صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۴۲۸۰۶۷۴
تاریخ انتشار : ۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۲:۰۸

وزیر نیرو با بیان اینکه تاکنون بیش از 250 سند همکاری میان ایران و تاجیکستان به امضاء رسیده است، یکی از مباحث این سندهای همکاری را استفاده از توانمندی‌های فنی متخصصان ایرانی عنوان کرد.

به گزارش ایکنا از فارس، عباس علی‌آبادی، وزیر نیرو ظهر امروز، 16 اردیبهشت در نشست خبری با خبرنگاران در شیراز که بعد از نشست امضاء تفاهم مشترک همکاری‌های اقتصادی جمهوری اسلامی ایران و جمهوری تاجیکستان برگزار شد، گفت: ایران و تاجیکستان دوتکه از یک ملت هستند که از هم جدا افتاده‌اند.

وی افزود: اولین مقصد ما در اجلاس همکاری‌های مشترک اقتصادی ایران و تاجیکستان، گسترش همکاری‌هاست که نتیجه آن گسترش فعالیت‌های اقتصادی و فرهنگی خواهد بود و کار خود را از شیراز به عنوان یکی از پایتخت‌های مهم فرهنگی و تمدنی جمهوری اسلامی شروع کردیم و از طرف دیگر ظرفیت‌های فنی بین دو طرف وجود دارد که برای همکاری‌های تجاری آن را فعال می‌کنیم.

علی‌آبادی با بیان اینکه کار خود را با پروژه و قرارداد شروع کردیم و اکنون با تفاهم‌نامه‌هایی که زمینه‌های اجرای آن‌ها میسر بود، ادامه دادیم، گفت: در مسیر توسعه همکاری‌های مشترک موانعی که وجود دارد را برطرف می‌کنیم.

رئیس کمیسیون همکاری‌های مشترک اقتصادی جمهوری اسلامی ایران و تاجیکستان ادامه داد: در جمهوری اسلامی در برخی زمینه‌‌ها، پیشرفت‌های فوق‌العاده‌ای داشتیم مثلا در حوزه انرژی توانایی‌های زیادی داریم که این توانایی‌ها مورد نیاز تاجیکستان است که پروژه‌هایی هم در این کشور اجرا کردیم و به نتیجه رساندیم. اکنون هم آماده گسترش همکاری‌ها هستیم که طرف تاجیکستانی بسیار استقبال کرده است و این تفاهم‌نامه‌ها زمینه‌های همکاری را گسترش می‌دهد.

وی با بیان اینکه امضاء این تفاهم‌نامه برای شناخت بیشتر ظرفیت‌های طرفین کمک می‌کند، گفت: لازم است این تفاهم‌نامه‌ها ادامه یابد و امیدواریم بتوانیم روابط گسترده‌تر فنی، فرهنگی و مهندسی میان دو کشور داشته باشیم.

علی‌آبادی در ادامه به برگزاری اجلاس همکاری‌های مشترک ایران و تاجیکستان در شیراز اشاره کرد و افزود: این اجلاس را در شیراز به عنوان یکی از مراکز مهم فرهنگی جمهوری اسلامی برگزار کردیم که بسیار مورد علاقه و توجه مردم تاجیکستان است و امروز هم طرف تاجیکی به ما قول دادند چنین اجلاسی در خجند تاجیکستان برگزار شود.

وزیر نیرو با بیان اینکه هر دو طرف تصمیم گرفتند که به یکدیگر نزدیک شوند، گفت: تمام مواردی که برای توسعه همکاری‌های مشترک فرهنگی، صنعتی، تجاری و اقتصادی میان دو کشور لازم است، فراهم است.

وی از امضاء بیش از 250 یادداشت تفاهم همکاری میان ایران و تاجیکستان خبر داد و گفت: این 5 سندی که امروز در شیراز نیز امضاء شد، یک گام ما را برای همکاری‌ها جلوتر می‌برد.

علی‌آبادی با اشاره به امضاء تفاهم همکاری میان سازمان استاندارد ملی ایران با آژانس استاندارد تاجیکستان گفت: این تفاهم بسیار مهم است که دو کشور به مباحث فنی یکدیگر آشنا شده و نیازهای همدیگر را برطرف کنند.

وزیر نیرو بیان کرد: همچنین سند تفاهم بین سازمان سرمایه‌گذاری و اینوست تاجیکستان امضا شد که کمک می‌کند طرفین چگونه ظرفیت‌های همدیگر را در سرمایه‌گذاری شناخته و بسته‌های سرمایه‌گذاری را با یکدیگر مبادله کنند.

دلیر جمعه، وزیر انرژی و ذخایر آبی تاجیکستان نیز در این نشست گفت: تاکنون در مناسبت‌های مختلف 252 سند همکاری مشترک بین ایران و تاجیکستان به امضاء رسیده است و در این نشست نیز 5 یادداشت تفاهم به امضاء رسید که قطعاً برای گسترش همکاری‌ها بسیار مؤثر خواهد بود.

وی ضمن استقبال از پیشنهاد حسینعلی امیری، استاندار فارس مبنی بر راه‌اندازی خط مستقیم پرواز شیراز ـ دوشنبه گفت: این مسئله را حتما دنبال خواهیم کرد و حتی علاقه داریم که پرواز بین شیراز و خجند تاجیکستان نیز برقرار شود.

انتهای پیام