صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۴۲۷۶۱۵۰
تاریخ انتشار : ۲۵ فروردين ۱۴۰۴ - ۰۹:۱۶
غلامرضا شاه‌میوه بیان کرد:

غلامرضا شاه‌میوه، پیشکسوت قرآن کشور، در گفت‌و‌گو با ایکنا با اشاره به برخی ویژگی‌های استاد عبدالرسول عبایی گفت: خُلق خوش، میدان دادن به جوانان، نقدپذیری و فروتنی ارکان شخصیت ماندگار این استاد فقید بوده است.

غلامرضا شاه‌میوه، پیشکسوت قرآن کشورمان در گفت‌و‌گو با ایکنا، ضمن برشمردن برخی ویژگی‌های شخصیتی و علمی استاد عبدالرسول عبایی گفت: استاد عبایی چند ویژگی بارز داشت که در صدر آنها حُسن برخورد و حُسن خُلق ایشان با افراد مختلف بود. این حُسن خُلق زبان‌زد عام و خاص بود و در این مسئله همه متفق‌القول هستند که استاد عبایی در برخورد اول افراد را جذب می‌کرد.

وی افزود: معمولاً برخی اساتید در سنین میانسالی و سالمندی حوصله برخورد با افراد مختلف برای جذب بیشتر را ندارند، در صورتی که استاد عبایی در این زمینه یک استثناء بود. همیشه خند روی لب‌های ایشان بود و در برخورد با افراد تبسم داشتند.

شاه‌میوه با اشاره به اینکه دومین ویژگی استاد عبایی میدان دادن به جوان‌تر‌ها بود، تصریح کرد: زمان ورود من به عرصه داوری مسابقات کشوری قرآن کریم در دوره ایشان بود، من برای اولین بار در سال ۱۳۷۳ و زمان برگزاری مرحله کشوری مسابقات قرآن به میزبانی استان سمنان به دعوت استاد عبایی وارد هیئت داوران شدم و این ورود را مدیون ایشان هستم. این موضوع نه فقط برای من که برای بسیاری از داوران جوان دیگر در آن زمان اتفاق افتاد.

این پیشکسوت قرآنی کشورمان اظهار کرد: با توجه به اینکه استاد عبایی به جایگاه رفیعی در حوزه تخصص خود که وقف و ابتدا و تجوید بود، رسیده بودند، اما در عین حال اگر کسی نقدی به ایشان داشت یا اشکالی در مورد نمرات ایشان در داوری وارد می‌دانست، اگر واقعاً احساس می‌کرد حق با طرف است خیلی راحت می‌پذیرفت. در حالی که بسیاری از اساتید پیشکسوت این روحیه را ندارند. من بار‌ها در مسابقات دیدم وقتی اعتراضی دریافت می‌شد، در اسرع وقت به اعتراضات رسیدگی می‌کرد و یا اگر می‌دید داور دیگری دچار لغزش شده تذکر می‌داد و کار را پیگیری می‌کرد تا حق به حق‌دار برسد.

وی در پاسخ به این سوال که کدام ویژگی استاد عبایی بیشتر می‌تواند مورد توجه نسل جدید قرار بگیرد تا در فعالیت‌های آینده مورد بهره‌برداری قرار دهند، گفت: آنچه الان به عنوان یک خلاء در نسل جوان به خصوص قاریانی که به مراتبی می‌رسند، وجود دارد بحث تواضیع و فروتنی است. افراد باید در هر شرایط و جایگاهی که قرار دارند فروتنی خود را از دست ندهند و دچار عُجب نشوند. همین عُجب باعث آسیب می‌شود.

شاه‌میوه با تأکید بر اینکه یکی از ویژگی‌های مرحوم استاد عبایی دوری از تکبر و غرور بود، گفت: با اینکه استاد عبایی یکی از بزرگان قرائت در کشور بود و سال‌ها ریاست هیئت داوران مسابقات ملی و بین‌المللی قرآن ایران را بر عهده داشت، اما هیچگاه غرور و تکبری در ایشان دیده نشد و همیشه فروتنی ایشان برای من و بسیاری از قاریان و حافظان قرآن کریم الگو بوده است. این همان چیزی است که الان در نسل جوان بسیار نیاز به آن احساس می‌شود. بعضاً عده‌ای از قاریان را می‌بینیم که وقتی به مرتبه‌ای می‌رسند، حتی به سختی در سلام دادن پیش‌دستی می‌کنند و معمولاً انتظار احترام یک طرفه دارند.

شاه‌میوه در پایان اظهار کرد: برای استاد عبایی آرزوی علو درجات دارم و از این طریق به جامعه قرآنی و خانواده ارجمند استاد عبایی فقدان این استاد بزرگوار را تسلیت می‌گویم.

انتهای پیام