به گزارش ایکنا،
محمد فقیهیرضایی؛ مترجم
قرآن کریم، پژوهشگر و مؤلف در سلسلهمباحثی و در دوازده درسگفتار با عنوان «
آداب تلاوت قرآن»، به برخی از مسائل مهم که باید مسلمان در پیش، حین و پس از
تلاوت، آنها را رعایت کند، اشاره دارد تا به این واسطه بتوان از تلاوت قرآن، حظ و بهره معنوی وافری را برد. در سومین بخش از این سلسلهمباحث به استفاده از مصحف و روخوانی آن به عنوان یکی از آداب تلاوت قرآن پرداخته شده است که فیلم آن به مدت 4 دقیقه به همراه متن سخنان از نظر میگذرد.
«بسم الله الرحمن الرحیم
سومین مطلب در مورد آداب تلاوت قرآن این است که انسان بهتر است قرآن را از روی مصحف بخواند. بعضی مواقع ما سورههایی را از حفظ هستیم و گاهی برخی حافظ قرآن هستند که قرآن را از حفظ میخوانند البته این امر بسیار تحسین برانگیز است؛ با این وجود اگر قرآن از روی مصحف خوانده شود، بهتر است.
بهتر آن است که هر کدام از ما قرآن را پیش روی خود باز کرده و به آیات قرآن نگاه کند و چشم خود را به سطرهای آیات قرآن میهمان کند و این مسئله ادبی است که در روایات به آن تأکید شده است و آثار خاصی هم دارد. پیامبر (ص) فرمود که نگاه کردن به علی بن ابیطالب عبادت است، نگاه کردن به والدین از سر مهربانی عبادت است و نگاه کردن به قرآن هم حتی اگر آن را نخواند، عبادت است؛ همچنین نگاه کردن به خانه کعبه نیز جزء عبادت محسوب میشود. در هر صورت نگاه به مصحف، نعمتی است که خدا ارزانی داشت تا ما آن را پیش روی خودمان باز کنیم و بخوانیم.
امام صادق(ع) فرمود: کسی که قرآن را از روی مصحف بخواند، چشمانش بهره را میبرد و سالم می ماند. اما اینکه این امر چه تأثیر بر سلامت چشم دارد باید بگوییم که بعضاً از قواعد علت و معلولی آن آگاهی نداریم. در هر صورت بنا به فرمایش معصوم(ع) این امر سلامت چشم را به دنبال دارد.
همچنین نقل از معصوم(ع) است که کسی که قرآن را بخواند در حالیکه به مصحف چشم دوخته باشد والدین او اگر از دنیا رفته باشند مقدار زیادی از فشارها و مصائبی که ممکن است در عالم برزخ متوجه آنها باشد، نجات خواهند یافت حتی اگر آنها کافر باشند و خداوند برای آنها تخفیف قائل خواهد شد.
فردی از امام صادق(ع) پرسید من حافظ قرآن هستم و می توانم قرآن را از حفظ بخوانم که به این دلیل سرعت بیشتری نیز در تلاوت خواهم داشت. امام صادق(ع) او را ستود اما به او فرمود که هر چند قرآن را از حفظ هستی اما اگر در مصحف نگاه کنی، بهتر است و نگاه کردن به قرآن عبادت محسوب میشود.»
انتهای پیام