صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۴۲۸۳۸۸۸
تاریخ انتشار : ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۲:۴۶
مشاور علمی و فرهنگی ستاد اقامه نماز کشور:

حجت‌الاسلام و المسلمین بهشتی تأکید کرد: بهره‌گیری از مفاهیم و آیات قرآن کریم در مسیر قضاوت و اجرای عدالت می‌تواند مسیر حق را برای قضات روشن و از انحرافات احتمالی جلوگیری کند.

به گزارش ایکنا از زنجان، حجت‌الاسلام و المسلمین سیدجواد بهشتی، مشاور علمی و فرهنگی ستاد اقامه نماز کشور، امروز ۳۱ اردیبهشت، در دوره آموزشی و توجیهی کارکنان دادگستری استان زنجان و سازمان‌های تابعه قوه قضاییه ضمن گرامیداشت اولین سالگرد شهدای خدمت، با اشاره به جایگاه رفیع قضاوت در جامعه اسلامی، اظهار کرد: شغل قضا و قضاوت از مهم‌ترین و حساس‌ترین مشاغل در جامعه است و باید با اطلاع‌رسانی و فعالیت‌های رسانه‌ای، مردم را نسبت به مسئولیت‌ها و دشواری‌های این جایگاه آگاه کرد.

وی با بیان اینکه واژگان «جهل» و «ظلم» از پرکاربردترین مفاهیم در قرآن کریم هستند، گفت: یکی از اصلی‌ترین وظایف قضات، مبارزه با ظلم است و در این مسیر، استناد به مفاهیم قرآنی راهگشا خواهد بود.

حجت‌الاسلام بهشتی افزود: قاضی در فرآیند رسیدگی به پرونده‌ها و اجرای عدالت، باید به آیات و مفاهیم قرآنی رجوع کند، چراکه قرآن بهترین راهنما در شناخت حق از باطل است. متأسفانه در جامعه امروز، قرآن مهجور مانده و گاه تنها در ماه مبارک رمضان تلاوت می‌شود، در حالی‌که این کتاب هدایت‌گر باید در تمام طول سال محور زندگی باشد.

وی با بیان اینکه قرآن، آینده انسان‌ها و جوامع را روشن می‌سازد، تصریح کرد: توجه به مفاهیم قرآن در میان اقشار مختلف جامعه، به‌ویژه جوانان و دانشجویان، باید تقویت شود. اگر ارتباط نسل جوان با قرآن تقویت شود، این امر می‌تواند نقش مهمی در سعادت و عاقبت‌به‌خیری آن‌ها ایفا کند.

این کارشناس دینی، فهم نادرست موضوع، تردید، و تأثیرپذیری از وعده‌ها و تهدیدها را از خطرات احتمالی مسیر قضاوت دانست و اظهار کرد: در سوره نساء، آیه ۱۰۵، خداوند متعال راهکارهایی برای در امان ماندن از این لغزش‌ها بیان فرموده که از جمله آن، استغفار قاضی است.

حجت‌الاسلام بهشتی همچنین با اشاره به تأثیرات اجتماعی خشم در جامعه، گفت: قرآن کریم در آیات متعددی توصیه به کنترل خشم کرده است و مفاهیم قرآنی در این زمینه می‌توانند در بهبود تعاملات اجتماعی و خانوادگی بسیار مؤثر باشند.

وی در ادامه، حب و بغض بی‌جا را از عواملی برشمرد که می‌تواند مانع اجرای عدالت از سوی قاضی شود و گفت: اگر قاضی گرفتار این دو آفت شود، بی‌شک در مسیر قضاوت دچار خسران خواهد شد.

مشاور علمی و فرهنگی ستاد اقامه نماز کشور تأکید کرد: قضاوت، شغلی برگرفته از سیره انبیاست و یکی از مهم‌ترین عوامل مصونیت کارکنان دستگاه قضایی، توجه به این حقیقت است که «خداوند ناظر بر اعمال ماست و در روز قیامت، بر اساس عملکردمان مورد قضاوت قرار خواهیم گرفت».

در پایان این مراسم، از تعدادی از امامان جماعت و فعالان فرهنگی دادگستری مرکز استان زنجان تقدیر به عمل آمد. همچنین از سید باقر سادات‌پور، گردآورنده کتاب اشعار مادحین و شاعران استان با موضوع نماز، تجلیل شد.

انتهای پیام