صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۴۲۹۳۰۳۵
تاریخ انتشار : ۱۶ تير ۱۴۰۴ - ۱۳:۰۰

استاد گروه بهداشت محیط با اشاره به اثرات زیان‌بار ذرات معلق در هوا، بر ضرورت پیشگیری، آگاه‌سازی عمومی و اقدامات ملی و فرامنطقه‌ای برای مقابله با این بحران زیست‌محیطی تأکید کرد.

به گزارش ایکنا به نقل از وبدا، محمد نوری‌سپهر، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی البرز با اشاره به افزایش پدیده گرد و غبار در مناطق مختلف کشور، نسبت به پیامدهای بهداشتی این آلودگی هشدار داد.

نوری‌سپهر گفت: ذرات معلق ناشی از گرد و غبار که عمدتاً بین 2.5 تا 10 میکرون هستند، به راحتی وارد دستگاه تنفسی می‌شوند و می‌توانند منجر به تشدید بیماری‌های ریوی، آسم، برونشیت مزمن و حتی بیماری‌های قلبی-عروقی شوند. این آلودگی به ویژه برای کودکان، سالمندان، بیماران قلبی و تنفسی بسیار خطرناک است.

وی افزود: در روزهایی که شاخص آلودگی هوا بالا می‌رود، توصیه می‌شود افراد آسیب‌پذیر از تردد در فضای باز خودداری کرده و در صورت نیاز، از ماسک‌های مناسب استفاده کنند. همچنین درب و پنجره‌ها را بسته نگه دارند و از دستگاه‌های تصفیه هوا در فضای داخل استفاده کنند.

این استاد گروه بهداشت محیط همچنین بر اهمیت آگاه‌سازی عمومی و اقدامات بین‌سازمانی برای کاهش منشأ گرد و غبار تأکید کرد و گفت: مهار کانون‌های داخلی و همکاری با کشورهای همسایه برای مدیریت کانون‌های خارجی گرد و غبار، باید در اولویت برنامه‌های ملی قرار گیرد.

وی توصیه کرد: در هنگام آلودگی در فضای در بسته و دارای تهویه مناسب بمانید و اگر ضروری است زمان فعالیت را بیرون به حداقل ممکن کاهش دهید و از ورزش و فعالیت بدنی در فضای باز خودداری کنید و اگر در خودرو هستید شیشه‌های خودرو را بالا نگه داشته و گردش هوای داخل خودرو را روشن کنید و همچنین مایعات، میوه و سبزیجات بیشتر مصرف کنید.

این عضو هیئت علمی در پایان اظهار کرد: سلامت انسان‌ها در گرو سلامت محیط زیست است و برای دستیابی به جامعه‌ای سالم، باید مقابله با عوامل زیان‌آور محیطی مانند گرد و غبار جدی گرفته شود.

انتهای پیام