صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۴۲۸۱۹۳۴
تاریخ انتشار : ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۲:۴۶

روز گذشته در اعتراض به افزایش اسلام‌هراسی درفرانسه، تظاهراتی در شهرهای مختلف این کشور برگزار شد.

به گزارش ایکنا به نقل از تی آر تی، روز گذشته یکشنبه، 21 اردیبهشت در واکنش به افزایش اسلام‌هراسی در رسانه‌ها و دولت فرانسه، تظاهراتی در شهرهای بزرگ، از جمله پاریس، پایتخت، مارسی و لیون برگزار شد.

 
این اعتراضات در پی قتل یک نمازگزار ۲۲ ساله اهل مالی به نام ابوبکر سیسه در مسجد خدیجه در شهر لا گراند-کومب در ۲۵ آوریل (4 اردیبهشت) آغاز شد.
 
مهاجم که اولیویه هاجوویچ Olivier Hadzovic، شهروند فرانسوی با اصالت بوسنیایی، معرفی شده است، ده‌ها ضربه چاقو به سیسه وارد کرد و در حالی که علیه اسلام توهین می‌کرد، با تلفن از صحنه قتل فیلمبرداری کرد.
 
مرگ او خشم گسترده‌ای را در میان جامعه مسلمانان این کشور برانگیخت. مقامات دولتی به دلیل عدم برخورد اولیه با این حادثه به عنوان یک جرم ناشی از نفرت و بی‌توجهی به سایر حملات مرگبار، با انتقاد مواجه شدند.
 
در پاریس، معترضان ساعت ۲ بعد از ظهر به وقت محلی در میدان باستیل تجمع و به سمت میدان ملت راهپیمایی کردند. شرکت‌کنندگان در تظاهرات از سیاست‌های برونو ریتیلائو، وزیر کشور فرانسه، در هدف قرار دادن مهاجران و مسلمانان انتقاد کردند.
 
معترضان پلاکاردهایی در دست داشتند که روی آنها نوشته شده بود: «اسلام‌هراسی می‌کشد. دولت و رسانه‌ها در آن نقش دارند. بیایید مقاومت کنیم و ریتیلیو، خون ابوبکر روی دستان توست.»
 
آنها همچنین شعارهایی مانند «اسلام‌هراسی را متوقف کنید»، «پاریس علیه فاشیسم» و «نه به اسلام‌هراسی» سر دادند.
 
معترضان خواستار اجرای عدالت در پرونده قتل سیسه شدند. بسیاری از شرکت‌کنندگان پرچم‌های فلسطین را حمل می‌کردند و چفیه پوشیده بودند و با فلسطینی‌ها ابراز همبستگی می‌کردند.
 
پیش از این، امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه این حمله را محکوم و اعلام کرد: نژادپرستی و نفرت مبتنی بر مذهب هرگز جایی در فرانسه نخواهد داشت. آزادی مذهبی غیرقابل نقض است. پیش از این، فرانسوا بایرو، نخست‌وزیر فرانسه نیز این حمله را اسلام‌هراسانه خوانده بود.
انتهای پیام