صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۴۲۷۱۴۷۳
تاریخ انتشار : ۲۲ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۱:۰۷

یک کارشناس مذهبی گفت: افطاری دادن بدون شک، فرصتی برای تقویت روابط اجتماعی، همبستگی و اتحاد بین مسلمانان است و به ساده‌ترین شکل ممکن، ارزش‌ها و اصول اخلاقی را به یاد می‌آورد.

غلامرضا رضایی،  مدرس حوزه و کارشناس مذهبی در گفت‌وگو با ایکنا از خراسان رضوی با اشاره به اینکه رسم افطاری دادن یکی از زیبایی‌های فرهنگ اسلامی است که از دیرباز در بین مسلمانان رواج داشته و این رسم بیشتر در ماه مبارک رمضان انجام می‌شود اظهار کرد: افطاری دادن بدون شک، فرصتی برای تقویت روابط اجتماعی، همبستگی و اتحاد بین مسلمانان است و به ساده‌ترین شکل ممکن، ارزش‌ها و اصول اخلاقی را به یاد می‌آورد که نشان‌دهنده سادگی و بی‌ریایی دین اسلام است.
 
رضایی با اشاره به اینکه درگذشته مراسم افطاری‌ بسیار ساده برگزار می‌شد و مردم از مواد غذایی ساده‌ای مانند خرما، آب، نان، شیر، پنیر و فرنی برای افطار استفاده می‌کردند گفت: در دو سه دهه گذشته، کتلت و سوپ در کنار نان و پنیر در سفره‌های افطار خودنمایی می‌کردند، غذاهایی که به‌راحتی در دسترس و نشان‌دهنده سادگی و بی‌تکلفی مراسم افطاری بودند، اما در سال‌های اخیر، تجملات و مصرف‌گرایی جای سادگی را گرفته است.
 
وی با تأکید بر این‌که افطاری‌های امروزی بیشتر به میهمانی‌های مجلل و پر زرق‌وبرق شباهت دارد تا به یک مراسم مذهبی ساده و بی‌آلایش، اظهار کرد: افطاری دادن فرصتی است برای دیدار با خانواده و دوستان، تقویت روابط خانوادگی و اجتماعی و ایجاد ارتباطات عاطفی قوی‌تر، اما متأسفانه، تجملات و مصرف‌گرایی این روزها، بسیاری از ارزش‌های اصیل این رسم را تحت‌الشعاع قرار داده‌ است.
 
این کارشناس مذهبی بابیان اینکه صله‌رحم که به معنای ارتباط و پیوند با اقوام و نزدیکان است، در افطاری‌ها اهمیت ویژه‌ای دارد، ادامه داد: اما امروزه، مراسم افطاری به یک فرصت برای نمایش ثروت و قدرت تبدیل‌شده و میزهای افطار پر از غذاهای رنگارنگ و لذیذ، دسرهای متنوع و نوشیدنی‌های گوناگون است.
 
وی با تأکید بر اینکه دین اسلام به ما توصیه به‌سادگی و پرهیز از اسراف کرده و تجملات و مصرف‌گرایی با اصول و ارزش‌های دینی ما هم‌خوانی ندارد، گفت: احادیث فراوانی در مورد اطعام و انفاق در ماه رمضان داریم، به‌طوری‌که رسول اکرم(ص) می‌فرمایند: «کسی که روزه‌داری را افطار دهد، برای او ثوابی مانند ثواب روزه‌دار است، بدون اینکه از ثواب روزه‌دار چیزی کاسته شود.» اما انفاق با تجملات متفاوت است و نباید سفره معنوی افطار را به تجملات آراست.
 
رضایی با بیان اینکه افطاری دادن به‌عنوان یک فرصت برای تقویت روابط اجتماعی و صله‌رحم، هنوز هم می‌تواند به ساده‌ترین شکل ممکن برگزار شود و با انتخاب غذاهای ساده و مفید و تأکید بر ارزش‌های معنوی و اخلاقی، می‌توان این رسم زیبا را به شکلی که به اصالت آن نزدیک‌تر باشد، برگزار کرد گفت: این کار نه‌تنها به حفظ ارزش‌های دینی و فرهنگی کمک می‌کند، بلکه به تقویت روابط اجتماعی و خانوادگی نیز منجر می‌شود.
 
وی با ابراز خرسندی از پهن شدن سفره‌های افطاری ساده در امامزاده‌ها و برخی مساجد گفت: هدف از افطاری دادن، تقویت همبستگی و محبت بین مسلمانان است، نه نمایش ثروت و قدرت و ازاین‌رو افطاری دادن به ساده‌ترین شکل ممکن و با تأکید بر ارزش‌های معنوی و اخلاقی، می‌تواند به حفظ اصالت این رسم زیبا و ارزشمند کمک کند.
انتهای پیام