صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۴۲۸۰۶۰۴
تاریخ انتشار : ۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۰۹:۴۶
موسوی‌بلده بیان کرد:

پیشکسوت قرآنی کشورمان با اشاره به حضور استاد عبدالرسول عبایی در گروه داوری مسابقات بین‌المللی قرآن بر نقش این چهره قرآنی در تدوین و به‌روزرسانی آئین‌نامه‌های مسابقات قرآن ایران و مالزی تأکید کرد.

به گزارش خبرنگار ایکنا، وبینار بین‌المللی «یاد استاد» گرامیداشت استاد فقید عبدالرسول عبایی، به مناسبت ایام بزرگداشت مقام معلم و به همت سازمان قرآنی دانشگاهیان کشور وابسته به جهاددانشگاهی و همکاری باشگاه قرآنی نور (شبکه دانشجویان قرآنی) شامگاه دوشنبه ۱۵ اردیبهشت‌ماه با حضور اساتیدی همچون رافع العامری، پیشکسوت قرآنی کشور عراق و سیدمحسن موسوی‌بلده، کریم دولتی و داوود تک‌فلاح از پیشکسوتان قرآنی کشورمان برگزار شد.

در بخشی از این وبینار موسوی‌بلده به بیان نکاتی در مورد ویژگی‌های شخصیتی این استاد فقید پرداخت و گفت: به سهم خودم از برگزارکنندگان این جلسه وزین که به یادبود یک اُسوه علم و اخلاق برنامه‌ریزی شده است، قدردانی می‌کنم و یک بار دیگر عرض ادب و تسلیت به خانواده محترم استاد عبایی و کل جامعه قرآنی کشور، دارم.

وی افزود: افراد بزرگ که ارتفاع بالایی دارند مانند خورشید هستند. خورشید وقتی در آسمان می‌درخشد، ساکنان هر شهر و هر محله‌ای می‌گویند بالای سر ماست، این احساس به خاطر ارتفاع بالای خورشید است، وقتی ارتفاع بالا باشد همه او را می‌بینند، همه ما به این ترتیب با خورشیدِ وجودِ استاد عبایی آشنا بودیم.

این پیشکسوت قرآنی کشورمان با اشاره به اینکه از اوایل دهه ۶۰ با استاد عبایی آشنا شدم، گفت: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی و از سال ۵۹ جلسه‌ای در مؤسسه دارتحفیظ القرآن الکریم تهران دایر کرده بودیم و ایشان در این جلسه حضور یافت و خود را معلم قرآن معرفی کرد و اینگونه باب آشنایی باز شد. 

موسوی‌بلده اظهار کرد: در همان جلسه اول هم از نظر وجاهتِ چهره و هم از لحاظ رفتار جایگاه بالایی داشت. بعد از معرفی متوجه لهجه عربی زیبای ایشان شدم، با توجه به اینکه استاد عبایی مولود کربلا بود، فصاحت خاصی داشت. این یکی از ویژگی‌هایی بود که استاد عبایی را در بین دوستان و مخاطبان متمایز کرده بود.

وی بیان کرد: در طی سال‌هایی که با هم ارتباط داشتیم، مسافرت‌های بسیاری با هم رفتیم و در تمام این خلوت و جَلوَت‌ها با یک شخصیت بسیار جذاب و اخلاقی مواجه بودیم که کمتر کسی می‌توانست شبیه ایشان باشد. شخصیتی که در جان و دل همه ما نشست.

موسوی‌بلده به آیه «فَبِمَا رَحْمَةٍ مِنَ اللَّهِ لِنْتَ لَهُمْ وَلَوْ کُنْتَ فَظًّا غَلِیظَ الْقَلْبِ لَانْفَضُّوا مِنْ حَوْلِکَ» اشاره و اظهار کرد: خُلق ایشان واقعاً قرآنی بود و انسان از صحبت کردن و مجالست با ایشان خسته نمی‌شد. اگر انسان مقدار کمی هم ترش‌رو و سخت‌دل باشد، نمی‌تواند این سخت‌دلی را در همه موقعیت‌ها مخفی نگه دارد و در صحبت نشان ندهد، جایی این ترش‌رویی مشخص می‌شود. اگر همه می‌گویند یک ترش‌رویی از استاد عبایی ندیده‌اند، یعنی این استاد فقید سلیم‌النفس بود که اخلاقی تقریباً نبوی در ایشان دیده شده است.

این پیشکسوت قرآنی کشورمان به ویژگی‌های علمی استاد عبایی نیز اشاره و اظهار کرد: استاد عبایی در زمینه زبان و ادبیات عرب استاد دانشگاه بود و در دانشگاه علوم قرآن و حدیث در آستان مقدس حضرت عبدالعظیم(ع) عضو هیئت علمی بود. در این موقعیت هم افتخار مصاحبت و هم‌نشینی با ایشان را داشتم.

وی با اشاره به اینکه استاد عبایی در مسابقات قرآن به سرعت شناخته شد، گفت: به خاطر تسلط بالایی که استاد عبایی بر بحث وقف و ابتدا داشت، بلافاصله بعد از چهره شدن، به عنوان داور مسابقات حضور یافت و این حضور خیلی سریع به ریاست گروه داوران مبدل شد. بخشی از دلایل انتخاب ایشان به عنوان رئیس هیئت داوران به خاطر ارتباطات خوبی که با داوران عرب زبان می‌گرفت بود و لذا همواره یکی از بهترین گزینه‌ها برای ریاست هیئت داوران به حساب می‌آمد.

موسوی‌بلده همچنین به حضور استاد عبایی در گروه داوری مسابقات قرآن مالزی اشاره کرد و گفت: مسابقات مالزی بسیار قدیمی و اصیل بوده و در واقع اولین مسابقات قرآن جهان اسلام به شمار می‌رود که بیش از ۲۰ سال از مسابقات ایران قدیمی‌تر است.

وی افزود: وقتی مسابقات ایران تدوین شد برای تهیه آیین‌نامه ناگزیر از آیین‌نامه مالزی استفاده شد، در ادامه با توجه به استعداد‌های قرآنی که در کشور وجود داشت آیین‌نامه مالزی به سرعت بومی‌سازی شد و خیلی زود این آیین‌نامه در مسابقات سراسری و بین‌المللی از لحاظ دقت در جزئیات و توجه به مسائل علمی بالاتر از آیین‌نامه مسابقات مالزی قرار گرفت. این ادعای من نیست و بسیاری از اساتید خارجی نیز بر آن صحه گذاشته‌اند. بخش عمده همین دقتی که در تدوین آیین‌نامه ایران اتفاق افتاد به خاطر تسلط استاد عبایی به این موضوع بوده است.

موسوی‌بلده افزود: زمانی که استاد عبایی برای داوری به مالزی رفت با تسلطی و ارتباطی که با دیگر داوران برقرار کرد، با طرح نکات ریز آئین‌نامه توجه همه داوران بین‌المللی مسابقات مالزی را به خود جذب کرد. نکته‌هایی که استاد عبایی بیان کرد در حد بسیار زیادی بر آیین‌نامه مسابقات مالزی اثر گذاشت و آنها بعد از سال‌ها آیین‌نامه مسابقات را تغییر دادند. به همین خاطر بود که چندین‌بار از استاد عبایی به عنوان داور در مسابقات مالزی استفاده شد و رفته رفته به عنوان ریاست هیئت داوران هم رسید.

وی با تأکید بر اینکه مهم‌ترین ابزار یک معلم، زبان اوست، بیان کرد: زمانی که استاد عبایی روی دور این بیماری افتاد امتحان سنگینی برای ایشان بود که البته سربلند از آن بیرون آمد. چرا می‌گویم سربلند؛ به این خاطر که وقتی عارضه رشد کرد و ذره ذره وجود استاد آب شد، استاد از پا نیفتاد و در تمامی جلساتی که دعوت می‌شد حضور می‌یافت. استاد در واقع با این کار هم به ما روحیه می‌داد و هم از این جمع نورانی روحیه می‌گرفت.

این پیشکسوت قرآنی کشورمان در بخش پایانی صحبت‌های خود در این وبینار بیان کرد: استاد عبایی با اخلاق زیبایی که داشت مردم را به طرف قرائت قرآن جذب کرد، بنابریان اخلاق معلمِ قرآن به اضافه تسلط علمی می‌تواند در جذب مردم به سمت قرآن بسیار اثرگذار باشد.

انتهای پیام