صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۴۲۸۶۷۶۴
تاریخ انتشار : ۱۶ خرداد ۱۴۰۴ - ۰۸:۵۳
حجت‌الاسلام ابوترابی‌فرد:

خطیب نماز عید سعید قربان با تأکید براینکه عید قربان، عید وحدت آفرین امت اسلامی، عید بندگی و عبودیت است، گفت: عید قربان، روز برافراشته شدن پرچم بندگی و عبودیت در عالی‌ترین قلل حیات به دست توانای برترین و عالی‌ترین انسان، حضرت ابراهیم (ع)، است.

به گزارش ایکنا حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمحمدحسن ابوترابی‌فرد، صبح امروز، جمعه 16 خرداد، در خطبه‌ اول نماز عید سعید قربان در دانشگاه تهران ضمن تبریک این عید به همه مسلمانان جهان، گفت: عید قربان، عید وحدت آفرین امت اسلامی، عیدبندگی و عبودیت است. امروز روز عید قربان است. روز برافراشته شدن پرچم بندگی و عبودیت در عالیترین قلل حیات به دست توانای برترین و عالیترین انسان. شخصیتی که انبیای الهی در مسیری که او بنیان نهاد گام نهادند. پرچمی که او برافراشت را در عالم به اهتزاز درآوردند؛ حضرت ابراهیم (ع).

وی ادامه داد: این شخصیت استثنایی، نماد مقام و منزلتی است که خدای سبحان برای بشر اراده نموده است. نماد عقلانیت، معرفت و یقین، استقامت و ایستادگی در صراط مستقیم، رویارویی با کفر و الحاد، ایثار در راه خدای سبحان است.

امام جمعه موقت تهران گفت: در این آزمون استثنایی خدای متعال طرحی را درانداخت که یکی از قلل رفیع کمال را در برابر ملائکه الهی و انسانها در طول تاریخ به نمایش بگذارد. در این طرح، خدای متعال مدیریت صحنه را در دست دارد و دو انسان استثنایی؛ یک پدر سالخورده و یک فرزند جوان، برومند و دلباخته به حق در صحنه حضور دارند. این یک مأموریت اسثنایی است. 

حجت‌الاسلام ابوترابی‌فرد اظهار کرد: مأموریت صدور دستوری در عالم رویاست. در رویاهای متعدد که باید فرزند استثنایی که به دعای او تولد یافته و در قلل عالی کمال قرار دارد به قربانگاه رود و حاضر شود. پدر نماد تسلیم در برابر خداست اما نگران فرزند است به فرزندش نمیفرماید من مأموریت دارم که تو را به قربانگاه ببرم بلکه میفرماید «إِنِّي أَرَى فِي الْمَنَامِ أَنِّي أَذْبَحُكَ فَانْظُرْ مَاذَا تَرَى»؛ اری دقیقا همان راه دریافت فرمان را بیان میکند که اگر جای تردید است فرزند تردیدی را مطرح کند.  

وی تصریح کرد: پدر بیان می دارد این مأموریت من است، فرزند بنگر که تو در برابر این مأموریت چه نقشی داری. این فرزند تربیت یافته در خانه توحید بدون درنگ میفرماید «قَالَ يَا أَبَتِ افْعَلْ مَا تُؤْمَرُ» این کمال و آمادگی برای ایثار و اجرای فرمان الهی است. بعد با کمال فروتنی که شایسته عبد و انسانی است که برای خود هیچ منزلتی قائل نیست و تمام اعتمادش به خداست عرض میکند «سَتَجِدُنِي إِنْ شَاءَ اللَّهُ مِنَ الصَّابِرِينَ»

امام جمعه موقت تهران افزود: ما در دنیا آمده ایم که در این جایگاه و مقام و به این رتبه کمال دست پیدا کنیم؛ تسلیم اوامر حکیم علی الاطلاق باشیم. این مقام اولا سعادت انسان را در دنیا رقم میزند و ابراهیم میسازد. آن مرد شجاع، نماد استقامت و ایثار، یعقوب و اسماعیل تربیت میکند؛ شجره طیبهای که ثمره تربیت دینی است.

خبر در حال تکمیل است.

انتهای پیام