴۳
تاریخ انتشار : ۲۰ اسفند ۱۴۰۳ - ۰۹:۲۶
منابر ماه رمضان علامه شیخ جعفر شوشتری/ 9

به فرموده رسول خدا(ص)، «افضل الاعمال فی هذا الشهر، الورع عن محارم الله» اصل ترک معصیت خودش داخل در عبادات است. مثلا هرگاه شخص بگوید این گناه را ترک می‌کنم خوفا من الله، خود او داخل عبادت است. 

علامه شیخ جعفر شوشتری، از علمای برجسته شوشتر و خوزستان است که در حدود 150 سال پیش میزیستاو صاحب کتاب معروف «خصائص الحسینیه» است. شیخ عباس قمی درباره مقام علامه شیخ جعفر شوشتر مینویسد «جلالت شأنش زیاده از آن است که ذکر شود.»

برخی پژوهشگران معاصر درباره کلام تأثیرگذار شیخ شوشتری نوشتهاند «بهطور کلی شیوه شیخ سخن گفتن با دلهاست و به همین دلیل، کشش ویژهای در کلام اوست.» (سنگری، عاشورا نگاران، ج ۲، ص ۵۲، ۶۸ و ۶۹). همچنین گفته شده بخشی از اطلاعاتی که در کتابهای آیتالله شیخ جعفر شوشتری موجود است، محصول الهامهای او هستند

مرحوم حاج شیخ جعفر، در سال ۱۲۳۰ هجری قمری شوشتر متولد شد و پس از خواندن مقدمات و ادبیات به نجف اشرف مهاجرت کرد و در این شهر و همچنین در کربلا از محضر علمای آن دوران بهره برد و چند سالی نیز از درس شیخ مرتضی انصاری استفاده کرد. او بعد از بازگشت به شوشتر مرجع تقلید مردم خوزستان شد. او در سال ۱۳۰۳ هجری قمری یعنی در ۷۳ سالگی وفات یافت و پیکر او در نجف اشرف به خاک سپرده شد.

نسخههای خطی برخی از منابر شیخ جعفر شوشتری هنوز چاپ نشده است. از این نسخهها قطعات کوتاهی انتخاب شده است که در ایام ماه رمضان برای نخستین بار در ایکنای خوزستان انتشار مییابد.

کلام در مسئله‌ای بود که بهترین سائلین(امیرالمؤمنین) از بهترین مسئولین (رسول خدا) بهترین مسائل را پرسیده است (برترین عمل در ماه خدا). در خطبه‌ای که در اول ماه رمضان حضرت رسول(ص) بیان می‌فرمود. 

قام علی علیه السلام و قال: ما أفضلُ الأعمال فی هَذا الشَهر؟ فقال: أفضل الأعمال فی هذا الشَهر، الوَرع عن مَحارمِ الله.

یعنی ترک معاصی بهترین اعمال است. اصل ترک معصیت خودش داخل در عبادات است. مثلا هرگاه شخص بگوید این گناه را ترک می‌کنم خوفا من الله، خود او داخل عبادت است. 

در حدیث است: «ما تقرب المتقربون بمثله» یعنی نرسیدند عبادت کنندگان به مرتبه ای که تارک معصیت به او رسیده است. بخصوص در ماه مبارک که افضل اعمال است. مثلا ترک معصیتی با قدرت بهتر از ختم قرآن است.

باری، اکثر مردم معاصی را خیلی ترک می‌کنند. ببینیم برای ترک آن طور ثواب می‌دهند؟ یک دفعه معاصی را  ترک می‌کنی، خوفا من الله.  

ترک می‌کنی، ثوابش را از عبادات بهتر می‌دهند. یک ترک است بی تمکن و داعی. همین طور است؟ نه. و لکن اگر نیت کردی که اگر متمکن باشم ترک می‌کنم این نیت را باز خدا اجر و ثواب می‌دهد. 

انتهای پیام