صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۴۲۹۲۴۸۲
تاریخ انتشار : ۱۳ تير ۱۴۰۴ - ۱۱:۱۰
«پرواز تا ملکوت»/ ۳

دانشیار مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی مؤثر بر سلامت دانشگاه علوم پزشکی بابل، در سومین مبحث از سلسله مباحث «پرواز تا ملکوت» با موضوع «بررسی قصه کربلا» درباره تلاش‌های معاویه برای گرفتن بیعت به نفع یزید و آغاز سلطنت در تاریخ اسلام پرداخت.

به گزارش ایکنا از مازندران، در ایام ماه محرم، سومین مبحث از سلسله مباحث «پرواز تا ملکوت» با موضوع «بررسی قصه کربلا» از زبان محمدهادی یدالله‌پور، دانشیار مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی مؤثر بر سلامت دانشگاه علوم پزشکی بابل در قالب پادپخش (پادکست) با همکاری ایکنا، منتشر شد. 

در ذیل خلاصه‌ای از مبحث سوم «پرواز تا ملکوت» درباره تلاش‌های معاویه برای گرفتن بیعت به نفع یزید و آغاز سلطنت در تاریخ اسلام را بخوانید و مشروح آن را از پادبخش بشنوید.

سلام و درود به اباعبدالله (امام حسین علیه‌السلام) و بر ارواح مقدسی که در کنار ایشان آرام گرفته‌اند و با آرزوی قبولی طاعات و عزاداری‌های شما برای سید و سالار شهیدان.

پس از شهادت امام حسن(ع)، معاویه با نیرنگ و اقدامات مختلف، تلاش زیادی برای گرفتن بیعت برای یزید کرد و هیئت‌هایی از بزرگان را به شام دعوت نمود تا با تطمیع و تهدید، حمایت آنها را جلب کند. سخنرانی‌هایی برای تشویق مردم به بیعت با یزید برگزار شد، اما در مدینه چهره‌هایی، چون امام حسین(ع)، عبدالله بن زبیر و عبدالله بن عمر با بیعت مخالفت کردند.

در ادامه شخص معاویه به مدینه و سپس مکه رفت و مخالفان را تهدید و تحت فشار قرار داد، اما این چهره‌ها همچنان از بیعت امتناع نمودند.

در نهایت معاویه در اواخر عمرش از رفتار خود ابراز پشیمانی کرد و پس از مرگ او، یزید در سال ۶۰ هجری به قدرت رسید و با وعده‌های دنیوی و سیاست تطمیع و تزویر، مردم را به بیعت با خود فراخواند. یزید نیز شخصیت نیرنگ‌بازی داشت و حکومت اسلامی در این دوران به سلطنت تبدیل شد.



انتهای پیام