به گزارش ایکنا، اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت امور خارجه، در نشست خبری با اصحاب رسانه که صبح امروز، دوشنبه ۱۹ خرداد برگزار شد، اظهار کرد: یکی از موضوعاتی که نمیتوان از آن چشمپوشی کرد، تحولات مربوط به سرزمینهای اشغالی است. متأسفانه در سایه سکوت و بیعملی جامعه جهانی، کشتار و نسلکشی در غزه همچنان ادامه دارد. هفته گذشته شاهد وتوی قطعنامهای در شورای امنیت از سوی آمریکا بودیم که هدف آن توقف نسلکشی در غزه بود و این موضوع نشان میدهد که آمریکا همچنان حامی این جنایات است.
وی افزود: وضعیت در غزه بهشدت بحرانی است؛ ممانعت از ورود دارو، غذا و نیازهای اولیه، شرایط را وخیمتر کرده و در عین حال، بمبارانها نیز تشدید شده است. حقیقتاً جامعه جهانی باید در این زمینه اقدامی فوری و جدی انجام دهد تا این وضعیت هولناک و غمانگیز متوقف شود.
سخنگوی وزارت امور خارجه درباره حمله نظامیان رژیم صهیونیستی به کشتی حامل کمکهای بشردوستانه و ربایش آن در آبهای آزاد نیز گفت: این اقدام یکی از صحنههای هولناک و معناداری است که جامعه جهانی شاهد آن است. بدون تردید حمله به این کشتی مصداق بارز دزدی دریایی و نوعی جنایت است. یکی از زنان حاضر در این کشتی کلیپی را در فضای مجازی منتشر کرده و از مردم جهان خواسته است برای آزادی آنها اقدامی انجام دهند. در اینجا نقش سازمان ملل و شورای امنیت بسیار حائز اهمیت است تا بتوان با اقدامات مؤثر، حصر غزه را شکست و از ادامه کشتار کودکان و افراد بیگناه جلوگیری کرد.
بقایی در ادامه با اشاره به نشست دورهای شورای حکام که امروز برگزار خواهد و احتمال صدور قطعنامه علیه کشورمان، اظهار کرد: این اقدام نشاندهنده تصمیم کشورهای تأثیرگذار در صدور این قطعنامه است. جمهوری اسلامی ایران همواره حسن نیت خود را نشان داده و طی یکی دو سال گذشته بهترین همکاریها را با آژانس داشته است اما متأسفانه آژانس تحت نفوذ و فشار سه کشور اروپایی اقدام به تهیه گزارشی کرد که مبنای صدور این قطعنامه قرار گرفت. بدون تردید، صدور هرگونه قطعنامهای بدون پاسخ نخواهد ماند. ما با هماهنگی سازمان انرژی اتمی، طیفی از اقدامات را عملیاتی خواهیم کرد که فراتر از آن چیزی خواهد بود که تاکنون اعلام شده است.
وی همچنین درباره تصمیم دولت آمریکا مبنی بر ممنوعیت ورود اتباع ایرانی و چند کشور دیگر به این کشور، تصریح کرد: این تصمیم، مبتنی بر نگاهی تبعیضآمیز و نژادپرستانه است و با معیارهای حقوق بشری همخوانی ندارد. اغلب کشورهایی که هدف این قانون قرار گرفتهاند، دارای جمعیت مسلمان هستند، در حالی که دولتها مجاز نیستند بر اساس ملیت یا مذهب، قوانینی تبعیضآمیز علیه شهروندان وضع کنند. این تصمیم عمق دشمنی دولت آمریکا با ملت ایران را نشان میدهد.
ادامه دارد...
انتهای پیام