صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۴۲۷۳۳۷۳
تاریخ انتشار : ۰۲ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۸:۳۰
حجت‌الاسلام حاج‌ابوالقاسم:

استاد تفسیر قرآن کریم با بیان اینکه زندگی اجتماعی انسان بر اساس وفای به عهد بنا شده است، گفت: پیمان های انسان چند وجه دارد که اولین عهد را خداوند با بندگان بسته است تا شیطان را پرستش نکنند، دومین عهد را بندگان با خدا می بندند تا معصیت و خطا نکنند و عهد سوم نیز مربوط به عهد انسان ها با همدیگر است لذا مؤمن واقعی کسی است که به این عهدها پایبند است.

به گزارش ایکنا از قم، به نقل از پایگاه خبری آستان مقدس حضرت معصومه(س)، حجت‌الاسلام والمسلمین محمدحاج‌ابوالقاسم ظهر امروز در تفسیر آیه ۲۳ سوره احزاب در آیین ترتیل‌خوانی حرم مطهر بانوی کرامت اظهار کرد: خداوند وضعیت مهمی را در جنگ احزاب برای ما ترسیم کرده است که فرق بین مومنان و منافقان را تبیین می‌کند، چرا که مومنان در شرایط سخت به سمت پیمان خود می روند.

وی گفت: طبق این آیه مومنان بر عهد خود پایند می مانند و تغیر مسیر نمی دهند و دچار تزلزل نشده چرا که رمز پیروزی همان ثبات قدم و اطاعت از رسول خداست.

حاج ابوالقاسم افزود: پیمان‌های انسان چند وجه دارد که اولین عهد را خداوند با بندگان بسته است که انسان‌ها شیطان را پرستش نکنند و دومین عهد را نیز بندگان با خدا می‌بندند تا معصیت و خطا نکنند و عهد سوم نیز مربوط به عهد انسان‌ها با همدیگر است و زندگی اجتماعی بر پایه این عهدها بنا نهاده شده است.

سخنران حرم بانوی کرامت اضافه کرد: در بستر تاریخ مصادیق زیادی برای این آیه می‌توان متصور شد که بهترین مصداق این آیه وجود مبارک حضرت علی(ع) است.

وی ابراز کرد: از دیگر مصادیق این آیه مبارکه وجود مبارک سیدالشهدا(ع) و اصحاب کربلایی هستند.

حاج ابوالقاسم یادآور شد: شهدای هشت سال دفاع مقدس و خانواده‌های شهدا همگی از مصادیق مختلف این آیه هستند.

سخنران حرم بانوی کرامت در پایان گفت: حضرت علی(ع) در نهج البلاغه می‌فرمایند ای مردم، وفا همراه صداقت و راستی است و هیچ سپری را برتر از وفاداری سراغ ندارم و هر کس بداند بعد از مرگ به کجا می‌رود هرگز خیانت نمی‌کند در حالی که عده‌ای خیانت را زرنگی و باهوشی می‌دانند.

انتهای پیام