صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۴۲۸۵۸۰۱
تاریخ انتشار : ۱۱ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۲:۱۸
حجت‌الاسلام ارباب‌سلیمانی تأکید کرد

معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: درباره نهج‌البلاغه بسیار سخن گفته شده و نوشته‌اند، اما هنوز نهج‌البلاغه دست‌نخورده باقی مانده و جای کار بسیاری دارد که باید با توجه به شرایط زمانی، بار دیگر به آن مراجعه کنیم؛ چرا که مسائل امروز ما جدای از مسائل روزگار نهج‌البلاغه نیست.

به گزارش خبرنگار ایکنا، حجت‌الاسلام حمیدرضا ارباب‌سلیمانی، معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، یکشنبه ۱۱ خردادماه در نشست هم‌اندیشی صاحبنظران و فعالان مردمی نهج‌البلاغه با تسلیت ایام درگذشت امام خمینی(ره) گفت: قیام 15 خرداد بدون شک یکی از مهم‌ترین وقایع تاریخ کشور ماست. این واقعه را می‌توان نقطه عطفی دانست که سرآغاز حرکت انقلاب اسلامی شد. در آن دوران، مردم در شهرهای مختلف قیام کردند و با جانفشانی از مرجعیت و روحانیت، به ویژه حضرت امام حمایت کردند. اگر این قیام تاریخی اتفاق نمی‌افتاد، شاید در سال ۱۳۵۷ شاهد آن پیروزی عظیم و سقوط حکومت شاهنشاهی نبودیم. این حرکت از سال ۴۲ آغاز شد و در سال ۵۷ به ثمر نشست.
 
وی در ادامه با اشاره به حلول ماه پربرکت ذی‌الحجه افزود: این ماه از نظر تاریخی و دینی اهمیت فوق‌العاده‌ای دارد، چراکه نزول آیه ولایت، نزول آیه تطهیر، نزول آیه اکمال دین، اعطای فدک به حضرت فاطمه زهرا(س) و بسیاری وقایع مهم دیگر در این ماه رخ داده است.
 
حجت‌الاسلام ارباب‌سلیمانی درباره نهج‌البلاغه ادامه داد: با توجه به تأکیدات مقام معظم رهبری درباره آموزش و ترویج نهج‌البلاغه، بر همه دلسوزان نظام و فعالان فرهنگی واجب است که در این زمینه احساس مسئولیت کنند. اخیراً جلسه‌ای با مسئولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار کردیم تا درباره برنامه‌های ترویج نهج‌البلاغه گفت‌وگو کنیم. در این جلسه تصمیمات خوبی گرفته شد که ان‌شاءالله در دهه امامت و ولایت شاهد اجرای آنها خواهیم بود.
 
وی هدف از این نشست را مورد اشاره قرار داد و بیان کرد: امروز در جمع فرهیختگان و نخبگان فرهنگی هستیم و هدف اصلی این است که درباره روش‌های ترویج نهج‌البلاغه در فرهنگ عمومی بحث کنیم، راهکارهایی برای عمومی‌سازی مفاهیم نهج‌البلاغه بیابیم و بررسی کنیم که آیا نهج‌البلاغه در نظام آموزشی و حکمرانی ما جایگاه واقعی خود را پیدا کرده است؟ این کار بزرگ نیازمند برنامه‌ریزی دقیق و هدفمند، همکاری همه جانبه نهادها و صبر و استقامت است.
 
وی تصریح کرد: صاحبنظران و مؤلفان در این زمینه گام‌های بسیار بلندی برداشته‌اند، اما نسبت به آن رسالتی که بر عهده داریم، فاصله زیاد مانده است. به تعبیر یکی از اساتید، درباره نهج‌البلاغه بسیار سخن گفته شده و نوشته‌اند، اما هنوز نهج‌البلاغه دست‌نخورده باقی مانده و جای کار بسیاری دارد که باید با توجه به شرایط زمانی، بار دیگر به آن مراجعه کنیم.
 
حجت‌الاسلام ارباب‌سلیمانی با بیان اینکه مسائل امروز ما جدای از مسائل روزگار نهج‌البلاغه نیست، گفت: این کتاب بی‌نظیر و گنجینه فوق‌العاده‌ای است که تک تک ما باید اولاً در زندگی شخصی خودمان از آن بهره ببریم و برنامه‌ای برای بهره‌گیری از آن داشته باشیم و ثانیاً برای اینکه بتوانیم نهج‌البلاغه را در حکمرانی ایران اسلامی به نمایش بگذاریم، باید سالیان سال تلاش کنیم و خون دل بخوریم تا این امر محقق شود. اگر بخواهیم الگویی را به دنیا معرفی کنیم، جز با مراجعه به نهج‌البلاغه امکان‌پذیر نیست. مطمئن باشید اگر بخواهیم الگوهای دیگری را تجربه کنیم، دچار خسارت خواهیم شد.
 
وی تأکید کرد: این پرسش مطرح است که گفتمان نهج‌البلاغه در فرهنگ ما چه روش‌هایی باید داشته باشد؟ برای کودکان چه برنامه‌ای باید تدارک دید؟ برای نوجوانان چه طرحی باید ریخت؟ برای جوانان چه راهکاری باید اندیشید؟ و برای دستگاه‌های مختلف چه برنامه‌های مشخص، هماهنگ و هدفمندی باید تدوین کرد؟
 
انتهای پیام