وی افزود: ایده این همایش از آنجایی شروع میشود که چرا علیرغم تلاش های جهانی و ارتقای حقوق بشر، علی رغم شکلگیری بیانیهها درباره حقوق بشر، انسان امروزی شاهد چنین رفتارهایی مخالف با اخلاق صلحطلبانه جهان است؟ ایدهای که پایه فکر این همایش را در مقابل جریان رایج فرهنگی دنبال میکند، بر این اعتقاد استوار است که اگر در مقام حدوث و شکلگیری حقوق بشر جهانی امروز تنها یک ایده انسان محوری و در حقیقت یک فکر در غرب فرهنگی دستمایه شکل گیری بوده و متاسفانه این جریان فکری جذابیتی هم برای پیروان ادیان، تمدنها و آیینها خلق نمیکند.
رفیعی.علوی تصریح کرد: انسانمحوری، خود آیینی برای انسان تمدنها و ادیان نه تنها جذابیت ندارد بلکه نوعی مخالفت با عقلانیت فرهنگی انسان است ایده و پنداره اصلی این همایش بر این است که در مقام حدوث بیش از دوسوم جمعیت را پیروان ادیان، تمدنها و فرهنگهایی که زادگاه و خاستگاه اینها در شرق فرهنگی است، هیچ توجهی نشده و هیچ سهمی به ادیان و ظرفیت و الزام معنوی که برای رشد حقوق بشر میتوانند در ساحت جهانی داشته باشند، داده نشده است.
وی تاکید کرد: دولتمحوری، فردگرایی، نقش ندادن به کنشگری از طریق ظرفیتهای فرهنگی که ادیان و تمدنها دادند، حقوق بشری دارای نقضهای فراوانی است. نابرابری که باعث شده به جای بازتولید صلح پایدار به بازتولید نقضهای مکرر دچار شود. انسان فرهنگی در مقابل انسان خدایی دارای یک عقلانیت منطقی برای رشد حقوق بشر انسانی است که پایه تشکیل این همایش است.
رئیس دانشگاه باقرالعلوم، قم را به عنوان جغرافیا ممتاز فرهنگی ایران دانست و اظهار کرد: قم با نقش مهمی که دارد رسالت رساندن این صدای جهانی را بر عهده گرفته است. این همایش و اجلاسیه، ممتاز ترین رویداد فرهنگی قم است که دانشگاه باقرالعلوم به عنوان پیشران علوم انسانی اسلامی با همکاری بیش از ۳۰ نهاد علمی و بینالمللی دست به برگزاری آن زده است.
وی نقش این همایش را صرفا تولید محتوای غنی ندانست و افزود: سوی دیگر این همایش، کنشگری است. تولید محتوای علمی، استدلال های عمیق قضایی برای بوجود آمدن راههای شکل گیری حق های بشری برای از بین بردن نابرابری ها این است. به مناسبت برگزاری این اجلاسیه، بیش از ۵۰۰ اثر به ما رسیده که مجموعا ۷۶ مقاله پذیرفته شده به سه زبان عربی انگلیسی، عربی و فارسی در قم رونمایی خواهد شد و به مرور محتوای پذیرش شده در فصلنامه فلسفه دانشگاه باقرالعلوم به چاپ خواهد رسید.
رفیعی.علوی در پایان ابراز کرد: همچنین یکی از امتیازات این رویداد، استقبالی بود که از همایش شد. سال آینده در این همایش ۱۶ یا ۱۷ کشور عضو بریکس حضور به عمل خواهند آورد که امید است این رویداد فرهنگی بزرگ، صدای مظلومین را به جهانیان برساند و اقدامات بزرگی در این راستا انجام شود.
انتهای پیام