وی توضیح داد: چيزى با برکت است كه در آن منفعت زياد و تأثیرگذاری بسیار در تعليم، تربیت و رشد داشته باشد و باثبات باشد. به بیان بهتر «مبارک» آن چیزی است که تأثیرگذاریاش بر رشد انسان و شکوفایی قابلیتها و استعدادهای انسان بیشتر از موارد مشابه و همنوعش باشد.
حیدری با بیان اینکه برکتِ ماه رمضان از جهاتِ مختلف است، گفت: شب قدر که از هزار سال برتر است و فرصتی استثنایی برای جلب ثواب و تعیین سرنوشت است، در این ماه قرار دارد. نزول قرآن که سراسر خیر و برکت است و تلاوت قرآن که ثواب عظیم دارد، در این ماه است. تضرع و ارتباط با خدا که با دعاها و مناجاتها حاصل می شود، روزه گرفتن که انسان را از سطح غرایز بالا میبرد، اراده را قوی میکند تا انسان در برابر امیال و غرایز خود را نبازد و کمک میکند انسان در سرزمین وجودش امیر شود و هوای نفس را اسیر کند در این ماه است.
این استاد حوزه علمیه ادامه داد: مستجاب بودن دعاها، مقبول بودن اعمال، عبادت بودن خواب، تسبیح بودن دم و بازدم، فراهم بودن زمینه استغفار و توبه و برگشتن، از برکات این ماه است.
وی خاطرنشان کرد: اینها جهات فردی برکت رمضان است، اما تأثیر ماه رمضان در جهات اجتماعی و عمومی هم فوق العاده است؛ ماه مواسات و دستگیری از ضعفاست، ماه افطاری دادن و افطاری رفتن و دید و بازدید و انس و الفت است. مبارک خواندن این ماه، مبالغه و تعارف نیست و حقیقتا ماه مبارک رمضان برای فرد و جامعه ارتقاء و بالندگی به همراه دارد.
انتهای پیام