صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۴۲۷۲۹۱۴
تاریخ انتشار : ۲۹ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۲:۵۴
سیدمحسن میرباقری:

نویسنده و پژوهشگر قرآنی در سلسله درس‌گفتارهای «برگی از نامه نور به تبیین آیه شریفه«فَإِذَا اسْتَوَيْتَ أَنْتَ وَمَنْ مَعَكَ عَلَى الْفُلْكِ فَقُلِ الْحَمْدُ لِلَّهِ الَّذِي نَجَّانَا مِنَ الْقَوْمِ الظَّالِمِينَ» پرداخت.

به گزارش ایکنا، سیدمحسن میرباقری؛ نویسنده و پژوهشگر قرآنی در سلسله درس‌گفتارهایی که به مناسبت ماه مبارک رمضان با عنوان ویژه برنامه طرح قرآنی «برگی از نامه نور» از سوی پژوهشکده قرآن و عترت دانشگاه آزاد اسلامی برگزار می‌شود، به تبیین آیه شریفه «فَإِذَا اسْتَوَيْتَ أَنْتَ وَمَنْ مَعَكَ عَلَى الْفُلْكِ فَقُلِ الْحَمْدُ لِلَّهِ الَّذِي نَجَّانَا مِنَ الْقَوْمِ الظَّالِمِينَ؛ پس هنگامی که تو و آنان که با تو هستند، بر کشتی سوار شدید، به خاطر این نعمت بگو: همه ستایش ها ویژه خداست که ما را از این گروه ستم پیشه نجات داد» پرداخت.
 
متن سخنان وی به شرح زیر است؛
 
شهادت حضرت علی(ع) را پیشاپیش به همه عزیزان تسلیت عرض می‌کنم.
 
این آیه در جزء 18 قرآن کریم قرار دارد. آیه 28 سوره مؤمنون که خطاب به حضرت نوح(ع) است؛ یعنی بعد از آن که قرار شد عذاب نازل شود و قوم او از بین بروند به نوح دستور داده شد که به همراه کسانی که به تو ایمان آورده‌اند سوار کشتی شو.
 
علت اینکه بنده این آیه را انتخاب کرده‌ام چون این ایام متعلق به امیرمؤمنان(ع) است خواستیم ارتباطی با حدیث سفینه نور برقرار کنیم؛ حدیثی که از پیامبر(ص) صادر شده و همه اهل سنت و شیعه آن را قبول دارند.
 
فرمودند مثل اهل بیتی کمثل سفینه نوح؛ خاندان من در طوفان زمان مانند کشتی نوح هستند و هر کسی  سوار آن کشتی شود نجات یابد و هر کسی از آن تخلف کند طرد خواهد شد. اهل بیت(ع) کشتی نوح هستند و خدا توفیق داده است که ما بر کشتی نوح سوار شویم به همین دلیل در روز عید غدیر گفته‌اند شکر کنید و بگویید: الحمدلله الذی جعلنا من التمسکین بولایه مولانا امیرالمؤمنین(ع) و ائمه المعصومین(ع). 
 
بجاست اشاره کنم در آیه 36 سوره نور، حرم اهل بیت(ع) را ملجا و ماوای مؤمنان قرار داده است و در آیه 35 هم ائمه هدی(ع) را در قالب نور و در ذیل نور الهی تبیین می‌کند. در آیه 36 فرموده است: فِي بُيُوتٍ أَذِنَ اللَّهُ أَنْ تُرْفَعَ وَيُذْكَرَ فِيهَا اسْمُهُ يُسَبِّحُ لَهُ فِيهَا بِالْغُدُوِّ وَالْآصَالِ. این اهل بیت(ع) یعنی 14 معصوم در حرم‌هایی هستند که خداوند اذن داده است که رفعت بیابند و نامشان در آنجا ذکر شود. فرمودند ما اسماء الحسنی هستیم و خدا اجازه داده است مردم به حرم این بزرگان بروند و خدا را یاد کنند.
انتهای پیام