صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۴۲۸۳۰۳۹
تاریخ انتشار : ۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۲۱:۵۴
سردار غلامرضا سلیمانی:

رئیس سازمان بسیج مستضعفین در آیین افتتاحیه جشنواره فیلم مقاومت با اشاره به جنایات بی‌سابقه رژیم صهیونیستی در غزه، بر نقش بی‌بدیل سینمای مقاومت در افشای چهره واقعی صهیونیسم تأکید کرد و گفت: این جشنواره تنها یک رویداد هنری نیست، بلکه سنگری فرهنگی برای بیدارسازی جهانی و دفاع از حقیقت است.

به گزارش ایکنا، هجدهمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت با حضور جمعی از فرماندهان نظامی، هنرمندان و فعالان فرهنگی، در سالن خلیج فارس موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس، عصر امروز ۲۷ اردیبهشت برگزار شد. 

سینما؛ طنین‌افکن گفتمان مقاومت

در آغاز آیین افتتاحیه، جلال غفاری‌قدیر، دبیر جشنواره، با اشاره به مسیر تحول محتوایی جشنواره از دوره هفدهم تاکنون، گفت: در امتداد فرمایش رهبر معظم انقلاب مبنی بر ترویج گفتمان مقاومت، تلاش شد فرم و محتوا در سینمای مقاومت به یک وحدت برسند. سینما ابزاری مؤثر برای انعکاس پیام مقاومت در گستره جهانی است.

وی افزود: شعار امسال جشنواره، همچون ادوار گذشته، دفاع صریح از مردم مظلوم غزه است. در این مسیر، رشد سه‌برابری آثار ارسال‌شده در بخش‌های مختلف، نشان‌دهنده استقبال روزافزون هنرمندان از این رویکرد است.

غفاری‌قدیر همچنین به رتبه هنری جشنواره اشاره کرد و گفت: با تدبیر بنیاد نخبگان، جشنواره موفق به کسب رتبه الف هنری شد و افراد زیر ۳۰ سال پذیرفته‌شده، به‌عنوان اعضای پیوسته بنیاد معرفی خواهند شد.

در ادامه مراسم، سردار غلامرضا سلیمانی، رئیس سازمان بسیج مستضعفین با تأکید بر نقش بی‌بدیل سینمای مقاومت در بیداری جهانی و افشای جنایات صهیونیسم بین‌الملل، گفت: مقاومت امروز پرچم‌دارانی دارد چون ملت مظلوم فلسطین در برابر صد سال اشغال و ۶۵ قتل‌عام بزرگ، همچنان استوار ایستاده‌اند.

وی با اشاره به ریشه‌های تاریخی شکل‌گیری رژیم صهیونیستی، به نقش بریتانیا و سپس آمریکا در اجرای طرح‌های استعماری پرداخت و بیان کرد: پیش از صدور اعلامیه بالفور در سال ۱۹۱۷، انگلیس‌ها با قراردادهایی چون ترکمانچای، گلستان، آخال و پاریس، بیش از یک میلیون کیلومتر مربع از خاک ایران را جدا کردند. سپس امپراتوری عثمانی را تجزیه و زمینه را برای اشغال فلسطین فراهم کردند. 

ملت ایران از تجربه‌های تلخ تاریخی خود، درس مقاومت گرفته است

وی با بیان اینکه ملت ایران از تجربه‌های تلخ تاریخی خود، درس مقاومت گرفته است، افزود: رژیم‌های وابسته‌ای همچون پهلوی با حمایت انگلیس و آمریکا بر کشور تحمیل شدند. مردم ایران با انقلاب اسلامی در برابر این سلطه ایستادند و حالا ملت فلسطین همان مسیر سخت اما افتخارآمیز را طی می‌کند. 

سردار سلیمانی با اشاره به اوج جنایات رژیم صهیونیستی در جریان عملیات طوفان‌الاقصی و شهادت روزانه صدها فلسطینی، گفت: فقط دیروز بیش از ۲۰۰ فلسطینی شهید شدند. این واقعیت تلخ، وجدان هر انسان آزاده‌ای را به درد می‌آورد. آمریکا و متحدان غربی، با پیشرفته‌ترین تسلیحات از این نسل‌کشی پشتیبانی می‌کنند و حتی از اعلام رسمی هدف خود برای نابودی مردم غزه شرم ندارند.

رئیس سازمان بسیج مستضعفین، جشنواره فیلم مقاومت را یکی از مهم‌ترین ابزارهای بیداری جهانی دانست و اظهار کرد: سینمای مقاومت باید روایتگر فریاد مظلومیت مردم فلسطین باشد. این جشنواره نه‌تنها یک رویداد هنری، بلکه یک جبهه فرهنگی برای تقویت گفتمان جهانی علیه صهیونیسم است.

وی اضافه کرد: اگرچه صهیونیست‌ها بیش از ۵۰ قدرت نظامی و بیش از ۲۵ درصد اقتصاد دنیا را در اختیار دارند، اما حقیقت در کنار مردم فلسطین ایستاده است. بیداری ملت‌ها باید با ابزارهای فرهنگی، از جمله سینما، استمرار یابد. 

سردار سلیمانی از هنرمندان، فیلم‌سازان، استادان و پیشکسوتان حاضر در مراسم تقدیر کرد و گفت: باید ظرفیت‌های فرهنگی گسترش یابد. دانشکده‌ها، آموزشگاه‌ها، شبکه‌ها و مؤسسات باید به‌گونه‌ای تقویت شوند که نسل دوم انقلاب بتواند از این میراث گران‌بها پاسداری کند.

وی در خاتمه سخنانش با قدردانی ویژه از جلال غفاری، دبیر جشنواره و تمامی دست‌اندرکاران برگزاری این رویداد بیان کرد: حضور فعال رسانه‌ها و ارسال گسترده آثار از کشورهای مختلف، نشانه اهمیت بین‌المللی جشنواره است.

اعطای جوایز به آثار برگزیده

در پایان مراسم، بخش اهدای جوایز برگزار شد.

لوح تقدیر بخش تبلیغاتی و اطلاع‌رسانی: سمیه جعفری برای فیلم «سرهنگ ثریا»

تندیس تبلیغاتی و اطلاع‌رسانی: نادر فوقانی برای فیلم «اتاقک گلی»

تندیس بهترین فیلمنامه روایت قلم (فیلم کوتاه): به‌صورت مشترک به فرشاد یحیایی و ایمان داوری

تندیس بهترین فیلمنامه روایت قلم (فیلم بلند): محمدصادق رمضانی‌مقدم و سجاد بنک‌دار

تندیس بهترین فیلمنامه اقتباسی بلند: فاطمه داوودی مازندرانی و مریم دقیق‌احمدی

در این مراسم، چهره‌هایی همچون سردار مقواساز، آرش زینال‌خیری، داریوش ارجمند، مهران رجبی، غلامرضا صنعتگر و دیگر شخصیت‌های فرهنگی و هنری حضور داشتند.

هجدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت، به همت انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس وابسته به «بنیاد فرهنگی روایت فتح» و دبیری جلال غفاری قدیر، از ۲۷ اردیبهشت‌ماه تا ۳ خرداد در تهران و هم‌زمان در بیش از ۲۰ استان کشور برگزار می‌شود.

 
 
انتهای پیام