صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۴۲۹۳۶۶۹
تاریخ انتشار : ۱۹ تير ۱۴۰۴ - ۲۳:۳۶

سومین دوره کارآموزی قضایی با هدف تربیت نیروهای متخصص و متعهد برای دستگاه قضایی استان و با حضور ویدئو کنفرانسی مدیرکل آموزش قوه قضائیه آغاز شد. 

به گزارش ایکنا از یزد، سومین دوره کارآموزی قضایی، ۱۹ تیرماه با هدف تربیت نیروهای متخصص و متعهد برای دستگاه قضایی استان و با حضور ویدئو کنفرانسی مدیرکل آموزش قوه قضائیه آغاز شد. 

حجت‌الاسلام و المسلمین حسین طهماسبی، رئیس کل دادگستری استان یزد، در این مراسم، با استفاده از حدیث امام صادق (ع) و بااشاره به اهمیت دانش و مهارت قضات، بر لزوم خودداری افرادی که در دانش ضعیف هستند از ورود به امر قضاوت تأکید کرد.

حجت‌الاسلام طهماسبی با استناد به حدیثی از نبی مکرم اسلام (ص) مبنی بر اینکه اگر کسی طالب قضاوت باشد و برای این امر به وسائط متوسل شود خداوند او را به خود وامی‌گذارد، اما اگر علی‌رغم میل باطنی از حیث شرعی قضاوت بر دوش او گذاشته شود، خداوند ملکی را در کنار او قرار می‌دهد تا حافظ او از خطا باشد، افزود: نگاه مادی به قضاوت ما را به جایی نخواهد رساند، اما اگر بر اساس وظیفه شرعی و به دور از نگاه مادی به این امر ورود کنیم، یاری و نصرت خداوند را در تمام عرصه‌های خدمت به همراه خواهیم داشت.

رئیس کل دادگستری استان یزد با اشاره به سیر تاریخ، اظهار کرد: افرادی که برای رسیدن به امیال شخصی پا به عرصه قضاوت گذاشتند، عاقبت بخیر نشده‌اند، اما کسانی که برای گره‌گشایی از کار مردم وارد میدان شده‌اند، به جایگاه‌های رفیعی و عاقبت بخیری دست یافته‌اند.

وی تصریح کرد: قاضی در فضای پرتراکم کاری فعلی، اگر شخصیت کاملاً ساخته و پرداخته‌ای داشته باشد حداکثر قادر به بروز ۷۰ درصد از دانش و مهارت خود است، بنابراین باید تلاش کرد تا این دانش و مهارت در طول دوره کارآموزی و پس از آن ارتقا یابد و همچنین شخصیت هم ارتقا پیدا کند.

این مقام قضایی، شخصیت قاضی را مهمترین مؤلفه دانست و تأکید کرد: شخصیت قضایی در کلاس‌های آموزشی به دست نمی‌آید، بلکه نیاز به تمرین و کسب ملکات قضائی دارد.

حجت‌الاسلام طهماسبی با بیان اینکه سعه صدر یکی از مهمترین مؤلفه‌های ابعاد شخصیتی قضات است افزود: قاضی باید سعه صدر را در تمام عرصه‌های زندگی تمرین کند و از برخورد عامیانه در جامعه پرهیز نماید. 

وی بردباری، دقت نظر، دوری از هیجانات و نظم را از دیگر ملزومات حرفه قضاوت برشمرد که همگی نیازمند تمرین و ممارست و ایجاد ملکه نشانی هستند.

حجت‌الاسلام طهماسبی با بیان اینکه قضاوت نیاز به نظم دارد تصریح کرد: نظم تنها در رفت و آمد نیست، بلکه در صدور دستورات و رسیدگی‌ها نیز باید با نظم عمل شود. 

رئیس کل دادگستری استان بر لزوم ارتباط مستمر با خداوند، به‌ویژه برای قضات تأکید کرد و گفت: به نقل از یکی از بزرگان، انسان باید در هر مرحله از زندگی که مسئولیتی به مسئولیت‌ها و تکالیف او اضافه می‌شود، در حوزه معنوی نیز چیزی به اعمال معنوی خود اضافه کند، وگرنه شکست خواهد خورد.

 وی با تشبیه رابطه با خدا به عنوان یک معامله سودآور، اظهار کرد: باید به خدا قول داد که هرچه در توان داریم به میدان آوریم تا خداوند نیز هرچه در توان دارد که بی نهایت است برای حمایت و هدایت ما به میدان آورد.

حجت‌الاسلام طهماسبی ولایت‌مداری را از لوازم امر قضاوت دانست و تأکید کرد: اگر کسی اعتقاد وی به ولایت عمق کافی نداشته باشد طبعاً در عمل دچار تزلزل شده و در نتیجه قضاوت او خلاف شرع و بی‌اثر خواهد بود. 

وی با بیان اینکه حق‌الناس، ولایت و قانون سه خط قرمز دستگاه قضا هستند گفت: قضات باید از اکنون به حق‌الناس اهتمام داشته باشند. 

رئیس کل دادگستری استان یزد در پایان بیان کرد: هدف از برگزاری این دوره‌ها، تربیت نیروهای متخصص، متعهد و بومی برای تأمین کمبودهای کادر قضایی استان است.

انتهای پیام