به گزارش خبرنگار ایکنا، حجتالاسلاموالمسلمین سیدحسن خمینی، یادگار گرامی امام راحل، در مراسم تجدید میثاق رئیس و نمایندگان مجلس شورای اسلامی با آرمانهای حضرت امام خمینی(ره) که صبح امروز، چهارشنبه ۷ خردادماه در حرم مطهر بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران برگزار شد، سخنرانی کرد.
وی در آغاز سخنان خود، با دعوت حضار به قرائت فاتحهای برای ارواح مطهر شهدای انقلاب اسلامی بهویژه شهدای مظلوم سال گذشته، از جمله شهیدان خدمت، روح مطهر امام راحل و فرزندان ایشان گفت: یک آیه در قرآن کریم هست که مضمون آن بارها در کلام الهی تکرار شده است: وَ ما كانَ لِنَفْسٍ أَنْ تَمُوتَ إِلاَّ بِإِذْنِ اللَّهِ كِتاباً مُؤَجَّلاً؛ یعنی هیچکس نمیمیرد مگر به اذن خداوند. حتی مرگ نیز در اختیار انسان نیست.
وی ادامه داد: در ادامه این آیه آمده است که هر کس ثواب دنیا را بخواهد، خداوند به او عطا میکند و هر که ثواب آخرت را بطلبد، آن را برایش افزون میسازد. این بحث، بسیار عقلایی است. اگر عمل برای خدا نباشد، پاداشی هم از جانب خداوند ندارد. خداوند شریک نمیپذیرد، اگر نیمی از عمل برای مردم و نیمی برای او باشد، خداوند سهم خود را نمیپذیرد.
یادگار امام با اشاره به تفسیر راغب اصفهانی از واژه «ثواب»، آن را اعم از پاداش و کیفر دانست و افزود: خداوند در قرآن فرموده است که اگر کسی تنها به دنبال دنیای زودگذر باشد، آن را به او میدهیم؛ اما این، هدف نهایی انسان مؤمن نیست.
وی سپس با ذکر روایاتی از پیامبر اسلام(ص) و امام علی(ع) درباره نیت و انگیزه اعمال گفت: پیامبر (ص) فرمودند: إنما الأعمال بالنیات؛ اعمال به نیتها بستگی دارد. اگر کسی به دنبال خدا و رسول او هجرت کند، هجرتش برای خداست اما اگر برای مال یا ازدواج هجرت کند، همان را به دست خواهد آورد. این روایت را گذشتگان ما نخستین درس تربیتی به فرزندان خود میآموختند.
حجتالاسلام سیدحسن خمینی در بخش دیگری از سخنانش به تمایز عرفان مثبت و عرفان منفی اشاره کرد و گفت: امام خمینی(ره) اهل عرفان مثبت بودند؛ عرفانی که در میدان جهاد معنا پیدا میکند. عرفانی که همراه با فریاد در برابر ظلم است، نه گوشهنشینی و انزوا. متأسفانه امروز گاهی عارف را فقط به عنوان فردی درویشمسلک و گوشهگیر معرفی میکنند، در حالیکه عارف حقیقی، همان رزمندهای است که جان خود را برای دفاع از حق ایثار کرده است.
وی تصریح کرد: عارف بودن تنها به ذکر گفتن و چلهنشینی نیست. زهد واقعی در میانه میدان بودن و در عین حال دلبسته نبودن به دنیا است. اشتباه ما این بوده که چنین چهرههایی را به جامعه معرفی نکردهایم و این انحراف در درک عرفان، موجب شده برخی تصور کنند که ورود به سیاست برای دینداران ناپسند است.
یادگار امام افزود: این تصور نادرست است که دیندار باید از سیاست دوری کند. دیندار واقعی کسی است که درد مردم را ببیند و در میدان حضور داشته باشد. کسانی که دینداری را مساوی با انزوا معرفی میکنند، خواسته یا ناخواسته آغاز انحراف را رقم زدهاند.
وی در ادامه، به لزوم توجه به نیت در همه اعمال سیاسی و اجتماعی اشاره کرد و گفت: اگر فعالیت ما برای خدا باشد، حتی حضور در عرصه مسئولیتهای عمومی نیز میتواند عبادت تلقی شود. امام خمینی(ره) در نامهای به پدرم نوشته بودند: احمد، اگر کاری به تو واگذار شد، نگو من نمیپذیرم که مبادا آبرویم برود؛ بلکه اگر میتوانی کاری را انجام دهی، وارد شو و از مسئولیت شانه خالی نکن.
حجتالاسلام سیدحسن خمینی همچنین با اشاره به دیدگاه امام راحل درباره ورزشکاران گفت: ایشان میفرمودند من خودم ورزشکار نیستم، اما ورزشکاران را دوست دارم. این نگاه باید در ما نیز باشد. اگر فردی با گرایش و سلیقهای دیگر کار خوبی انجام میدهد، خوشحال شویم. باید دلمان را اصلاح کنیم. با دلی پاک و نیتی الهی، جامعه اصلاح میشود.
وی با تأکید بر ضرورت قدرتسازی در برابر ظلم جهانی گفت: نمیشود امروز سخن گفت و از فلسطین حرفی نزد. اگر دنبال عرفان حقیقی هستیم، باید از کسانی الگو بگیریم که در میدان مقاومت ایستادهاند. راه مقابله با رژیم صهیونیستی نیز تنها از مسیر قدرت میگذرد؛ قدرت ملی، قدرت اسلامی و قدرت دلها.
یادگار امام در بخش دیگری از سخنانش ابیاتی از حافظ را قرائت کرد و گفت: امیدوارم همت ما به اندازه قامت یارمان باشد. هر که پنج روز نوبت اوست، باید از این فرصت برای خدمت به خلق و خدای خلق بهره ببرد.
انتهای پیام