صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۴۲۸۵۰۸۰
تاریخ انتشار : ۰۷ خرداد ۱۴۰۴ - ۰۷:۱۶
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان لرستان خبر داد:

عطا حسن‌پور گفت: «ایکوموس» در ارزیابی اولیه به ثبت جهانی دره خرم‌آباد رأی مثبت داد.

به گزارش روابط عمومی اداره‌کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان لرستان، عطا حسن‌پور، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان لرستان گفت: در گزارش شماره ۱۷۴۴ ارائه شده از سوی «ایکوموس» یا همان «نهاد مشورتی وابسته به سازمان بین‌المللی یونسکو»، نتیجه ارزیابی اولیه پرونده ثبت جهانی دره خرم‌آباد اعلام شد.

وی افزود: در این راستا در این گزارش از منظر کارشناسی «ایکوموس»، دره خرم‌آباد با محوریت غارهای پیش از تاریخ واجد ارزش جهانی شناخته شده و ثبت آن به کمیته میراث جهانی توصیه شده است.

مدیرکل میراث‌ فرهنگی لرستان ادامه داد: علاوه بر تأیید ارزش جهانی برجسته دره خرم‌آباد و غارهای پیش از تاریخ آن و توصیه آنها برای ثبت در میراث جهانی، پیشنهاد شده پس از تکمیل پژوهش‌های باستان‌شناختی و میان رشته‌ای تپه «فلک‌الافلاک» و انتشار نتایج آنها، این مجموعه تاریخی مجدداً مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

حسن‌پور افزود: چهل و هفتمین اجلاس کمیته میراث جهانی اواسط تیرماه سال جاری در مقر سازمان یونسکو در کشور فرانسه برگزار می‌شود و پرونده دره خرم‌آباد به‌عنوان بیست و نهمین اثر ایران در فهرست میراث جهانی مطرح می‌شود.

 ثبت جهانی دره تاریخی خرم‌آباد از مهم‌ترین پروژه‌های حوزه میراث‌فرهنگی و گردشگری لرستان محسوب می‌شود، شهری که آثار تاریخی و طبیعی زیادی را دل خود جای‌ داده است.

یادآور می‌شود، لرستان بیش از پنج هزار اثر تاریخی دارد که از این تعداد بیشتر از دو هزار و ۶۰۰ اثر تاریخی ثبت ملی شده‌اند، جایگاه لرستان آنجا بیشتر آشکار می‌شود که بدانیم این استان رتبه دوم ثبت آثار تاریخی ملی را دارد؛ اما همچنان در حوزه ثبت جهانی آثار تاریخی توفیقی نداشته است.

اهمیت ثبت جهانی خرم‌آباد از جنبه‌های مختلف قابل‌ بررسی است؛ اما نهایی‌ شدن این امر می‌تواند شاه‌کلید توسعه مرکز لرستان در حوزه گردشگری باشد.

انتهای پیام