صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۴۲۷۴۸۱۷
تاریخ انتشار : ۱۶ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۴:۴۵

ورزشکاران محجبه در فرانسه از ممنوعیت حجاب در رقابت‌های ورزشی ابراز نگرانی می‌کنند. آنها این قانون را تبعیض‌آمیز و ناقض حق آزادی پوشش می‌دانند.

به گزارش ایکنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، قانون پیشنهادی برای ممنوعیت روسری در ورزش فرانسه بحث‌های زیادی را در مورد آزادی مذهبی و سکولاریسم برانگیخته است.

 ورزشکاران محجبه نگرانی هستند این قانون، حق آزادی آنها در انتخاب پوشش را نقض کند.

در حومه پاریس، سیلوی ابرنا، وزنه‌بردار محجبه 44 ساله فرانسوی، در حال تمرین برای بلند کردن وزنه 80 کیلو گرمی است.
 
وی که سال گذشته در رده آماتور قهرمان فرانسه شد نگران است که دیگر نتواند در مسابقات شرکت کند زیرا دولت فرانسه در حال تلاش برای تصویب قانون جدیدی برای ممنوعیت حجاب در مسابقات ورزشی داخلی است.
 
ابرنا، ورزشکار پرشوری که پنج روز در هفته تمرین می‌کند می‌گوید: به نظر می‌رسد که آنها سعی می‌کنند هر بار آزادی های ما را کمی بیشتر محدود کنند. این ناامید کننده است زیرا تنها چیزی که ما می‌خواهیم این است که ورزش کنیم.
وی که در سن 19 سالگی به اسلام گرویده است گفت که روسری او  از سوی فدراسیون وزنه برداری مجاز است و هرگز مشکلی نبوده است. او گفت که این ورزش حتی به او اجازه داده است که دوستانی با دیدگاه‌ها و ادیان کاملاً متفاوت پیدا کند. او گفت: ورزش ما را به هم نزدیک می‌کند: ما را مجبور می‌کند همدیگر را بشناسیم، از تعصبات خود فراتر برویم.
تحت سیستم سکولار فرانسه، کارمندان، معلمان، دانش‌آموزان و ورزشکارانی که فرانسه را در خارج از کشور نمایندگی می‌کنند نمی‌توانند از نمادهای مذهبی آشکار مانند صلیب مسیحی، کیپای یهودی، عمامه سیک‌ها یا روسری که به عنوان حجاب نیز شناخته می‌شود استفاده کنند.
 
تا پیش از این، فدراسیون‌های ملی این کشور می‌توانستند در مورد مجاز بودن حجاب در مسابقات داخلی تصمیم بگیرند. اما هدف قانون جدید ممنوعیت پوشش سر در تمامی مسابقات حرفه‌ای و آماتور در سراسر کشور است.
 
منتقدان استدلال می‌کنند که این قانون تبعیض آمیز علیه زنان مسلمان است. این لایحه در ماه فوریه در سنا تصویب شد و به زودی به رای‌گیری در پارلمان فرانسه می‌رود.
 
تدی رینر، قهرمان جودو المپیک فرانسه، ستاره بازی‌های پاریس 2024، ماه گذشته گفت که فرانسه با چنین بحث‌هایی وقت خود را تلف می‌کند و باید به جای حمله به یک دین، به برابری فکر کند.
 
فدراسیون‌های فوتبال و بسکتبال فرانسه از جمله مواردی هستند که نمادهای مذهبی از جمله حجاب را ممنوع کرده‌اند. بالاترین دادگاه اداری کشور در سال 2023 این قانون را در فوتبال تایید و استدلال کرد که فدراسیون مجاز است بی طرفی را اعمال کند.
 
کارشناسان سازمان ملل در سال گذشته قوانین مربوط به ممنوعیت حجاب در ورزش را نامتناسب و تبعیض‌آمیز نامیدند. تخمین اینکه در صورت تصویب چنین قانونی چند زن ممکن است از شرکت در رقابت‌ها محروم شوند دشوار است. اما خبرگزاری فرانسه با چندین زن صحبت کرد که زندگی آنها قبلاً تحت تأثیر قوانین مشابه قرار گرفته بود.
 
سامیه بولجدری، 2ورزشکار 1 ساله الجزایری تبار گفت که چهار سال برای باشگاهش در روستای موتیرز فوتبال بازی می‌کرد که تصمیم گرفت در پایان دبیرستان حجاب بر سر کند. او به بازی با تیمش ادامه داد، اما پس از اینکه باشگاهش چندین هفته متوالی به دلیل حضور او در زمین جریمه شد، از او خواستند حجاب خود را بردارد یا تیم را رها کند.
 
در منطقه اویز در شمال پاریس، آدری دوو، ورزشکار 24 ساله گفت که پس از اینکه چند سال پیش به اسلام گروید، از شرکت در مسابقات بسکتبال دست کشید. او گفت در عوض تمرینات خود را با هم تیمی‌های سابق خود ادامه داد و مربیگری یکی از تیم‌های بزرگسالان باشگاه را آغاز کرد. اما وقتی برای بازی‌ها می‌رود، اجازه ندارد با روسری روی نیمکت کنار زمین بنشیند.
 
دوو می‌گوید: در مدرسه یاد گرفتم که سکولاریسم همه را می‌پذیرد و به همه اجازه می‌دهد دین خود را انجام دهند. اما به نظر من آنها باید این تعریف را تغییر دهند.
انتهای پیام