صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۴۲۸۴۶۰۰
تاریخ انتشار : ۰۴ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۷:۳۸
حجت‌الاسلام خسروپناه:

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: علم نافع علمی است که اول برای خود شخص مفید باشد. امیرالمؤمنین(ع) در توصیف اهل تقوا می‌فرمایند آنها کسانی هستند که علم برایشان سودمند است. هرچه بر علم انسان افزوده شود، بر فروتنی او نیز باید افزوده شود.

به گزارش ایکنا، به نقل از روابط عمومی شورای عالی انقلاب فرهنگی، نخستین آیین تجلیل از استادان ماندگار شهیدبهشتی صبح امروز ۴ خرداد با حضور حجت الاسلام والمسلمین عبدالحسین خسروپناه؛ دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، محمودرضا آقامیری؛ رئیس دانشگاه شهید بهشتی و محمد روشن؛ مشاور وزیر علوم در دانشگاه شهیدبهشتی برگزار شد.

حجت الاسلام خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در این مراسم، با بیان خاطراتی از دوران تدریس خود در این دانشگاه، به تبیین جایگاه رفیع معلمی پرداخت.

وی با اشاره به سابقه هشت سال تدریس در دانشگاه شهید بهشتی در دوران جوانی، خاطر نشان کرد: اساتید این دانشگاه را همواره افرادی متفکر، منضبط، سختکوش و دلسوز نسبت به دانشجویان یافتم. این ویژگی‌ها از دانشگاه شهید بهشتی یک محیط علمی ممتاز ساخته است.

این استاد فلسفه و کلام با استناد به روایات اسلامی تأکید کرد: علم نافع علمی است که اولاً برای خود شخص مفید باشد. امیرالمؤمنین(ع) در توصیف اهل تقوا می‌فرمایند آنها کسانی هستند که علم برایشان سودمند است. هرچه بر علم انسان افزوده شود، بر فروتنی او نیز باید افزوده گردد.

خسروپناه با اشاره به داستان ابن سینا و شاگردش بهمنیار، به بیان نمونه‌های تاریخی در زمینه اخلاق علمی پرداخت: وقتی ابن سینا، نبوغ بهمنیار جوان را در حل مسئله‌ای پیچیده مشاهده کرد، با وجود اختلاف مذهب، او را تحت تربیت خود گرفت و این شاگرد پروری موجب شد بهمنیار نه تنها مسلمان شود، بلکه از بزرگ‌ترین شارحان آثار ابن سینا گردد.

وی خطاب به اساتید حاضر در جلسه گفت: وقتی ما در کلاس‌های درس از دانشمندان بزرگ - چه مسلمان و چه غیرمسلمان - با احترام و تواضع یاد می‌کنیم، این رفتار بهترین الگوی عملی برای دانشجویان است. تواضع در برابر علم و عالم، از نشانه‌های بارز یک استاد حقیقی است.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در پایان از زحمات دکتر آقامیری و دیگر دست‌اندرکاران برگزاری این مراسم تقدیر کرد و اظهار امیدواری کرد: این گونه برنامه‌های حکمت‌بنیان که به تکریم مقام معلم می‌پردازد، باید تداوم یابد و حتی توسعه پیدا کند تا فضای دانشگاه بیش از پیش با روحیه علم‌دوستی و احترام به اساتید عجین شود.

انتهای پیام