صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۴۲۸۲۳۹۴
تاریخ انتشار : ۲۴ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۴:۳۰
یادداشت

سخنان اخیر ترامپ در سالن کنفرانس‌های عربستان سعودی درباره مبارزه با افراط‌گرایی و تروریسم بسیاری از تحلیلگران منطقه را شوکه کرد، گویا انسان در قرن بیست‌‌ویکم تنها شنونده‌ای است که تاریخ و حقایق آن را به فراموشی سپرده است.

علی اکبر ضیایی، رئیس مرکز گفت‌وگوی ادیان و فرهنگ‌های سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در یادداشتی که برای ایکنا ارسال کرده است، نوشت: زمانی بسیاری از روشنفکران آمریکا را مهد دمکراسی می‌دانستند که هرگز از این اصل بنیادین عقب نخواهد نشست و جامعه باز و دشمنان آن بزرگترین مانیفست سیاستمداران آن کشور در جهان بود. اکنون می‌بینیم که مهم‌ترین دستاورد آمریکا پس از شعار دموکراسی ساخت برج‌هایی است که با مشاوران و مهندسان آن کشور در منطقه خلیج فارس صورت می‌گیرد و دیگر موضوعات حقوق بشر، حقوق زنان، تشکیل احزاب و روزنامه‌های آزاد در این منطقه جزء اولویت‌های سیاست خارجی آمریکا به‌شمار نمی‌رود. گویا این اصل مهم در شعارهای تاریخی آمریکا به فراموشی سپرده شده و دیگر سخنی از حقوق بشر و آزادی احزاب و بیان در کشورهای حاشیه خلیج فارس به گوش نمی‌رسد.

مبارزه با افراط‌گرایی دینی همواره در صدر سیاست‌های بنیادین جمهوری اسلامی ایران بوده و با همین سیاست نیز مبارزه طولانی و سختی را با القاعده و داعش در منطقه آغاز و سرانجام به نتیجه رساند، اما شاید ترامپ فراموش کرده است که القاعده چگونه در پاکستان برای مقابله با کمونیسم در افغانستان شکل گرفت و کدام کشورها مهم‌ترین حمایت‌های سیاسی،‌ مالی و امنیتی را از آن به عمل آوردند. 

ترامپ همچنین نسبت به حملات 11 سپتامبر نیز دچار فراموشی شده است و شاید نمی‌داند که این حملات را اتباع کدام کشورهای عربی تدارک دیدند و سمبل اقتصاد آمریکا را در یک حمله تروریستی فرو کشیدند. جنگ خلیج فارس و عقب‌نشینی آمریکا از افغانستان و حمایت از افراط‌گرایان دینی در سوریه نیز نتیجه اشتباهات محاسباتی در سیاست خارجی آمریکا بود که با حمایت هم‌پیمانان منطقه خلیج فارس خود شکل گرفت و اکنون ترامپ آن را سوء مدیریت ریاست جمهوری‌های پیش از خود می‌داند.

پیمان ابراهیم با پایمال شدن حقوق انسانی مردم غزه به شکست انجامید و اکنون ترامپ با سفر به منطقه خلیج فارس به دنبال احیای آن است و ترامپ فراموش کرده است که مسلمانان منطقه از حمایت‌های مالی و تسلیحاتی او از رژیم اسرائیل عصبانی هستند و شوهای تبلیغاتی کشورهای حاشیه خلیج فارس نمی‌تواند سرپوشی بر این حقایق تلخ انسانی بگذارد؛ چیزی که در سخنان دیشب ترامپ دیده نشد ارزش‌های کرامت انسانی، آزادی و استقلال فکری و اقتصادی بود و این همان چیزی است که جمهوری اسلامی ایران همواره به دنبال تحقق آن برای خود و دیگر مسلمانان جهان بوده است.

زمانی سخن از سرمایه‌گذاری یک تریلیون دلاری در آمریکا به گوش می‌رسد که خبرگزاری‌های غربی از فاجعه انسانی و گرسنگی شدید حداقل بیست در صد از مردم غزه سخن می‌گویند و مجامع حقوق بشری از فاجعه کشتار جمعی در غزه اخبار دردناکی را مخابره می‌کنند. خودبزرگ‌بینی و توهم قدرت سبب فراموشی در انسان می‌گردد و دروغگویی طواغیت نیز از همین حقیقت نشئت می‌گیرد: «كَلَّا إِنَّ الْإِنْسَانَ لَيَطْغَى، أَنْ رَآهُ اسْتَغْنَى:  حقا كه انسان سركشى مى‌‏كند همين كه خود را بى‌‏نياز پندارد»(آیات 6 و 7 سوره علق).

روی‌آوری سران و مشایخ خلیج فارس به دنیا سبب شده است که ارزش‌های دینی و انسانی به فراموشی سپرده شوند «فَأَنْسَاهُ الشَّيْطَانُ ذِكْرَ رَبِّهِ:  و[لى] شيطان يادآورى به آقايش را از ياد او برد» (یوسف، آیه 42) و به جای کرامت و عزت واژگانی در برج‌های مرتفع بنشینند، اما خداوند می‌فرماید: «أَيْنَمَا تَكُونُوا يُدْرِكْكُمُ الْمَوْتُ وَلَوْ كُنْتُمْ فِي بُرُوجٍ مُشَيَّدَةٍ: هر كجا باشيد شما را مرگ درمى‌‌يابد هر چند در برج‌هاى استوار باشيد»، (سوره نساء، آیه 78).

انتهای پیام