صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۴۲۷۲۶۹۵
تاریخ انتشار : ۲۸ اسفند ۱۴۰۳ - ۰۹:۵۱
سیدمحسن میرباقری:

نویسنده و پژوهشگر قرآنی در سلسله درس گفتارهای «برگی از نامه نور» به تبیین آیه شریفه «وَمَنْ يُعَظِّمْ شَعَائِرَ اللَّهِ فَإِنَّهَا مِنْ تَقْوَى الْقُلُوبِ؛ این است [برنامه‌های حج و حدود و مقرّرات خدا] و هر کس شعائر خدا را بزرگ شمارد، بدون تردید این بزرگ‌شمردن ناشی از تقوای دل‌هاست.» پرداخت.

به گزارش ایکنا، سیدمحسن میرباقری؛ نویسنده و پژوهشگر قرآنی در سلسله درس‌گفتارهایی که به مناسبت ماه مبارک رمضان با عنوان ویژه برنامه طرح قرآنی «برگی از نامه نور» از سوی پژوهشکده قرآن و عترت دانشگاه آزاد اسلامی برگزار می‌شود، به تبیین آیه شریفه «وَمَنْ يُعَظِّمْ شَعَائِرَ اللَّهِ فَإِنَّهَا مِنْ تَقْوَى الْقُلُوبِ؛ این است [برنامه‌های حج و حدود و مقرّرات خدا] و هر کس شعایر خدا را بزرگ شمارد، بدون تردید این بزرگ‌شمردن ناشی از تقوای دل‌هاست» پرداخت.
 
متن سخنان وی به شرح زیر است؛

شعائر به چه معناست؟ گفته شده است شعائر به معنای علامت‌ها و نشانه‌ها است و شعائر الله نشانه‌ای از خدا و به تعبیر برخی نشانه بندگی خداست و اینکه خدا برای بندگی انسان‌ها، نشانه‌هایی قرار داده است تا انسان‌ها بدانند آیا در مسیر بندگی قرار دارند یا خیر.

خداوند دو علامت را برای این مسیر بندگی قرار داد؛ اول حج که در آیه 36 همین سوره(حج) به بدن اشاره کرد و فرمود: وَالْبُدْنَ جَعَلْنَاهَا لَكُمْ مِنْ شَعَائِرِ اللَّهِ لَكُمْ فِيهَا خَيْرٌ، همچنین در آیه دیگری(158 بقره) صفا و مروه را از شعائر خدا برشمرد. إِنَّ الصَّفَا وَالْمَرْوَةَ مِنْ شَعَائِرِ اللَّهِ ۖ فَمَنْ حَجَّ الْبَيْتَ أَوِ اعْتَمَرَ فَلَا جُنَاحَ عَلَيْهِ أَنْ يَطَّوَّفَ بِهِمَا ۚ وَمَنْ تَطَوَّعَ خَيْرًا فَإِنَّ اللَّهَ شَاكِرٌ عَلِيمٌ.

با این نگاه بقیه اعمال حج هم از شعائر الهی است مانند طواف بر دور خانه خدا زیرا جز به قصد بندگی نیست، سنگ‌زدن به جمرات به قصد سنگ‌زدن به شیطان انجام می‌شود؛ این شعائر می‌تواند در اعمال دیگری هم مطرح شود مانند نماز جماعت که از شعائر الهی است؛ تظاهر بر روزه واجب و اینکه مسلمین نشان دهند روزه هستند از شعائر الهی است.

انتهای پیام