صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۴۲۹۳۷۰۳
تاریخ انتشار : ۲۰ تير ۱۴۰۴ - ۱۲:۵۹
خطیب نماز جمعه تهران:

حجت‌الاسلام حاج‌علی‌اکبری در خطبه اول نماز جمعه تهران با بیان اینکه محرم ۱۴۰۴ تحت تأثیر حماسه بزرگ دوازده‌روزه که از عید غدیر تا آغاز محرم درخشید، به یکی از ماندگارترین مقاطع تاریخ انقلاب اسلامی تبدیل شد، گفت: ملت ایران عاشورایی‌ترین و کربلایی‌ترین محرم خود را تجربه کرد.

به گزارش ایکنا، حجت‌الاسلام‌والمسلمین محمدجواد حاج‌علی‌اکبری، خطیب نماز جمعه تهران، در خطبه اول نماز جمعه بیستم تیرماه با دعوت نمازگزاران به تقوای الهی، ضمن تقدیر از فضای معنوی حاکم بر ایام محرم امسال، گفت: محرم ۱۴۰۴ تحت تأثیر حماسه بزرگ دوازده‌روزه که از عید غدیر تا آغاز محرم درخشید، به یکی از ماندگارترین مقاطع تاریخ انقلاب اسلامی تبدیل شد و ملت ایران عاشورایی‌ترین و کربلایی‌ترین محرم خود را تجربه کرد.

وی با اشاره به حال‌وهوای حماسی کشور در این ایام، افزود: روح مقاومت و جوانمردی، عطر شهادت و ایثار، تشییع‌ جنازه‌های عاشورایی و گرامیداشت‌هایی که همچنان ادامه دارد، همه نشانه‌هایی از شور حسینی و بصیرت ملت ماست. پرچم ایران در کنار پرچم‌های سیاه عزای حسینی، نماد وحدت ملی و شعور دینی بود و محرم امسال ما را به یاد محرم اول انقلاب و محرم‌های دوران دفاع مقدس انداخت.

رئیس شورای سیاستگذاری ائمه کشور با تأکید بر اینکه سخن اصلی نماز جمعه تقواست، اظهار کرد: در دعای عرفه، امام حسین(ع) از خداوند خشیت و تقوایی طلب می‌کند که گویی خداوند را می‌بیند. این حالت عرفانی، اگر در جان انسان بنشیند، تمامی ساحت‌های زندگی او از جمله گفتار، رفتار، موضع‌گیری، روابط خانوادگی و اجتماعی را در مسیر رضای الهی قرار می‌دهد.

وی با بیان اینکه تقوا از قلب مؤمن می‌جوشد و سراسر وجود او را فرا می‌گیرد، گفت: این همان «تقوای دل» است که اباعبدالله الحسین(ع) ما را به آن دعوت کرده‌اند؛ تقوایی که انسان را تسلیم قضا و قدر الهی می‌کند و سیر زندگی را بر اساس توکل و رضا بنا می‌نهد.

حاج‌علی‌اکبری ادامه داد: امام حسین(ع) در قیام عاشورا حق تقوا را ادا کرد. هدف نهضت او، اصلاح امت پیامبر(ص) و انجام وظیفه الهی بود. او نه برای قدرت، نه برای فساد و نه برای ظلم، بلکه صرفاً برای خدا و با نیت الهی قیام کرد. همه مراحل حرکت آن حضرت از عدم بیعت، خروج از مکه، پاسخ به دعوت کوفیان و حتی رفتار با اصحاب، جلوه‌هایی از تقوای خالصانه بود.

وی با اشاره به نمونه‌هایی از تجلی تقوا در یاران امام حسین(ع) افزود: وقتی مسلم بن عقیل در خانه هانی بن عروه با فرصت حذف ابن‌زیاد روبه‌رو شد، به‌دلیل یادآوری سیره پیامبر(ص) از ترور خودداری کرد؛ زیرا اسلام ترور را نمی‌پذیرد. این نشانه تقواست. همچنین در روز عاشورا، وقتی مسلم‌بن‌عوسجه از امام خواست تا شمر را هدف قرار دهد، حضرت فرمود: «من آغازگر نبرد نیستم»؛ این هم جلوه‌ای دیگر از تقوای حسینی است.

خطیب نماز جمعه تهران تأکید کرد: پذیرش توبه حر و خرید زمین کربلا برای دفن شهدا، نیز از دیگر نمونه‌های رعایت تقوا توسط امام حسین(ع) است. همچنین اهتمام به نماز در شب عاشورا و برپایی نماز ظهر عاشورا در زیر باران تیر، نشان می‌دهد که این نهضت سراسر رنگ خدایی و معنویت دارد. راز جاودانگی قیام عاشورا همین آیه قرآن است؛ «إِنَّمَا يَتَقَبَّلُ اللَّهُ مِنَ الْمُتَّقِينَ؛ که خداوند تنها از پرهیزکاران (متقیان) قبول می‌کند».

وی با تجلیل از یاران امام حسین(ع) گفت: اصحاب حضرت، برجسته‌ترین نمونه‌های تقوا بودند و پس از شهادت امام نیز زینب کبری(س) پرچم تقوا را به دوش کشید. در خطبه‌های تاریخی ایشان در کوفه، مخاطبان حیران عظمت روح و کلام او شدند. و زمانی که نگاهش به سر بریده برادرش افتاد، از شدت دلتنگی، دیگر سخن نگفت و رو به آن سر مطهر عرض کرد: «يا هلالا لما استتم كمالا». زینب(س) از امام خود نه به‌عنوان ماه شب چهارده، بلکه به‌عنوان هلالی ناتمام یاد کرد، چون چهره خاک‌آلود و محاسن خونین امام، جان از دل خواهر می‌بُرد.

ادامه دارد...

انتهای پیام