صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۴۲۸۶۲۲۰
تاریخ انتشار : ۱۳ خرداد ۱۴۰۴ - ۰۸:۵۳
مؤلف و پژوهشگر دینی:

حجت‌الاسلام محمدعلی خسروی، اظهار کرد: امام خمینی(ره) که تمام عمرش را با خودسازی و مبارزه با نفس گذراند و به قله‌های عرفان نائل شد، شخصیتی است که باید بازشناسی شود. چراکه می‌تواند به جای اینکه تنها الگوی مبارزه باشد، الگوی عرفان و اخلاق نیز باشد.

به گزارش ایکنا از آذربایجان‌شرقی، حجت‌الاسلام والمسلمین محمدعلی خسروی، مؤلف و پژوهشگر دینی، روز گذشته 12 خردادماه، در نشست تخصصی «سیمای عرفانی و اخلاقی امام خمینی(ره)» در دانشگاه تبریز، اظهار کرد: متأسفانه جامعه امروز ما آنطور که باید، امام خمینی(ره) را نشناخته است که دلیل این موضوع کم‌کاری ما و تبلیغات زهرآگین دشمن است.

وی ادامه داد: آنچه که در ذهن جوان امروز از امام(ره) به وجود آمده است، یک مرد قدرتمند، انقلابی، خشن با مشت گره کرده است که باید دشمن را نابود کند که غربی‌ها و دشمنان این تبلیغات را آگاهانه کردند تا امام را در ذهن‌ها اینگونه جا بیندازند و ما نیز که به‌صورت عکس‌العملی خواستیم قدرت امام را به دنیا نشان دهیم، باز همان روش را انتخاب کردیم.

خسروی افزود: امام خمینی(ره) یک شخصیت برجسته علمی در حوزه‌های دانش فقهی، اصولی، فلسفی و عرفانی و از نوآوران و بزرگ‌ترین نظریه‌‍پردازان فقه و اصول و فلسفه و عرفان در حوزه‌های علمیه است که از 27 سالگی دست به تألیف برد و عمیق‌ترین کتاب‌ها را در حوزه اخلاق نوشت.

این پژوهشگر حوزه‌های فرهنگی، سیاسی و اجتماعی ادامه داد: این فرد خودساخته که تمام عمرش را با خودسازی و مبارزه با نفس گذراند و به قله‌های عرفان نائل شد، شخصیتی است که باید بازشناسی شود. چراکه می‌تواند به جای اینکه تنها الگوی مبارزه باشد، الگوی عرفان و اخلاق نیز باشد.

وی با اشاره به فرموده رهبر معظم انقلاب «اخلاقی بودن یکی از شرایط انقلابی بودن است»، خاطرنشان کرد: کسی که می‌خواهد انقلابی باشد، حتما باید روش اخلاقی داشته باشد و امام خمینی(ره) نیز قبل از آنکه به آمریکا تو دهنی بزند، تودهنی را بردهان نفس اماره زد.

خسروی با بیان اینکه توجه صرف به وجهه انقلابی امام و صرف نظر کردن از جنبه عرفانی، اخلاقی، فقهی امام خمینی(ره)،  جفا در حق امام است، افزود: امام خمینی(ره) اخلاق را از قرآن فراگرفت و زمانی که شخصیتی مثل آیت‌الله مشکینی از امام تعریف کرد، ایشان نه در خفا بلکه در مقابل همه فرمودند: «آقای مشکینی فکر نمی‌کنی این حرف‌ها در من اثر کند، مرا خوشحال و بیچاره کند؟ همین مقدار که اسیر نفس هستم بس است». لذا امام خمینی(ره) همیشه مواظب بود که عنان را به دست نفس اماره ندهد.

این مؤلف و پژوهشگر دینی خودسازی را قدم اول قبول یک مسئولیت از نگاه مکتب امام خمینی(ره) عنوان و اظهار کرد: ما در حوزه اخلاق دو روش سطحی و عمیق را داریم. به‌طوریکه در روش سطحی، انسان یک موضوع را در رسانه‌ها، تریبون‌ها یاد می‌گیرد و صرفاً در آن لحظه متأثر می‌شود و با همان سرعت نیز فراموش می‌شود. اما اخلاق عمیق اگرچه دیربازده اما متکی بر تفکر است و امام نیز بر این روش معتقد بود و می‌فرمود «بیاندیشید؛ تفکر کنید و با تفکر خودتان را بسازید»

انتهای پیام