صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۴۲۷۲۴۳۱
تاریخ انتشار : ۲۶ اسفند ۱۴۰۳ - ۲۱:۵۸
حجت‌الاسلام ارباب سلیمانی:

معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: اگر از رحمت الهی به دور هستیم به این دلیل است که تنها به ظواهر اقامه نماز و کتاب قرآن پرداختیم در حالی که اقامه این دو تنها خواندن آنها نیست و تبلیغ و ترویج قرآن نیز از مصادیق اقامه بوده و نمایشگاه قرآن به دنبال آن است.

حجت‌الاسلام والمسلمین حمیدرضا ارباب‌سليمانی، معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در مراسم اختتامیه سی و دومین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم گفت: از جمله ویژگی‌های این دوره از نمایشگاه برگزاری دومین نوبت آن ىر سال جاری بود، چرا که نمایشگاه قرآن تنها رویداد فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است که بر مبنای تاریخ هجری قمری برگزار می‌شود.

وی با آرزوی اینکه برگزاری این نمایشگاه آغاز حرکتی نوین در عرصه ترویج و تبلیغ فرهنگ دینی است، گفت: از جمله محورهایی که در این دوره از نمایشگاه آن را مورد پیگیری و توجه قرار دادیم، باید به تقویت هویت دینی جامعه اشاره کنم و اینکه بتوانیم اقشار مختلف جامعه را با آموزه‌های قرآن آشنا کنیم.

ارباب‌سلیمانی تصریح کرد: در این دوره توجه ویژه‌ای به موضوع عترت داشتیم ضمن آن که به شخصیت‌های برجسته حوزه علوم دینی و قرآنی نیز اهتمام داشته و لذا در این راستا نشست ویژه‌ای را در تبیین شخصیت مرحوم فیض‌الاسلام برگزار کردیم. 

معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: معرفی دستاوردهای قرآنی، نمایش توانمندی‌ها و محصولات در حوزه‌های فرهنگی، علمی، فناوری و فضای مجازی از جمله دیگر بخش‌هایی بود که در این دوره از نمایشگاه به آن توجه کردیم و در بخش بین‌الملل حضور 15 کشور را در نمایشگاه شاهد بودیم که 23 شخصیت از خارج از کشور نیز میهمان نمایشگاه بودند.

وی تأکید کرد: توسعه فضای مجازی قرآنی و معرفی سامانه و نرم‌افزارهای نوین قرآنی از جمله دیگر موضوعاتی بود که در این دوره مورد توجه قرار گرفت و اهتمام ویژه‌ای به گروه سنی کودک و نوجوان داشتیم و به کانون خانواده و الگوهای مؤثر در ترویج سبک زندگی قرآنی و اسلامی نیز پرداخته شد که در این زمینه از وجود 13 مؤسسه در زمینه خانواده و جمعیت نیز بهره بردیم.

معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: در مجموع سی و هفت بخش را در این دوره از نمایشگاه شاهد بودیم که هم مورد توجه مخاطب خاص قرآنی قرار گرفت و هم توانست توجه مخاطب عام و عموم بازدیدکنندگان را به خود جلب کند. اما نکته‌ای که باید به آن تأکید کنم، این است که در جای جای قرآن به موضوع اقامه تأکید شده است؛ از برپایی نماز و اقامه قسط گرفته تا جایی که در سوره مائده به این موضوع تأکید دارد که اگر این مسئله نبود، عهد و برکات خود را نازل نمی‌کردیم و جامعه انسانی را مورد بی‌اعتنایی قرار می‌دادیم.

ارباب‌سلیمانی در پایان اظهار داشت: اینکه در مواردی شاهدیم که رحمت الهی از ما سلب شده است به این جهت است که در اقامه نماز و اقامه کتاب آسمانی تنها به ظواهر آن توجه کرده‌ایم، در حالی که اقامه قرآن صرف خواندن آن نیست و باید به این امر توجه کنیم که یکی از راه‌های اقامه قرآن، ترویج آن است که نمایشگاه قرآن کریم به عنوان ابزاری در راستای ترویج و تبلیغ قرآن و آموزه‌های آن به مثابه اقامه قرآن تعریف شده است.

این گزارش حاکی است در ادامه این مراسم، سیدعلی سرابی؛ دبیر کل انجمن خادمان قرآن کریم به ایراد سخن پرداخت و در سخنان کوتاهی گفت: تجلیل از خدمتگزاران ساحت قرآن برگرفته از سیره پیامبر(ص) و معصومین(ع) است و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی طی سی‌ سال گذشته خود را ملزم به این  امر کرده است تا از خادمان قرآن کریم در حوزه‌های قدردانی کند. 

وی ادامه داد: خوشبختانه طی چند سال اخیر مقدمات تشکیل انجمن خادمان قرآن کریم با حضور وزیر، جمعی از فرهیختگان و بعضاً مراجع تقلید و علمای بزرگ جهان اسلام فراهم شده و اکنون این انجمن در خدمت نشر و ترویج فرهنگ قرآنی قرار گرفته است و آماده مسئولیت‌پذیری در همه عرصه‌هایی است که به ارتقای اهداف متعالی نظام اسلامی می‌پردازد.

پایان‌بخش این مراسم سخنرانی مسعود پزشکیان، رئیس جمهور و تجلیل از منتخبان سی امین دوره همایش خادمان قرآن کریم بود. 

انتهای پیام