به گزارش ایکنا از آذربایجانشرقی، علیاصغر شعردوست، دبیرکل کنگره بین المللی استاد شهریار امروز، 13 خردادماه در نشست کمیته اجرایی این کنگره، گفت: کنگره بینالمللی استاد شهریار با هدف پاسداشت مقام ادبی و هنری این شاعر بزرگ، با برنامهریزی گستردهای در بخشهای مختلف فرهنگی، هنری در سطح استان آذربایجان شرقی برگزار خواهد شد.
وی اظهار کرد: رئیسجمهور تاکید داشتند که مدت مدیدی است که برنامهای در خور شأن استاد شهریار برگزار نشده و از دهه ۸۰ و بزرگداشت صدمین سال تولد ایشان، هیچ بزرگداشتی در سطح ملی در این زمینه برگزار نشده است.
شعردوست با بیان اینکه این کنگره قرار است در دو شهر تهران و تبریز برگزار شود و برنامهریزیهای محتوایی و اجرایی آن بهصورت دقیق در حال انجام است، گفت: سامانه رسمی کنگره به نشانی icsh۲۰۲۵.com برای بارگذاری اخبار و دریافت مقالات راهاندازی شده است. بخش مهم این سامانه، صدور گواهی اعتبار علمی مقالات از سوی ISC است که در حال پیگیری و هماهنگی با دانشگاه میزبان برای نهاییسازی آن هستیم. آخرین مهلت ارسال مقالات به این کنگره، ۲۰ مردادماه ۱۴۰۴ تعیین شده است.
دبیرکل کنگره بین المللی بزرگداشت استاد شهریار در ادامه اعلام کرد: هفته آینده اعضای شورای سیاست گذاری این کنگره دیداری با رئیسجمهور خواهند داشت تا هماهنگیهای ملی از بالاترین سطح اجرایی کشور انجام شود.
وی ادامه داد: آیین افتتاحیه کنگره بینالمللی بزرگداشت استاد شهریار ۲۴ شهریور سالجاری در تهران با حضور مقامات ملی، فرهیختگان و شخصیتهای فرهنگی برگزار خواهد شد. پس از آن، مهمانان به مدت یک روز (۲۵ شهریور) از تهران به تبریز دعوت از مکانهای فرهنگی و تاریخی بازدید خواهند داشت.
وی تشریح کرد: برنامه اصلی کنگره بینالمللی بزرگداشت استاد شهریار در تبریز، طی روزهای ۲۶ و ۲۷ شهریور برگزار میشود. در این دو روز، پنلهای تخصصی علمی و پژوهشی در نوبت صبح و برنامههای فرهنگی، هنری و بازدیدهای میدانی در نوبت عصر پیشبینی شده است.
شعردوست با اشاره به جنبه هنری کنگره نیز، تصریح کرد: برنامهریزیهایی برای اجرای موسیقی فارسی و ترکی با اشعار استاد شهریار با حضور هنرمندان نام آشنای کشور در حال انجام است. همچنین اجرای صحنهای حیدربابایهسلام با روایت استاد قوام لاله به عنوان یکی از آثار فاخر نمایشی در برنامه گنجانده شده است.
دبیرکل کنگره بینالمللی بزرگداشت استاد شهریار تأکید کرد: شهریار، شاعر وحدت فرهنگی ایران و آذربایجان است و این کنگره فرصتی بیبدیل برای تجلی عظمت این شاعر بزرگ در سطح ملی و بینالمللی خواهد بود.
وی با اشاره به ضرورت تأمین ۲ همت اعتبار برای بازسازی بخش زیرزمین مجموعه فرهنگی تاریخی مقره الشعرا، گفت: صحن اصلی این مجموعه نواقصی داشت که شهردار تبریز دستور تکمیل فوری آن را صادر کرده تا در ایام کنگره، برنامههای جانبی مانند شعرخوانی و اجرای موسیقی در همین محل برگزار شود.
شعردوست، خاطرنشان کرد: از تمامی اساتید برجسته ادبیات فارسی در سراسر ایران برای حضور در این رویداد دعوت خواهیم کرد. این کنگره نهتنها ادای دینی به شهریار، بلکه گامی مؤثر برای تثبیت جایگاه شعر در ساحت ملی و بینالمللی خواهد بود.
نعمتالله پایان، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجانشرقی نیز در این نشست، با اشاره به برنامهریزیهای صورتگرفته برای برگزاری برنامههای متنوع فرهنگی برای این رویداد بینالمللی، اظهار کرد: تصمیم داشتیم بزرگداشت جداگانهای برای استاد فرهاد فخرالدینی برگزار کنیم که در نهایت مقرر شد، این بزرگداشت در قالب برنامه های فرهنگی در حاشیه کنگره بین المللی بزرگداشت استاد شهریار برگزار شود.
وی افزود: تلاش داریم تمامی شهرستانهای استان را به مدت سه روز برای مشارکت در برگزاری هرچه بهتر این کنگره بسیج کنیم به طوری که شب شعر، برنامه موسیقی، نمایشگاه عکس و تولید آثار جدید هنری از جمله برنامههایی است که در حال برنامهریزی برای اجرای آنها هستیم.
پایان گفت: ۱۵ اثر خوشنویسی از آثار هنری استاد حسن تقیراده کرمانی، برای این کنگره آماده شده است که در قالب نمایشگاهی در معرض دید عموم قرار گیرد. همچنین نمایشگاه عکس از آثار استاد بقال اصغری نیز در حاشیه کنگره بین المللی پاسداشت استاد شهریارنیز برپا خواهد شد.
مدیرکل ارشاد آذربایجان شرقی خاطرنشان کرد: اجرای ویدئومپینگ در مقبرهالشعرا، برگزاری آیین اختتام در مرکز همایش های بینالمللی تبریز در خاوران، و برگزاری برنامهای در روستای خشکناب از دیگر بخشهای این کنگره خواهد بود که میتوان آن را یک هفته پیش از آغاز رسمی برگزار کرد.
انتهای پیام