صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۴۲۷۸۵۳۰
تاریخ انتشار : ۰۷ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۰:۰۳

جلسه کمیسیون فرعی اقتصاد با نمایندگان وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد و پس از دفاعیه‌ و بر اساس رأی‌گیری مقرر شد، معافیت مالیاتی فعالیت‌های قرآنی همچون سنوات قبل استمرار یابد.

به گزارش ایکنا، سال ۱۴۰۲ دولت سیزدهم، لایحه اصلاح قانون مالیات مستقیم را تقدیم مجلس شورای اسلامی کرد. در بند «ل» این قانون که به موضوعات فرهنگی و قرآنی اختصاص داشت، آمده بود: «درآمد مشمول مالیات ابرازی حاصل از فعالیت‌های انتشاراتی و مطبوعاتی (دارای مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و دستگاه‌های زیربط) فرهنگی، و هنری که به موجب مجوز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی انجام می‌شوند، در مورد اشخاص حقوقی مشمول ۲۵ درصد تخفیف در نرخ موضوع جزء (۱) بند (الف) ماده (۱۰۵) این قانون و در مورد اشخاص حقیقی تا سقف ۵۰۰ میلیون ریال در هر سال از پرداخت مالیات معاف است. معافیت فعالیت‌های اسلامی و قرآنی دارای مجوز از مراجع ذی‌ربط دو برابر نصاب‌های مقرر در این بند می‌باشد.» این در حالی بود که در قانون قبل فعالیت‌های قرآنی معاف از مالیات اعلام شده بود.

به دنبال این موضوع در همان ایام نامه‌ای با امضای سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی؛ علیرضا کاظمی، وزیر آموزش و پرورش؛ حجج اسلام سیدمهدی خاموشی، رئیس سازمان اوقاف؛ عبدالحسین خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی و محمد قمی، رئیس شورای توسعه فرهنگ قرآنی خطاب به معاون اول رئیس جمهور تهیه و در آن درخواست شده بود معافیت فعالیت‌های قرآنی از مالیات به روال سابق بازگردد.

در ادامه پیگیری‌های مربوط به این موضوع هفته گذشته نمایندگان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و شورای توسعه فرهنگ قرآنی برای دفاع از نامه پیشنهادی به کمیسیون اقتصاد دولت فراخوانده شدند.

در این جلسه حجت‌الاسلام والمسلمین حمیدرضا ارباب‌سلیمانی به عنوان نماینده وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و محمد انجم‌شعاع به عنوان همراه، و نیز محمدعلی‌خواجه‌پیری به عنوان نماینده دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی و محمدحسین فدوی به عنوان همراه حضور داشتند.

علاوه بر آن در این جلسه نمایندگان سازمان امور مالیاتی، وزارت اقتصاد و حوزه‌های تخصصی ریاست جمهوری نیز حضور داشتند.

در ابتدای این جلسه حجت‌الاسلام والمسلمین حمیدرضا ارباب‌سلیمانی، معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به بیان نکاتی در مورد لزوم معافیت مالیات برای فعالیت‌های قرآنی نکاتی بیان کرد.

وی همچنین کاهش آسیب‌های اجتماعی، ارتقاء شاخص‌های فرهنگی و رفع مشکلات مالی موسسات را از نتایج لحاظ کردن این معافیت برشمرد و بر همین اساس این موضوع را ضروری دانست.

در ادامه محمد انجم‌شعاع، مدیرعامل اتحادیه موسسات قرآنی نیز آماری از موسساتی که به واسطه پرداخت بیمه با مشکل مواجه شده‌اند، ارائه داد و بر اینکه نکته که اگر بحث مالیات به موسسات اضافه شود، مشکلات آنها بیشتر شده و ادامه فعالیت آنها را با مشکل و حتی با خطر انحلال مواجه خواهد کرد، تأکید داشت.

محمدعلی خواجه‌پیری، نماینده شورای توسعه فرهنگ قرآنی در این جلسه نیز مطالبی در مورد سابقه فعالیت موسسات قرآنی و نیز سابقه معافیت موسسات از مالیات بیان و در ادامه بر ضرورت استمرار این معافیت مالیاتی تأکید کرد.

محمدحسین فدوی نیز در دفاعیه خود از تکالیفی که برنامه هفتم پیشرفت بر عهده دولت گذاشته است سخن گفت. وی بر این نکته که در برنامه هفتم باید تعداد موسسات قرآن و عترت به رشد ۲۵ درصدی برسد تأکید کرد و معاف نشدن این موسسات از مالیات را یکی از موانع تحقق این هدف در برنامه هفتم پیشرفت برشمرد.

بر اساس گزارش ایکنا در ادامه این جلسه نمایندگان وزارت اقتصاد نیز به بیان دلایل پیشنهاد اصلاح قانون پرداختند. از جمله موارد مطرح شده می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

مالیات در نظر گرفته شده بر سود موسسات تعلق می‌گیرد، لذا اگر موسسه سود نداشته باشد مالیاتی از او اخذ نخواهد شد و در لایحه، پایه معافیت از مالیات برای فعالیت‌های قرآنی دو برابر سایر فعالیت‌ها در نظر گرفته شده است.

در نهایت و پس از رأی‌گیری به عمل آمده مصوب شد همان معافیتی که تا کنون برای فعالیت‌های قرآنی بوده است همچنان استمرار داشته باشد و در لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم مستقیم، بند (ل) ماده ۱۳۹ در مورد موسسات قرآنی تغییری پیدا نکند.

انتهای پیام