وی ضمن توضیحی درباره مراد از لفظ شرقی در عنوان این همایش و روند برگزاری پیشنشستها، افزود: با این رویکرد، تولید ادبیات شده و در بیش از یکسال، قریب به ۱۷ پیشنشست برگزار شده و در این پیش نشست ها ۷۰ متفکر ایرانی و خارجی اظهار نظر کردهاند. مراد از شرق، شرق فرهنگی است نه مرزهای جغرافیایی و این شامل تمام کشورهایی که حقوقشان نادیده گرفته شده، میشود.
ساجدی تصریح کرد: گفتمان انتقادی نسبت به گزارههای بنیادی حقوق بشر فعلی و کنونی یک از مولفههای حقوق بشر در رهیافت شرقی است؛ نقد ما به حقوق بشر کنونی هم از لحاظ محتوای علمی است و هم به لحاظ اجرایی کردن آن است. حقوق همبستگی از دیگر مولفههاست که در این مولفه نباید فرهنگی بر یک فرهنگ دیگر غلبه کند.
وی ادامه داد: شرق فرهنگی، سومین مولفه هویتساز این ادبیات، به مثابه خاستگاه حقهای بشری است. اگر ادبیات حقوق بشر در قرون ۱۸ و ۱۹ میلادی شکل گرفته، در تمدنهای کهن، از قدمت بیشتری برخوردار است. چهارمین مولفه، بحث مسئولیت اجتماعی است چرا که حقوق بشر مبتنی بر مسئولیت اجتماعی است و فقط حقخواهی در آن مطرح نیست. انحصارگرایی که حقوق بشر فعلی در دست دولتها ایجاد کرده هم یکی از نکاتی است که حقوق سایر افراد و اقلیتها رعایت شود لذا بازتعریف نقش کنشگران بشر، از وظایف این همایش است.
ساجدی از چگونگی برگزاری این همایش در تاریخ ۷ تا ۱۰ اردیبهشت خبر داد و بیان کرد: از ۲۶ کشور، ۵۰ مهمان بینالمللی در این همایش حضور پیدا میکنند. ۸ اردیبهشتماه افتتاحیه به صورت رسمی با حضوردکتر قالیباف و عراقچی آغاز خواهد شد و محل برگزاری همایش در تهران، سازمان فرهنگ و ارتباطات است.
وی ادامه داد: همچنین عصر ۸ اردیبهشتماه، این همایش در قم و به میزبانی دانشگاه باقرالعلوم(ع) برگزار میشود؛ روزهای ۹ و ۱۰ اردیبهشت نیز به میزبانی این دانشگاه پنلهای تخصصی برگزار خواهد شد.
ساجدی ادامه داد: همایش سایت ۳زبانه فارسی، عربی و انگلیسی دارد که در اختیار عموم قرار میگیرد و برای استفاده از این امکان، کافی است کلمه «حقوق بشر شرقی» را سرچ کنید که اطلاعات آن در دسترس قرار میگیرد.
معاون بینالملل دانشگاه باقرالعلوم اضافه کرد: محل برگزاری این همایش در قم، دانشگاه باقرالعلوم است و ۶ سالن را تجهیز کردیم و از ۷ استاد بینالمللی و ۷ استاد ایرانی دعوت به عمل آمده است.
ساجدی گفت: صبح روز ۱۰ اردیبهشتماه نیز اختتامیه همایش در دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم برگزار میشود و دبیرخانه دائمی پروژه که اهداف بلندی دارد، تاسیس میشود.
یادآور میشود، پس از اختتامیه همایش، عوامل و دستاندرکاران این همایش به اصفهان میروند و در باغ حقوق بشر، یک اصله نهال به نمایندگی از کشورشان میکارند.
انتهای پیام