صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۴۲۷۹۵۹۵
تاریخ انتشار : ۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۰۹:۲۳
مروری بر آخرین تحولات سوریه

رژیم صهیونیستی از مدتها قبل در تلاش برای ایجاد فتنه داخلی در سوریه به بهانه حمایت از دروزیان است تا مانع از آن شود که این کشور با یکپارچگی و انسجام و وحدت ملی خود را از نو بسازد.

به گزارش ایکنا؛ به نقل از العالم، درگیری‌های اخیر در «جرمانا» و «صحنایا» در استان ریف دمشق سوریه که به کشته و زخمی شدن تعدادی انجامید، گواهی به این مدعاست.
 
رژیم صهیونیستی برای توجیه حمله اخیر خود به سوریه ادعا کرد که ارتش اسرائیل به یک گروه افراطی حمله کرد که قصد داشت به دروزیان صحنایا حمله کند.
 
کارشناسان معتقدند هدف از این اقدام ایجاد اختلاف میان دروزیان و سایر اقشار مردم در سوریه به منظور ایجاد زمینه جنگ داخلی و تجزیه این کشور است به ویژه که همزمان با رژیم صهیونیستی ده‌ها نفر از دروزیان در شمال فلسطین اشغالی نیز برای اعلام حمایت از دروزیان سوریه تظاهرات کردند.
 
همزمان «موفق طریف»، رئیس معنوی طایفه دروزیان در فلسطین اشغالی نیز ادعا کرد که اسرائیل باید مانع از قتل عام دروزیان در سوریه شده و در برابر رویدادهای این کشور علیه دروزیان سکوت نکند.
 
در این میان محافل سیاسی نیز گفتند که یکی از مهمترین اهداف رژیم صهیونیستی از این اقدامات، اشغال مناطقی از سوریه و تلاش برای تضعیف و نهایتا تجزیه سوریه است موضوعی که مردم این کشور می‌بایست نسبت به آن بسیار هوشیار باشند.

انتقال سه دروزی از سوریه به فلسطین اشغالی برای درمان

این در حالی است که ارتش رژیم صهیونیستی دیروز چهارشنبه از انتقال سه شهروند سوری از طایفه دروزی برای درمان در داخل اراضی اشغالی خبر داد.
 
آویخای ادرعی، سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی در بیانیه‌ای گفت: کمی پیشتر، سه شهروند سوری که در درگیری‌ها در کشورشان زخمی شده بودند، برای درمان به مرکز پزشکی زیف در تسفات (صفد) انتقال یافتند. 
 
وی تصریح کرد که ارتش اسرائیل تحولات اوضاع در سوریه را زیر نظر دارد و نیروهای اسرائیلی آماده دفاع و برخورد با سناریوهای مختلف هستند.
 
پیشتر ولید جنبلاط، رهبر دروزی و رئیس سابق حزب سوسیال دموکرات لبنان گفت: ما مخالف مداخله اسرائیل در سوریه هستیم.
 
وی افزود: نقش ما دعوت به گفت‌وگو و برقراری آرامش و درخواست از مسئولان سوری برای انجام تحقیقات است.
جنبلاط اظهار کرد: من آماده رفتن به دمشق برای میانجیگری هستم.
 
این رهبر دروزی لبنانی عنوان داشت: ما مخالف مداخله اسرائیل در سوریه هستیم. اسرائیل برای سوءاستفاده از دروزی‌ها تلاش می‌کند و به نتایج امور اهمیتی نمی‌دهد.
 
وی افزود: ما در آغاز مرحله جدیدی هستیم و یا باید سوریه یکپارچه را با احترام به تنوع در این کشور قانع سازیم یا اینکه به طرح اسرائیل تن دهیم. اسرائیل به دنبال سوءاستفاده از دروزی‌ها جهت اجرای طرح‌هایش است.
 
جنبلاط گفت: ما مخالف هرگونه توهین به پیامبر اکرم (ص) هستیم و خواهان برقراری آرامش و گفت‌وگو هستیم و دولت سوریه باید تحقیقات شفافی را در خصوص رخدادهای جرمانا انجام دهد.

تداوم درگیری‌ها در حومه جنوبی دمشق
 
درگیری‌ها میان گروه‌های مسلح وابسته به جولانی و جریان‌های مردمی در حومه جنوبی دمشق در طول شب گذشته نیز استمرار پیدا کرد.
 
به گزارش المیادین، منابع محلی در سوریه گزارش دادند که گروه‌های مردمی، حمله جریان‌های مسلح وابسته به حاکمیت ابومحمد الجولانی در روستای «کناکر» واقع در حومه جنوبی دمشق را دفع کردند.
 
این روستا در طول شب گذشته شاهد درگیری‌های شدیدی میان گروه‌های مسلح و جریان‌های مردمی محلی بود و حاکمیت جولانی در این حملات از پرتاب گلوله‌های توپ به داخل روستا نیز استفاده کرد.
 
حمزه مصطفی، وزیر اطلاع‌رسانی رژیم جولانی در پی بروز درگیری‌های چند روز گذشته بین گروه‌های مسلح و جریان‌های مردمی وابسته به دروزی‌ها، این جریان را بخشی جدایی ناپذیر از سوریه دانست که در بسیاری از نقاط حساس در تاریخ سوریه نقش اساسی ایفا کرده است.
وی در تلاش برای کنترل بحران امنیتی در این کشور، بر اولویت قرار دادن ثبات داخلی تأکید کرده و گفت که اسرائیل به دنبال ایجاد فرقه‌گرایی در سوریه است تا بتواند جای پای خود را در این کشور ایجاد کرده و طرح‌های خود را پیش ببرد.
 
این ادعا در حالی مطرح شده که رژیم صهیونیستی از زمان سقوط دولت بشار اسد در این کشور به بخش‌هایی از سرزمین سوریه حمله کرده و آنها را تحت اشغال خود گرفته، ولی حاکمیت جولانی هیچ واکنش جدی نسبت به این اشغالگری از خود نشان نداده است.
انتهای پیام