صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۴۲۸۹۱۵۲
تاریخ انتشار : ۲۷ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۱:۲۳

حجت‌الاسلام والمسلمین حجت‌الله سروری با اشاره به شیوه‌های دشمن صهیونیستی در استفاده از ابزار‌های جنگ نرم بر علیه مردم ایران، گفت: یکی از کار‌های بزرگ امام موسی بن جعفر(ع) در دوران امامت خویش، مبارزه با شبهات و لغزش‌های فکری و انحرافی بود و این امر باید مد نظر همگان قرار گیرد تا بتوانیم از این اصول برای مبارزه با مکر و حیله دشمنان بهره بگیریم.

حجت‌الاسلام والمسلمین حجت‌الله سروری، مدیر ستاد هماهنگی کانون‌های مساجد استان کرمانشاه در گفت‌و‌گو با ایکنا از کرمانشاه با اشاره به شیوه‌های دشمن صهیونیستی در استفاده از ابزار‌های جنگ نرم بر علیه مردم ایران با بیان اینکه امام موسی بن جعفر(ع) به عنوان هفتمین امام شیعیان با برخی از انحرافات همانند غالیان، مشبهه، جبریون و... به صورت مستقیم مبارزه و مقابله کرد، اظهار کرد: امام کاظم(ع) با این که از سوی حکومت هارون تحت فشار بود و بخش عمده‌ای از عمرش را در زندان گذراند، اندیشمندانی تربیت کرد که در برابر حکومت جور و گروه‌های انحرافی می‌ایستادند و در عرصه علمی و اجتماعی از وثاقت و اطمینان بالایی برخوردار بودند.

وی با اشاره به اینکه امام می‌دانست که هدایت شیعیان و مبارزه با حکومت، نیاز به انسان‌های سیاست‌مدار، متدیّن و عالم دارد تا مسیر او را ادامه دهند، افزود: شاگردان امام نیز با روش‌های گوناگون به مبارزه علیه حکومت اقدام می‌کردند. حتی بعضی از شاگردان و تربیت یافتگان امام با بیان جایگاه حکومت و امامت و این که حکومت، حق خاندان پیامبر(ص) است با حکومت وقت مبارزه می‌کردند بعضی از آنها همانند یونس بن عبدالرحمان، صفوان بن یحیی، محمد بن ابی عمیر، عبدالله بن مغیره، حسن بن محبوب سراد و احمد بن محمد بن ابی نصر بزنطی، از اصحاب اجماع شمرده شده‌اند و عظمت این بزرگان چنان بود که راویان و محدّثان هرگاه حدیث و روایت خود را منتهی به یکی از افراد فوق می‌دیدند، آرامش خاطر پیدا می‌کردند.

حجت‌الاسلام سروری با اشاره به سه نمونه از شیوه‌های مبارزاتی امام کاظم در مبارزه با جنگ نرم، گفت: ایجاد پایگاه علمی و فرهنگی یکی از آن شیوه‌هاست و امام کاظم(ع) در این راستا به عنوان حافظ ارزش‌ها و محتوای فرهنگ قرآنی در دوره عباسیان به بازاندیشی فرهنگ دینی اقدام کردند، امام مدینه را پایگاه فرهنگی و تربیتی خود قرار دادند و در این پایگاه فرهنگی که پیشتر باقرین(ع) توسعه داده بودند، شیعیان زیادی به خصوص در ایام حج از محضرشان استفاده می‌کردند. این پایگاه به تدریج شروع به عضوگیری کرد و شخصیت‌های برجسته‌ای همچون محمد بن مفضل بن عمر جعفی، محمد بن علی بن نعمان و عبدالله بن جندب بجلی را پرورش داد که می‌توانستند با هر مخالفی بحث کنند و بر او غالب شوند.

مدیر ستاد هماهنگی کانون‌های مساجد استان کرمانشاه با بیان اینکه ایجاد پایگاه ارتباطاتی و تشکیلاتی از دیگر شیوه‌های مبارزاتی امام کاظم(ع) بوده است، اظهار کرد: با گسترش شیعیان در مناطق مختلف سرزمین‌های اسلامی نیاز به شبکه ارتباطی هر روز بیش از پیش احساس می‌شد و اهل بیت(ع) هم بر همین اساس، به تأسیس شبکه ارتباطات اقدام کردند. این مسئله پیش از امام کاظم(ع) آغاز شده بود ولی حضرت بر اساس نیاز شیعیان این شبکه را گسترده‌تر و پنهانی‌تر کردند. از امام کاظم(ع) بیش از ۹۰ نامه در موضوعات مختلف و خطاب به افراد گوناگون به جای مانده که نشان‌دهنده اهمیت شبکه ارتباطات در نظر امام است.

وی تربیت شاگردان سیاسی را سومین راه مبارزه امام کاظم برای مقابله با جنگ نرم دشمن دانست و گفت: تربیت شاگردان سیاسی یکی از مهم‌ترین راهبرد‌های امام بود. همان‌طور که ذکر شد علی بن یقطین کسی بود که در ظاهر با هارون بود ولی به هدف‌های امام خدمت می‌کرد و دستور‌های ایشان را اجرا می‌نمود.

حجت‌الاسلام سروری در پایان یادآور شد:، اما درسی که امروز ما می‌توانیم از زندگی پر فراز و نشیب امام موسی کاظم(ع) بگیریم اینکه فرهیختگان و اساتید حوزه و دانشگاه، نویسندگان، هنرمندان، پژوهشگران و اصحاب رسانه سربازان فضای مجازی اگر می‌خواهند راه موسی بن جعفر(ع) در جنگ نرم را بروند باید کار‌های فرهنگی، هنری و علمی با نگاه دینی و قرآنی تولید کنند و نشر بدهند همچنین کار تشکیلاتی فرهنگی هدفمند انجام بدهند و بدانند این وظیفه امروز ماست.

انتهای پیام