وی افزود: یک بانک اطلاعاتی یکپارچه با همکاری آموزش و پرورش، ثبت احوال و مرکز آمار ایران ایجاد شود و تا دو ماه آینده باید دادههای دقیق و طبقهبندیشده بر اساس جنسیت، سن و علت ترک تحصیل ارائه شود.
علی اکبر صمیمی، مدیرکل آموزش و پرورش آذربایجانغربی نیز در این جلسه اظهار کرد: ریشهکنی بیسوادی، بحران کلاسهای درس نیمهتمام و آمار متناقض ترک تحصیل دانشآموزان بسیار اهمیت دارد.
وی افزود: شناسایی بیسوادان با اولویت مناطق محروم و حاشیهای در دستور کار بوده و هدف ما دستیابی به آمار واقعی و ارائه آموزشهای پایه به این گروه تا پایان سال، جاری است.
صمیمی بیان کرد: ۳۰۰ برنامه در قالب هفته گرامیداشت معلم شامل برگزاری میزهای خدمت در مصلاهای استان، تجلیل از خانوادههای شهدای فرهنگی و نواختن زنگ سپاس در مدارس، از جمله اقدامات نمادین این هفته خواهد بود که با مشارکت گسترده جامعه محلی اجرا میشود.
وی ادامه داد: پنج معلم نمونه از میان نزدیک به ۲۶هزار معلم استان در سال تحصیلی جاری، انتخاب میشوند که این انتخاب براساس شاخصهای علمی، تربیتی و تعهد اجتماعی انجام شده و از برگزیدگان در مراسم ملی نیز تقدیر خواهد شد.
یاسر رهبردین، معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری آذربایجانغربی نیز در این جلسه اظهار کرد: کلاسهای درس نیمهتمام در استان وجود دارد و رسیدگی به این مشکل ضروری است که همکاری فوری دستگاههای مرتبط برای تکمیل پروژههای آموزشی ناتمام را میطلبد.
وی افزود: این موضوع به عنوان یکی از چالشهای اصلی حوزه آموزش در منطقه شناخته شده که تأثیر مستقیمی بر کیفیت تحصیل دانشآموزان دارد و کمبود اعتبارات مالی عامل اصلی تعویق در اتمام ساختو سازهای آموزشی است.
رهبردین بیان کرد: نبود بودجه کافی، موجب شده تا پروژههای مدرسهسازی برای سالها در مرحله نیمهکاره باقی بمانند که این وضعیت نه تنها موجب اتلاف منابع قبلی شده، بلکه امنیت دانشآموزان و معلمان را نیز به دلیل حضور در فضاهای ناکارآمد تهدید میکند و افزایش تراکم جمعیت دانشآموزی در برخی مناطق، نیاز به حل این معضل را بیش از پیش ضروری ساخته است.
وی ادامه داد: راهحلهایی مانند مولدسازی داراییها و تهاتر به عنوان مکانیزمهای جایگزین برای جبران کمبود بودجه محسوب میشود و از اداره کل آموزش و پرورش و سازمان نوسازی مدارس درخواست میشود که با بهرهگیری از این روشها، نسبت به جذب منابع مالی و تکمیل پروژهها اقدام کنند و این رویکردها میتواند با تبدیل داراییهای غیرنقدی به سرمایه قابل استفاده یا تبادل امکانات، زمینه را برای بهبود زیرساختهای آموزشی استان فراهم سازد.
انتهای پیام