صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۴۲۸۱۸۶۳
تاریخ انتشار : ۲۱ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۲۳:۲۲
پژوهشگر معارف دینی تبیین کرد:

حجت‌الاسلام والمسلمین روح‌الله لطیفی گفت: مسجد فراتر از یک معبد، باید به محور تمدن‌سازی، فعالیت‌های علمی و فرهنگی و مرکز همگرایی دانشگاهیان تبدیل شود.

حجت‌الاسلام والمسلمین روح‌الله لطیفی، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی اردبیل و پژوهشگر معارف دینی، در گفت‌و‌گو با ایکنا از اردبیل اظهار کرد: مساجد دانشگاهی باید از نقش صرفاً عبادی فراتر رفته و به مرکزی برای مباحثات علمی دانشجویان، گردهمایی فعالان فرهنگی، سیاسی و اجتماعی و همچنین محل اجتماع اعضای هیئت علمی و مسئولان دانشگاه تبدیل شوند.

لطیفی افزود: در محیط دانشگاه، اگر مسجد به‌صورت فعال و هدفمند عمل کند، خودبه‌خود مخاطبان را جذب خواهد کرد. به‌عنوان نمونه، مسجد دانشگاه می‌تواند علاوه بر کارکرد‌های عبادی فردی، به محلی برای گفت‌و‌گو‌های علمی، عقلانی و مناظرات سازنده تبدیل شود. برای تحقق این مهم، لازم است فعالیت‌های رسانه‌ای و تبلیغی در کنار برنامه‌های اصلی مسجد تعریف و اجرا شود.

این پژوهشگر معارف دینی با بیان اینکه نقش مساجد در جامعه امروز مشهود است، تصریح کرد: با این حال، کارکرد اصلی مسجد به‌عنوان محلی برای خودسازی، تربیت دینی و تقویت همبستگی اجتماعی هنوز به‌درستی برای عموم مردم تبیین نشده است.

وی با اشاره به ظرفیت شبکه‌ای مساجد افزود: مساجد با ایجاد شبکه‌ای گسترده از نمازگزاران و ارتباط با دیگر مراکز فرهنگی شهر، می‌توانند در توسعه مسائل فرهنگی و اجتماعی نقشی اساسی ایفا کنند.

حجت‌الاسلام لطیفی در پایان تأکید کرد: در جامعه اسلامی، مسجد نباید صرفاً به‌عنوان مکانی برای عبادت فردی شناخته شود. به‌ویژه در دانشگاه‌ها، باید تلاش کنیم مساجد نقش واقعی و مؤثر خود را در شکل‌گیری تمدن اسلامی و جامعه دینی ایفا کنند.

انتهای پیام