وی تاکید کرد: این آیات، همانند آیه ۴۶ انفال، بر وحدت، اطاعت از خدا و رسول، دوری از تفرقه، و اهمیت صبر و استقامت تأکید دارند که تکرار این مطالب در جای جای قرآن کریم نشان از اهمیت موضوع دارد.
رضیان با اشاره به این آیه بیان کرد: در این آيه از قرآن کریم میخوانیم «وَلا تَنازَعوا فَتَفشَلوا با هم نزاع مکنید، که سست شوید.» از این آیه شریفه برداشت میشود که اختلافات اجتماعی اگر از حد طبیعی فراتر رود موجب تفرقه و پراکندگی جامعه میشود که این خود نوعی بیماری اجتماعی است.
بیشتر بخوانید:
این معلم قرآن تأکید کرد: بر اساس این آيه از قرآن، تفرقه و کشمکشهای اجتماعی سبب سستی جامعه میشود که البته میتوانیم این آیه شریفه را در نهان خانواده نیز پیاده کنیم به طوری که نزاع متعدد در خانواده باعث سستی نظام خانواده میشود.
وی یادآور شد: این کشمکشها نه تنها روی روح و روان فرزندان تاثیر میگذارد، بلکه به مرور زمان مودت، دوستی و مهربانی را از میان زوجین محو کرده و سبب جدایی عاطفی و شاید در نتیجه منجر به طلاق شود. یکی از علتهای طلاق در عصر جدید همین نزاع و کشمکش در میان اعضای خانواده بر سر موارد متعدد میباشد.
این مدرس دانشگاه فرهنگیان اظهار کرد: خداوند در ادامه آیه ۴۶ میفرماید «و تَذْهَب رِيحُكُمْ» نزاع علاوه بر اینکه از درون پایهها را سست میکند باعث بیآبرویی نیز خواهد شد. همچنین میفرمایند «وَ اصْبِرُوا إِنَّ اللَّهَ مَعَ الصَّابِرِينَ» در اطاعت و وحدت، پايدار باشيم و اگر چيزى بر خلاف ميل ما بود، يا بر خلاف ميل ما عمل شد، صابر باشيم و يكديگر را تحمّل كنيم.
وی ادامه داد: آیات دیگری به ما راهکار میدهد «واعتصموا بحبل الله جمیعا ولا تفرقو» آیه ۱۰۳ سوره مبارکه آل عمران، همگی را به وحدت و به ریسمان الهی چنگ زدن دعوت میکند این باعث میشود که جامعه اسلامی به سامان برسد و و از عوارض نزاع و سستی مصون بماند.
رضیان در بخش دیگری از سخنانش به اهمیت وحدت و همدلی اشاره کرد و گفت: این آیه نشان میدهد که اگر افراد یک جامعه یا خانواده، یا گروه متحد باشند و از نزاع بپرهیزند، نیروی آنان حفظ شده و قدرت بیشتری خواهند داشت. در مقابل، تفرقه و نزاع، آنها را ضعیف میکند.
وی به کاربرد این آیه در زندگی روزمره اشاره کردوگفت: این آیه به ما تأکید میکند که در خانواده، اختلافات بیمورد را کنار بگذاریم و با صبر و آرامش مسائل را حل کنیم. در محیط کار و اجتماع، به جای درگیریهای بیثمر، بر همکاری و اطاعت از قوانین تمرکز کنیم. همچنین در تربیت فرزندان، به آنها بیاموزیم که تحمل و بردباری در برابر مشکلات، راه رسیدن به موفقیت است.
رضیان در پایان گفت: این آیه یک راهنمای جامع برای زندگی فردی و اجتماعی است و تأکید دارد که اطاعت از خدا، پرهیز از نزاع، و صبر، سه عامل مهم برای پیروزی و پیشرفت هستند.
انتهای پیام