به گزارش خبرنگار ایکنا، نشست خبری تبیین اهم اقدامات و برنامههای شاخص سی و ششمین سالگرد ارتحال حضرت امام خمینی (ره) و یومالله پانزدهم خرداد با حضور حجتالاسلام و المسلمین محمدمهدی عربانصاری، رئیس ستاد مرکزی مراسم ۱۴ و ۱۵ خرداد، صبح امروز، سهشنبه 13 خردادماه، در محل شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی برگزار شد.
وی ضمن گرامیداشت این دو مناسبت تاریخی، گفت: یادآوری این دو روز مهم، یعنی ارتحال بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی(ره) و قیام خونین پانزدهم خرداد ۱۳۴۲ که بهعنوان مبدأ و نقطه آغاز نهضت شناخته میشود، بسیار حائز اهمیت است.
وی ادامه داد: رویدادهای مهم ۱۴ و ۱۵ خرداد، دو یومالله ماندگار در تاریخ انقلاب اسلامی هستند. نهضتی که پس از قیام ۱۵ خرداد توسط مردم فهیم و انقلابی قم آغاز شد، به رهبری حضرت امام خمینی(ره) به نتیجه رسید و امروز نه تنها مردم ایران، بلکه ملتهای منطقه و حتی بسیاری از انسانها در سراسر جهان، بر سر سفره نورانی مکتب ایشان بهرهمند هستند.
حجتالاسلام والمسلمین عربانصاری در تبیین ضرورت تشکیل این ستاد، اظهار کرد: انقلاب اسلامی بدون نام حضرت امام خمینی(ره) در هیچ کجای جهان شناختهشده نیست. ایشان بزرگمردی بود که در جهان معاصر، با خردمندی، فرزانگی و ویژگیهای ممتاز، کاری ناممکن را ممکن ساخت؛ بهگونهای که تمام نخبگان سیاسی و تحلیلگران بینالمللی را متحیر کرد و تحولی عظیم در سیر تفکرها و ایدئولوژیهای غالب آن زمان بهوجود آورد و انقلابی جهانی را رقم زد.
وی افزود: بسیاری از ابعاد شخصیتی امام خمینی(ره) هنوز ناشناخته باقی مانده است. نسل کنونی انقلاب، بهویژه نسل جوان، هنوز همه ابعاد وجودی امام را بهدرستی نمیشناسد؛ از اینرو معرفی کامل و دقیق شخصیت و اندیشههای ایشان به نسل جوان، که قرار است مسئولیت ملی و انقلابی گام دوم انقلاب را بر عهده بگیرد و آینده کشور را مدیریت کند، از اهمیت بالایی برخوردار است.
رئیس ستاد بزرگداشت ۱۴ و ۱۵ خرداد تصریح کرد: از سوی دیگر، قیام ۱۵ خرداد نهضتی خودجوش و مردمی بود که در واکنش به دستگیری حضرت امام خمینی(ره) توسط رژیم دژخیم پهلوی شکل گرفت. این دستگیری بهدنبال سخنرانی کوبنده و اعتراضی ایشان در مدرسه فیضیه قم در سال ۱۳۴۲ انجام شد. در آن سخنرانی، امام خمینی(ره) بهشدت و با صراحت علیه شاه و رژیم ددمنش صهیونیستی اسرائیل موضع گرفتند. پس از آن، در سحرگاه ۱۵ خرداد، نیروهای رژیم پهلوی ایشان را در منزلشان در قم دستگیر و به تهران منتقل کردند.
وی ادامه داد: در همان روز، مردم در قم، ورامین، تهران و برخی شهرهای دیگر از جمله شیراز و تبریز به خیابانها آمدند و قیام مردمی ۱۵ خرداد شکل گرفت. امام خمینی(ره) بهدلیل شهادت جمعی از مردم در این قیام به دست نیروهای رژیم پهلوی، این روز را برای همیشه عزای عمومی اعلام کردند. قیام ۱۵ خرداد نقطه عطفی در روند مبارزات ملت ایران به شمار میرود.
وی با اشاره به اهمیت بیانات و رهنمودهای مقام معظم رهبری در شناخت ابعاد شخصیت امام راحل، افزود: رهبر معظم انقلاب اسلامی بهخوبی اندیشههای حضرت امام خمینی(ره) را تبیین کردهاند و در مسیر نشر این افکار، راه امام را ادامه دادهاند. هیچکس همانند ایشان توان ترویج و تبیین اندیشههای حضرت امام را ندارد.
رئیس ستاد بزرگداشت ۱۴ و ۱۵ خرداد همچنین گفت: مراسم امسال باید با درخشش ویژهای برگزار شود. برنامههای مصوب در شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی در سراسر کشور، از تهران تا دورترین نقاط، اجرا خواهد شد. شخصیت حضرت امام(ره) آنچنان در دل مردم جای دارد که حتی در دورترین روستاها، در میان عشایر و مرزنشینان نیز مورد احترام و تکریم است.
وی با تاکید بر اینکه شیوهنامهای تدوین و به تمام دستگاهها، نهادها و دفاتر استانی ابلاغ شده است، گفت: با همکاری این دستگاهها و مشارکت برخی تشکلهای مردمی، بهویژه جوانان، برنامههای متنوعی در ستاد پیشبینی شده و بسیاری از این برنامهها در حال اجرا هستند. امید است که بتوانیم دین خود را نسبت به امام راحل و پاسداشت اهداف و آرمانهای بلند ایشان ادا کنیم.
حجتالاسلام والمسلمین عربانصاری با اشاره به تأکید نماینده محترم ولیفقیه و رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی بر اجرای مطلوب این دو مراسم گفت: با همراهی و همدلی دستگاهها و نهادهای کشور، مراسم سیوششمین سالگرد ارتحال حضرت امام خمینی(ره) و بزرگداشت شصتودومین سال قیام ۱۵ خرداد، با تأکید بر تفکیک محتوایی و شکلی این دو مناسبت، در سراسر کشور برگزار خواهد شد.
خبر در حال تکمیل است.
انتهای پیام