صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۴۲۸۱۸۰۳
تاریخ انتشار : ۲۱ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۵:۳۶
در جلسه‌ای با حضور وزیر ارشاد صورت گرفت

شصت و هشتمین جلسه کمیسیون توسعه فعالیت‌های تبلیغی و ترویجی قرآن کریم در حالی برگزار شد که پس از طرح یکی از دستورها و با موافقت اعضا، تعداد کارگروه‌های هفت‌گانه آن به شش کارگروه تقلیل یافت، ضمن اینکه مقرر شد واژه عترت نیز به عبارت هر یک از کارگروه‌ها اضافه شود.

به گزارش خبرنگار ایکنا، شصت و هشتمین جلسه کمیسیون توسعه فعالیت‌های تبلیغی و ترویجی قرآن کریم، پیش‌ازظهر یکشنبه ۲۱ اردیبهشت‌ماه با حضور سیدعباس صالحی؛ وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، حجت‌الاسلام والمسلمین حمیدرضا ارباب‌سلیمانی؛ معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و سایر اعضای حقیقی و حقوقی این کمیسیون به نمایندگی از دستگاه‌های سیاستگذار و اجرایی امور قرآنی در سالن غدیر ساختمان مرکزی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.

در ابتدای این جلسه حجت‌الاسلام والمسلمین حمیدرضا ارباب‌سلیمانی، دبیر کمیسیون توسعه فعالیت‌های تبلیغی و ترویجی قرآن کریم طی سخنانی با اشاره به اینکه طبق آئین‌نامه باید هر فصل دو جلسه از این کمیسیون با حضور وزیر ارشاد برگزار شود، گفت: جلسه گذشته این کمیسیون پیش از آغاز سال نو برگزار شد و این جلسه در حقیقت نخستین جلسه از کمیسیون در سال جدید است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: پیش از آغاز بررسی دستور جلسه، جا دارد دو خبر را اطلاع‌رسانی کنم؛ یکی برگزاری جلسه ستاد عالی هماهنگی مسابقات قرآن کشور است که روز دوشنبه ۲۲ اردیبهشت‌ماه به میزبانی سازمان اوقاف و امور خیریه و ریاست حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمهدی خاموشی برگزار خواهد شد. موضوع دیگر تعیین تکلیف ستاد ملی حفظ قرآن کریم است.

در ادامه این جلسه حسین سلیمانی؛ مدیرکل کمیسیون توسعه فعالیت‌های تبلیغی و ترویجی قرآن کریم به بیان دستورهای این جلسه پرداخت و گفت: دستور اولِ این جلسه بررسی و تصویب اولویت‌های برنامه‌های محتوایی خواهد بود که برای اجرا در سال ۱۴۰۴ در نظر گرفته شده است.

وی ادامه داد: اولویت‌های اجرایی کمیسیون را در سه محور به اعضا پیشنهاد می‌دهیم تا در مورد آن بحث و بررسی صورت بگیرد. محور اول تولید و نشر آثار و محصولات فرهنگی، هنری و رسانه‌ای ویژه مباحث تبلیغی و ترویجی در حوزه قرآن کریم است، محور دوم تربیت و توانمندسازی فعالیت‌های هم‌افزا و شبکه‌سازی فعالان تبلیغی و ترویجی قرآن و محور سوم نیز توسعه و توانمندسازی پایگاه‌های قرآنی اعم از مساجد، جلسات خانگی قرآن، تشکل‌ها، انجمن‌ها و مؤسسات تبلیغی و ترویجی قرآن در نظر گرفته شده است. 

بر اساس این گزارش، پس از طرح این سه محور، هر یک از اعضای کمیسیون به بیان نقطه‌نظرات خود در مخالفت و موافقت با بند‌های پیشنهادی پرداختند.

در نهایت و پس از طرح مباحث متعدد، سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به این نکته که محور‌های مطروحه، کلی و کلان هستند، دبیرخانه کمیسیون را مأمور کرد تا ظرف دو هفته آینده به موضوعات جزئی‌تر و مصداقی‌تر ذیل هر یک از محور‌ها از رهگذر اظهارنظر کارشناسانِ عضو این کمیسیون پرداخته تا نتایج مطلوب‌تری حاصل آید.


بیشتر ببینید:

وزیر ارشاد با اشاره به اینکه بهتر بود پیش از طراحی این محور‌ها، گزارشی از کارهای انجام شده از سوی کمیسیون در سال گذشته، به عنوان چشم‌اندازِ برنامه‌های اجرایی در سال جاری ارائه می‌شد، گفت: بررسی عملکرد سال گذشته می‌توانست در پیشنهاد موضوعات برای اجرایی شدن در سال جاری کمک شایان توجهی کند که البته ممکن است در خود کمیسیون و کمیته‌های زیرمجموعه این بررسی انجام شده باشد، اما با این حال پیرامون هر یک از محور‌های مطرح شده، حداکثر پنج موضوع و مصداق که بیشترین تأکید بر روی آنها وجود دارد، پیشنهاد شده تا برای اجرایی شدن در دستور کار قرار گیرد.

بر اساس گزارش ایکنا، دستور دوم این جلسه؛ بازنگری در کارگروه‌های تخصصی کمیسیون بود. حسین سلیمانی، مدیرکل کمیسیون توسعه فعالیت‌های تبلیغی و ترویجی قرآن کریم در مورد این دستور گفت: پیش از این و بر پایه مصوبات قبلی، هفت کارگروه تخصصی را در اختیار داشتیم که شامل کارگروه‌های «قرآن و فعالیت‌های فرهنگی و هنری»، «قرآن و فعالیت‌های رسانه‌ای و فضای مجازی»، «فعالیت‌های قرآنی مردمی»، «رصد و پایش»، «برنامه و اعتبارات»، «قرآن و هوش مصنوعی» و «ستاد عالی مسابقات» بود، به نظر می‌رسد با توجه به ظرفیت‌های جدید باید سه کارگروه دیگر به این مجموعه اضافه شود.

وی افزود: با این وجود، با توجه به ماهیت و محتوای برخی از این کارگروه‌ها مانند قرآن و هوش مصنوعی که مشترکاتی از نظر ابزار مورد استفاده با برخی از کارگروه‌ها همچون قرآن و فعالیت‌های رسانه‌ای و فضای مجازی دارد، لذا می‌توان این دو کارگروه را در هم ادغام کرد. بنابراین اگر اعضای کمیسیون موافق باشند تعداد کارگروه‌های این کمیسیون را به ۶ کارگروه تقلیل دهیم و البته عنوان عترت را نیز در هر کدام از کارگروه‌ها در ادامه واژه قرآن اضافه کنیم.

بعد از طرح این دستور هر کدام از اعضا به بیان نقطه نظرات خود در مورد این موضوع پرداختند و در نهایت با تشکیل شش کارگروه تخصصی این کمیسیون موافقت کردند.

در این بخش سیدعباس صالحی، رئیس کمیسیون توسعه فعالیت‌های تبلیغی و ترویجی قرآن کریم دبیرخانه کمیسیون را مکلف کرد تا در ادامه نسبت به پیشنهاد گزینه‌های ریاست و نیز اعضای هر یک از کارگروه‌ها نظرسنجیِ کارشناسی را انجام دهند. 

بر اساس گزارش ایکنا سومین دستور شصت و هشتمین جلسه کمیسیون توسعه فعالیت‌های تبلیغی و ترویجی قرآن کریم ارائه گزارشی از برگزاری سی و دومین دوره نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم بود. در این بخش و پیش از بیان نکاتی از سوی حجت‌الاسلام حمیدرضا ارباب سلیمانی؛ رئیس نمایشگاه بین‌المللی قرآن، کلیپی از روند برگزاری نمایشگاه برای حاضران در این جلسه پخش شد. 

در ادامه معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به برخی داده‌های آماری در مورد نمایشگاه قرآن کریم گفت: از جمله چالش‌های پیش روی ما در برگزاری دوره سی و دوم این نمایشگاه فقدان اعتبارات و بودجه لازم بود. در ابتدای سال ۱۴۰۳ بودجه برپایی نمایشگاه به این دلیل که دو ماه رمضان در یک سال قرار دارد، هزینه کرده بودیم. با این حال با مساعدت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و با این توصیه که ماه مبارک رمضان نباید عاری از برگزاری نمایشگاه قرآن باشد، نمایشگاه را در فضایی محدودتر و با اختصاص بخش‌های کمتر برگزار کردیم.

وی با اشاره به اینکه نمایشگاه سی و دوم، ۱۵ اسفند با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمحمدحسن ابوترابی‌فرد در مصلی تهران افتتاح شد، تصریح کرد: از جمله دیگر چالش‌های پیش رویِ ستاد برگزاری نمایشگاه، برپایی نمایشگاه فروش بهاره بود که در آستانه فصل بهار در محیط نمایشگاه دایر شده بود و لذا قسمت زیادی از فضای مصلی از سوی این بخش اشغال شده بود.

دبیر کمیسیون توسعه فعالیت‌های تبلیغی و ترویجی قرآن کریم همچنین به حضور ۱۲۰ خبرنگار در نشست خبری این رویداد قرآنی اشاره کرد و گفت: شعار نمایشگاه «قرآن راه زندگی» انتخاب شد و در مجموع نمایشگاهی در ۱۹ بخش نمایشگاهی و ۳ بخش فروشگاهی دایر شد. این دوره از نمایشگاه با حضور ۱۶ کشور در بخش بین‌الملل کار خود را انجام داد. همچنین ۲۳ شخصیت تراز اول سیاسی داخلی و خارجی از این نمایشگاه بازدید به عمل آوردند. 

معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان گفت: در این دوره از نمایشگاه توجه ویژه‌ای به کودکان و نوجوانان شد و با تنوع و جذابیت بصری که در غرفه‌های ویژه کودکان و بخش‌های دیگر ایجاد کرده بودیم سعی داشتیم تا هم رضایت نسبی خانواده‌ها را فراهم آوریم و هم بستری مناسب برای قرابت کودکان و نوجوانان با موضوعات قرآنی را مهیا کنیم.

انتهای پیام