صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۴۲۸۴۹۲۰
تاریخ انتشار : ۰۶ خرداد ۱۴۰۴ - ۰۹:۴۶
خسرو قبادی:

عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم انسانی جهاد دانشگاهی در ششمین همایش بین‌المللی صلح و حل منازعه گفت: متاسفانه اقل کثرت‌گرایی و پذیرش دیگری در جامعه ما وجود ندارد و حق و حقوق اولیه شهروندی زیرپا گذاشته می‌شود.

به گزارش خبرنگار ایکنا، ششمین همایش بین‌المللی صلح و حل منازعه از ۵ تا ۷ خرداد در دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران درحال برگزاری است.

خسرو قبادی، عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم انسانی جهاد دانشگاهی امروز سه‌شنبه ۶ خرداد با موضوع «صلح ملی پیش‌شرط صلح بین‌المللی» طی سخنانی گفت: منظور از صلح ملی همان صلح دولت و ملت است. اگر دولتی نتواند در جامعه خود صلح را مدیریت کند؛ مردم به بیرون از مرز‌ها و سازمان‌های بین‌المللی چشم می‌دوزند. دولتی که نتواند صلح اجتماعی را برقرار کند جامعه را دو قطبی می‌کند.

قبادی ادامه داد: بیشتر ملت‌ها دارای تکثر هستند و سوالی که پیش می‌آید این است که چگونه می‌شود درون مرز‌های کشور صلح ایجاد کرد؟ یکی از پاسخ‌ها دگرپذیری است. دولت _ ملت پایه کمک کننده این موضوع است. متاسفانه دو مفهوم دولت و ملت در کشور ما به جای پیوند گسست دارد.

عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم انسانی جهاد دانشگاهی با اشاره به پلورالیسم اظهار کرد: ما با پلورالیسم معرفتی و دینی فاصله زیادی داریم و به دگرپذیری در عمل هم توجه نمی‌شود.

قبادی با بیان اینکه استهزا و نفرت مخالف صلح است، گفت: نمی‌توان بدون توجه به این دو مفهوم به صلح دست یافت. متاسفانه اقل کثرت گرایی و پذیرش دیگری در جامعه ما وجود ندارد و حق و حقوق اولیه شهروندی زیرپا گذاشته می‌شود. داشتن حق و حقوق صرفاً معطوف به حق بودن نیست بلکه حتی اگر فرد، نهاد یا گروهی باطل هم باشند دارای حق و حقوقی هستند که باید این حقوق رعایت شود.

وی در پاسخ به این سوال که چگونه می‌توان به صلح رسید گفت: تساهل در رسیدن به صلح نقش اساسی دارد و آموزه‌های امیرالمومنین(ع) که انسان‌ها یا برادر دینی ما هستند یا همسان در آفرینش، یکی از مولفه‌ها مهم در رسیدن به صلح است. تحول در نظام آموزش و پرورش در ترویج روحیه دگرپذیری بسیار مهم است. اولویت داشتن منافع ملی بر سایر منافع و مولفه مهم گفت‌و‌گو از جمله راه‌های دست‌یابی به صلح است.

انتهای پیام