صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۴۲۸۶۰۳۱
تاریخ انتشار : ۱۲ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۱:۱۰
سخنگوی وزارت امور خارجه:

اسماعیل بقایی با بیان اینکه رویکرد جمهوری اسلامی ایران در مذاکرات غیر مستقیم با‌ آمریکا، منطقی، قانونی و مبتنی بر تأمین نیازهای مشروع کشور است، گفت: اصرار بر حقوق ملت ایران، بر اساس مبانی مشخص و اصولی صورت می‌گیرد. پایان مؤثر مذاکرات، در گرو توجه به این تفاوت‌ها و رعایت چارچوب‌هایی است که در ابتدای مسیر، پایه واکنش‌ها و تصمیمات بعدی خواهند بود.

به گزارش خبرنگار ایکنا، اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت امور خارجه، در نشست خبری امروز، دوشنبه 12 خرداد با اصحاب رسانه با بیان اینکه سالگرد ارتحال حضرت امام خمینی(ره)، همواره برای ما با اندوه و خاطره‌ای تلخ همراه است، گفت: از این‌رو، با احترام، یاد و نام آن رهبر بزرگ انقلاب را گرامی می‌داریم و به ارواح مطهر شهدای انقلاب اسلامی درود می‌فرستیم.
 
سخنگوی وزارت امور خارجه در ادامه سخنان خود اظهار کرد: در روزهای اخیر، وزارت امور خارجه در سطوح مختلف در حال پیگیری مأموریت‌ها و وظایف خود بوده است. در حال حاضر شاهد سفر وزیر امور خارجه کشورمان به مصر هستیم و قرار است فردا نیز به لبنان سفر کند. هفته گذشته نیز وزیر خارجه به عمان رفت و در همین راستا، وزیر امور خارجه عمان نیز سفری به تهران داشت.
 
وی همچنین با اشاره به سفر رئیس مجلس شورای اسلامی به آمریکای لاتین، تصریح کرد: این سفر با هدف توسعه روابط دوجانبه انجام می‌شود و در همین چارچوب تعریف شده است.
 
سخنگوی دستگاه دیپلماسی در خصوص گزارش اخیر آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای درباره فعالیت‌های هسته‌ای ایران گفت: این‌گونه اقدامات جهت‌دار و تکراری نتیجه‌ای در پی نخواهد داشت؛ آزمودن روش‌های شکست‌خورده گذشته خطاست. مدت‌هاست که برخی کشورهای غربی با استفاده ابزاری از نهادهای بین‌المللی، اهداف سیاسی خود را دنبال می‌کنند. این گزارش نیز تحت نفوذ برخی کشورها تهیه شده و فاقد محتوای تازه است. متأسفانه، این نوع رویکردها تنها اعتبار نهادهایی چون آژانس را زیر سؤال می‌برد. ما به‌خوبی می‌دانیم که هم آژانس و هم مدیرکل آن، بارها تحت فشارهای سیاسی قرار گرفته‌اند.
 
سخنگوی وزارت امور خارجه تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران با دقت روندها و اقدامات کشورهای غربی در حوزه هسته‌ای، به‌ویژه آن دسته که با همکاری آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای انجام می‌شود، را زیر نظر دارد و بر اساس شرایط، واکنش‌های متناسبی را طراحی و اجرا می‌کند. ما همواره توصیه کرده‌ایم که کشورهای عضو آژانس از سیاسی کردن این نهاد و بهره‌برداری ابزاری از آن برای اثرگذاری بر تعاملات میان ایران و آژانس خودداری کنند.
 
بقایی در ادامه یادآور شد: در آبان‌ماه ۲۰۲۴، برخی کشورها بدون توجه به سفر آقای گروسی به تهران، اقدام به ارائه پیش‌نویس یک قطعنامه کردند اما این اقدام به اهداف مورد نظر آنان دست نیافت و ایران نیز واکنش‌های مقتضی خود را نشان داد. جمهوری اسلامی ایران، به عنوان یکی از اعضای مسئول در معاهده عدم اشاعه سلاح‌های هسته‌ای و سازمان آژانس، فعالیت‌های صلح‌آمیز هسته‌ای خود را همواره در چارچوب همکاری با این نهاد انجام داده و نظارت آژانس بر برنامه‌های هسته‌ای ما برقرار بوده است.
 
وی افزود: اقدام اخیر درخصوص لغو انتصاب شمار اندکی از بازرسان ـ که مطابق ماده ۹ موافقت‌نامه جامع پادمان انجام شد ـ به‌صورت غیرواقعی بزرگ‌نمایی شده است، در حالی که همچنان ۱۳۵ بازرس آژانس برای بازرسی از تأسیسات هسته‌ای کشور فعال هستند. این نوع واکنش‌ها نشان‌دهنده جهت‌گیری‌های مغرضانه برخی طرف‌هاست.
 
بقایی تأکید کرد: تصمیمات ایران در حوزه هسته‌ای، متناسب با رفتارهای بعدی کشورهای تأثیرگذار در آژانس تنظیم خواهد شد. ما ترجیح می‌دهیم همکاری‌های فنی با آژانس بدون دخالت‌های سیاسی ادامه یابد اما در مواقعی ناگزیر به اتخاذ اقدامات متقابل هستیم.
 
سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در خصوص بسته پیشنهادی آمریکا که توسط عمان به ایران ارسال شد، گفت: تحویل گرفتن یک متن ظرف سی دقیقه، به معنای پذیرش آن نیست. ما به‌عنوان هیئت مذاکره‌کننده ایرانی، نخستین پیش‌نویس را به طرف آمریکایی ارائه کردیم. به‌صورت منطقی، هر متن پیشنهادی باید با دقت بررسی و سپس بر اساس محتوای آن، پاسخ مناسب ارائه شود.
 
وی ادامه داد: وزیر امور خارجه نیز به‌درستی تأکید کرد که قطعاً هیچ متنی که حاوی مطالب رادیکال و حداکثری باشد یا حقوق و منافع ملت ایران را نادیده بگیرد، با واکنش مثبت مواجه نخواهد شد. به‌گمان من، این انتظار طبیعی و همگانی است که هر متنی که در چارچوب مذاکرات مطرح می‌شود، بازتابی از گفت‌وگوها و تعاملات واقعی میان طرفین باشد؛ زیرا هر دو طرف به مواضع و خطوط قرمز یکدیگر آگاه‌اند.
 
بقایی بیان کرد: رویکرد جمهوری اسلامی ایران در این مذاکرات، منطقی، قانونی و مبتنی بر تأمین نیازهای مشروع کشور است. اصرار بر حقوق ملت ایران، بر اساس مبانی مشخص و اصولی صورت می‌گیرد. پایان مؤثر مذاکرات، در گرو توجه به این تفاوت‌ها و رعایت چارچوب‌هایی است که در ابتدای مسیر، پایه واکنش‌ها و تصمیمات بعدی خواهند بود.
 
ادامه دارد...
انتهای پیام