۱- بیتوجهی به حاشیهها: شهید جمهور در طول دوران خدمتشان نه حاشیهسازی میکردند و نه گرفتار حاشیهسازیها میشدند.
۲- مسئوولیتپذیری: شهید آیت الله سید ابراهیم رئیسی هرگز نگفت «اختیارات ما کم است»؛ «نمیگذارند کار کنیم»؛ «قانون اساسی را باید تغییر دهیم»؛ بلکه در چارچوب وظایف و اختیارات خود شبانهروز کار میکرد.
رهبر معظم انقلاب در تاریخ ۸ شهریور ۱۴۰۱ گفتند: «اين دولت از فرافكنی و بهانهتراشی احتراز كرده و مسئوليّتپذير بوده. ما در اين مدّت از مسئولين محترم دولتی نشنفتيم كه بگويند نمیگذارند كار كنيم، اختيار نداريم، اختيارات دست ما نيست؛ از اين حرفها نشنفتيم از شما. مسئوليتپذيری خيلی چيز خوبی است؛ میگويند ما هستيم، بايد كار كنيم و كار هم میكنيم؛ اين نقطه مثبت بسيار مهمی است»
۳- شهید جمهور هرگز از کمبودها ننالیدند. هرگز از ناداشتهها نگفتند و هرگز از کارشکنیها گلایه نکردند.
۴- اعتماد به جوانان و امید به آینده و تکیه بر ظرفیتهای داخلی و اعتقاد راسخ به شعار ما میتوانیم. به دلیل حضور میدانی در میان مردم و در اقصی نقاط کشور، مشکلات را بهتر و بیشتر از هر کس دیگری میدانست، اما در عین حال ظرفیتها و ارادههای بیشمارِ معطوف به خدمت را هم به خوبی میشناخت.
۵- جزءنگری در عین کلاننگری: توجه به امور روزمره و حل مشکلات و مسائل روزمره آحاد مردم، در عین توجه به طرحهای بزرگ و کلان مثل انتقال آب از دریا به چند نقطه کشور؛
۶- مردمی بودن و مردمیکردن حکمرانی: علامت صدق مردممداری شهید رئیسی، حضور میدانی متراکم و پرتعداد و با کیفیت و مؤثر ایشان در میان مردم بود. او میکوشید بیواسطه دردها و نیازهای مردم و اصناف مختلف جامعه را درک کند. نهضت ملی مسکن برای اقشار کمدرآمد و فاقد مسکن؛ افزایش دهبرابری یارانهها؛ اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت.
۷- تعامل با نخبگان و گروههای مرجع و شخصاً پای سخنان آنان نشستن و جلسات مکرر و متعدد با نخبگان و صاحبنظران در حوزههای مختلف داشتند. سخنان آنان را میشنیدند و با آنها گفتگو میکردند.
۸- خستگیناپذیری: ثبت رکورد ۴۷ سفر استانی در ۳۳ ماه خدمت داشتند. سفرهایی که آثار مدیریتی بسیار پربرکتی داشت. ۲۸ سفر خارجی به ۲۳ کشور. متنبی میگوید: اذا کانت النفوس کباراً/ تعبت فی مرادها الاجسام؛ او حقیقتا خستگی را هم خسته کرده بود. او خستگی را نمیشناخت.
۹- تواضع و فروتنی: رهبر انقلاب در خصوص ایشان میفرماید: «جدّاً متواضع بود». من تواضع لله رفعه الله
۱۰- شجاعت و قاطعیت: «ما شخصیت برجستهای را از دست دادیم. برادر بسیار خوبی بود. مسئول کارآمد و باکفایت و صمیمی و جدیای بود در کشور» ( رهبر معظم انقلاب، ۲ خرداد ۱۴۰۳)
۱۱- دشمنشناسی: رهبر انقلاب میفرماید: «در مرزبندی با دشمنان انقلاب صراحت داشت. دو پهلو صحبت نمیکرد و به لبخند دشمن اعتماد نداشت» (۱۴/ ۳/ ۱۴۰۳)
۱۲- کار جهادی بیتوقع: او در دوران مدیریتی خود رکوردهای بیسابقهای را ثبت کرد. به عنوان مثال:
ثبت رکورد پایینترین نرخ بیکاری در ۴دهه بعد از انقلاب.
ثبت رکورد بالاترین حجم ترانزیت در ۲دهه اخیر.
ثبت رکورد بزرگترین پروژه آبرسانی خاورمیانه.
ثبت رکورد بیشترین سفر استانی.
ثبت رکورد بیشترین سطح پوشش بیمه در کشور.
اما این حجم بیسابقه از کار و فعالیت، هرگز او را دچار عجب و غرور و تکبر نکرد. بلکه هرگز ذرهای توقع قدردانی و تشکر از ناحیه دیگران را هم در او تقویت نکرد. او به راستی و صادقانه خود را طلبهای ساده میدانست که افتخارش خدمت به مردم است.
انتهای پیام