شهید مالک رحمتی متولد سال ۱۳۶۱ در شهرستان مراغه در استان آذربایجانشرقی بود. وی دارای مدرک کارشناسی ارشد حقوق خصوصی از دانشگاه امام صادق(ع) و دکترای حقوق خصوصی از دانشگاه خوارزمی البرز بود. این شهید جوان از سال ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۲ سمت قائممقامی تولیت آستان قدس رضوی را بر عهده داشت، البته وی از تیر تا بهمن ۱۴۰۲ به عنوان معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی و رئیس سازمان خصوصیسازی هم فعالیت کرد.
پس از درگذشت مرحوم «زینالعابدین رضوی خرم» استاندار وقت آذربایجانشرقی در ۳۰ دی ۱۴۰۲، اعضای هیأت دولت سیزدهم با انتخاب «مالک رحمتی» برای سمت استانداری آذربایجانشرقی موافقت کردند و او بهعنوان دومین استاندار آذربایجانشرقی در دولت سیزدهم منصوب شد. شهید مالک رحمتی پس از اخذ مدرک از دانشگاه امام صادق(ع)، در طرح مشاوران جوان احمدینژاد سر از وزارت کشور درآورد. پس از وزارت کشور، سیاست را رها کرد و به یکی از معادن زیرمجموعهی بنیاد کوثر رفت؛ یک شرکت زیانده معدنی با سود سالانه کمتر از ۷ میلیارد تومان که در یکسال مدیریت مالک درآمدش به بیشاز ده برابر رسید، بهطوری که وی مدیر نمونه دولتی جهادی کشور محسوب شد.
شهید مالک رحمتی در پایان دورهی مدیریت خود در این شرکت معدنی، در انتخابات انجمن سنگ ایران کاندیدا شد و در روز انتخابات چنان خطابهای خواند که مرحوم «حاجقاسم شفیعی» رییس وقت انجمن مذکور گفت: اگر این جوان امروز رأی بیاورد، من هم در انتخابات باقی میمانم»؛ و اینگونه مالک ۳۰ ساله با تحصیلات تخصصی حقوق، نائبرئیس انجمن سنگ ایران شد. مسیر بعدی مالک، هلدینگ سبحان بود؛ شرکتی ورشکسته که مدیر قبلی آن راهی اوین شده بود. مالکی که حقوق خوانده بود، جهت مدیریت در سبحان باید گرید بورسی میگرفت. وی که از ریاضی و بحثهای فنی بیزار بود، با نمره سطح A، گرید مالی از بورس گرفت و شرکت مالی زیانده به وی تحویل داده شد، که در دوره مدیریت شهید مالک رحمتی به بهای ۳۰۰ میلیارد تومان در بورس به فروش رفت.
وی سالهای بعد یکی از پیشنهادها به «محمد مخبر» رئیس وقت ستاد اجرایی فرمان امام(ره) برای گرفتن پست مهمی بود اما، سیدمصطفی سیدهاشمی از مدیران ارشد ستاد، مخالفت سختگیرانهای کرد. این نماینده پیشین مراغه و عجبشیر در مجلس شورای اسلامی، راز مخالفت خود را اینطور گفت: «مالک، دامادم است. او را جایی نیاورید که بگویند با رانت پدر همسرش آمده است.» مسیر مالک از اواخر دهه ۹۰ با حاجآقا «مروی» گره خورد. سعادت خادمی امام رضا(ع) در معاونت بهرهوری و مسئول مولدسازی داراییهای راکد آستان قدس رضوی، مسئولیتی بود که مالک را خیلی زود تا قائممقامی آستان قدس رضوی رساند اما، این شهید بزرگوار ادامه مسیر خدمت را در وزارت اقتصاد سپری کرد و ریاست سازمان خصوصیسازی را بر عهده گرفت، البته نه برای خصوصیسازی بلکه بهدنبال درآمدساز کردن داراییهای راکد طرح مولدسازی بود. اما شرایط در مولدسازی طبق برنامهی مالک رحمتی پیش نرفت و او علیرغم موفقیت در پروسه مولدسازی، پس از فوت استاندار آذربایجانشرقی، با پیشنهاد هیأت دولت راهی تبریز شد که خود یک ایران کوچک است. آنجا بود که تمام تجربهی مدیریتی خود را برای تنظیم امور اداری به کار گرفت تا خدمت حداکثری خود را ارائه کند.
سرانجام این مالک آذربایجان بعداز ظهر روز ۳۰ اردیبهشتماه سال ۱۴۰۳، به همراه آیتالله سیدابراهیم رئیسی (رئیسجمهور) و حسین امیرعبداللهیان (وزیر امور خارجه) و آیت الله سید محمدعلی آلهاشم (نماینده ولیفقیه در آذربایجانشرقی) در مسیر بازگشت افتتاح سد قیز قلعهسی در جنگل دیزمار در محدوده عمومی میان ورزقان و جلفا دچار «فرود سخت» و سانحه شده و به شهادت رسیدند. روحشان شاد و یادشان گرامی.