به گزارش ایکنا از آذربایجانشرقی، پیش نشست دوازدهم همایش حقوق ملت و آزادیهای مشروع در منظومه فکری مقام معظم رهبری با موضوع «سازکارها، الزامات تامین و تضمین حقوق ملت و آزادیهای مشروع در منظومه فکری رهبر معظم انقلاب» امروز ۳۰ اردیبهشتماه، با حضور دانشجویان و علاقهمندان به این حوزه در دانشکده حقوق دانشگاه تبریز برگزار شد.
در این نشست سید حسین ملکوتی عضو هیأت علمی دانشگاه و غلامرضا حاجینوری عضو هیأت علمی دانشگاه تبریز بعنوان ارائه دهنده، آیت مولایی عضو هیأت علمی دانشگاه تبریز بعنوان مدیر جلسه و رضا سکوتی رئیس دانشکده حقوق و علوم اجتماعی دانشگاه تبریز به نقد و بررسی موضوع نشست پرداختند.
رضا سکوتی، رئیس دانشکده حقوق و علوم اجتماعی دانشگاه تبریز در این نشست، حقوق ملت را یکی از محوریترین حوزههای قانون اساسی عنوان کرد و گفت: حقوق ملت و آزادیهای مشروع از حقوق اساسی مردم محسوب میشود.
وی با بیان اینکه سازکارها تغییر و تضمین آزادیهای مشروع در سه جهت تقنینی، اجرایی و قضایی مورد نقد و بررسی قرار میگیرد، ادامه داد: هر یک از قوا نقش و کارکرد های متفاوت و مختلفی در راستای اجرای تضمین آزادی های مشروع و حقوق ملت دارد.
سکوتی هدف از برگزاری پیش نشست دوازدهم همایش حقوق ملت و آزادیهای مشروع در منظومه فکری مقام معظم رهبری را بررسی ظرفیت نقش و کارکرد های آزادی های مشروع و حقوق مردم دانست.
سید حسین ملکوتی، عضو هیأت علمی دانشگاه نیز در این نشست آزادی را جوهره انسان عنوان کرد و افزود: انسان بدون آزادی را نمیتوان تصور کرد، در مورد تعریف آزادی تعریف جامع و مانعی در مکاتب های مختلف وجود ندارد.
وی با بیان اینکه ما برای تعریف آزادی، باید پارادایم مشخصی داشته باشیم، ادامه داد: آزادی یکموجود را باید با آزادی موجودات دیگر قیاس بکنیم.
ملکوتی به آزادی و صیانت از آزادی موجودات تاکید کرد و افزود: نمایندگان مردم بر اساس چارچوب و الزاماتی محدودیت های حداقلی و ضروری را برای انسان ها ایجاد میکنند، که این امر واجب است.
این استاد دانشگاه علوم انسانی را علم تضارب آراء عنوان کرد و گفت: برای بهرهمندی از آزادی، ما نیازمند محدودیتهایی هستیم و در این راستا زمانی آزادی معنا پیدا میکند که دولت و حکومت ها برخی محدودیت هایی را برای اجرای آزادی و حقوق انسان ها، اعمال کنند.
آیت مولایی، عضو هیئت علمی دانشگاه تبریز بعنوان مدیر جلسه نیزدر این نشست، به اهمیت بالای آزادی در تحقق حقوق اجتماعی تاکید کرد و گفت: اگر ما قانون اساسی به مشروطه گرایی تعبیر میکنیم یک مفهوم جلوه پیدا میکند که آزادی است.
وی آزادی را مفهومی درونزا عنوان کرد و ادامه داد: ما در سنت تاریخی خود، مفهوم ذاتی و بنیادین آزادی را داریم، و این یک مفهوم جدید و پدیده نیست.
مولایی با اشاره به مقام و جایگاه آزادی و حقوق انسان در سنت اسلامی و فقه امامیه، گفت: اگر ما بتوانیم مفهوم آزادی را بخوبی معنا، میتوانیم مفهومی درونزا تولید کنیم.
غلامرضا حاجینوری، عضو هیأت علمی دانشگاه تبریز بعنوان ارائه دهنده نیز در این نشست، با بیان اینکه قوانینی که نمایندگان مجلس شورای اسلامی تصویب کردهاند باید پاسخگوی آنها باشند، گفت: اصل ۴۰ قانون اساسی یکی از مهمترین قوانینی است که نمایندگان آن را تصویب کردهاند، طبق این اصل مسئولان باید پاسخگوی کارکرد و عملکرد خود باشند.
وی به مذاکرات هستهای ایران و آمریکا اشاره کرد و افزود: مقاممعظم رهبری بار ها در سخنرانی های خود به پیامد و نتیجه مذاکره با آمریکا اشاره کردهاند ولی متاسفانه برخلاف تجربه دولت های گذشته که توافق هیچ دستاوردی برای مردم ایران نداشت، ما بدنبال مذاکره هستیم.
حاجی نوری وظیفه مجلس شورای اسلامی را قانونگذاری، نظارت و پاسخگو کردن مسئولان دولتی عنوان کرد و ادامه داد: نمایندگان مجلس باید مسئولان را ملزم به پاسخگو بودن در برابر عدم راهگشا بودن توافق با آمریکا کنند.
این استاد دانشگاه به دلارزدایی در راستای توسعه و پیشرفت اقتصادی کشور تاکید کرد و افزود: کشورهای روسیه و چین بعنوان کشور های پیشرفته با سیاست دلارزدایی توانستهاند تحریم های آمریکا را خنثی کنند.
انتهای پیام