صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۴۲۸۱۰۶۲
تاریخ انتشار : ۱۷ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۲۲:۵۸

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه خیران ایرانی در مرحله‌ای نوین از فعالیت‌های نیکوکارانه قرار گرفته‌اند، وقف علمی را مصداق بارز خیر هوشمند برشمرد.

به گزارش ایکنا از فارس، حسین سیمایی صراف، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری شامگاه چهارشنبه، 17 اردیبهشت در آیین تجلیل از خیران آموزش عالی استان فارس که در باغ ارم شیراز برگزار شد، فعالیت این نیکوکاران را مصداق بارز خیر هوشمند و سود جاودانه دانست.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، مهم‌ترین مشکل بشر را «جهل» دانست و بر اهمیت نقش خیران در ایجاد زیرساخت‌های پایدار علمی و آموزشی تأکید کرد‌.

سیمایی صراف با اشاره به اینکه مشکل اصلی بشریت در جهل ریشه دارد، به اهمیت آموزش عالی و نقش نهادهایی مانند دارالفنون در پایه‌گذاری دانشگاه‌های نوین در ایران پرداخت.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه برخلاف سودهای زودبازده، خیران آموزش عالی به دنبال سود جاودانه هستند، گفت: خیران امروز با رویکردی هوشمندانه عمل می‌کنند؛ خیر هوشمند آن است که به جای کارهای احساسی، بر پایه‌ استراتژی و ماندگاری بنا شود.

وی با بیان اینکه خیران ایرانی در مرحله‌ای نوین از فعالیت‌های نیکوکارانه قرار گرفته‌اند، وقف علمی را مصداق بارز خیر هوشمند برشمرد.

سیمایی صراف به تربیت میلیون‌ها فارغ‌التحصیل دانشگاهی پس از انقلاب اسلامی اشاره کرد اما در عین حال به مسئله مهاجرت بخش قابل توجهی از آنان پرداخت.

وی، دلایل متعددی را برای مهاجرت نخبگان برشمرد که از جمله آن‌ها می‌توان به مشکلات اقتصادی و فقدان امکانات و فضاهای مناسب برای مطالعه و پژوهش اشاره کرد و سپس افزود: این مسائل گاهی باعث می‌شود که برخی از نخبگان با ناراحتی و اندوه کشور را ترک کنند.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با استناد به احادیثی از پیامبر اسلام (ص) این نکته را یادآور شد که: آثار صدقه جاری پس از فوت فرد نیز باقی می‌ماند. وقف هوشمند در زمینه آموزش عالی، نمونه‌ای از صدقه جاری محسوب می‌شود.

یادآور می‌شود، در پایان این مراسم، از خیران و واقفان حوزه آموزش عالی در استان فارس تقدیر به عمل آمد.

انتهای پیام