به گزارش ایکنا از کردستان، اقبال خانی، سرپرست آموزش و پرورش استثنایی کردستان امروز، 21 تیر در کارگروه تخصصی معلولان که با حضور مشاور استاندار کردستان در امور معلولان و مدیر بهزیستی شهرستان سنندج در محل هنرستان دخترانه گلها در سنندج برگزار شد، موضوع بازار کار و اشتغال دانشآموزان با نیازهای ویژه را موضوع پیچیده چند وجهی بین دستگاهی ذکر کرد و گفت: آموزش و پرورش با ارتقای کیفیت و کارآمدی آموزش باید دانشآموزان را واجد مهارت کند و شایستگی و صلاحیتهای لازم برای حضور در بازار کار را به آنان بیاموزد.
وی با تأکید بر اهمیت گسترش ارتباطات فراسازمانی وتلاش در جهت استفاده از ظرفیتهای برون ودرون سازمانی در جهت ارتقاء خدمات آموزشی، پرورشی وتوانبخشی به دانشآموزان، اداره تعاون، رفاه وامور اجتماعی، اداره بهزیستی، استانداری وسازمان آموزش و پرورش استثنایی را متولیان امر و ارگانهای دخیل و تأثیرگذار در ایجاد این تعاونی برشمرد.
سرپرست اداره آموزش وپرورش استثنایی استان با بیان اینکه هرگز نباید دانشآموزان استثنایی را معلول دانست و جایگاه آنان باید همانند افراد عادی در جامعه تثبیت شود، اظهار کرد: اشتغال دانشآموزان با نیازهای ویژه از اهميت زيادی برخوردار است، تأسيس و راهاندازی تعاونیهای استثنايی در برنامههای سازمان استثنایی گنجانيده شده و متوليان امر قصد دارند تا با برنامهريزی و بهرهگيری از امكانات موجود به اين مهم دست یابند.
وی با تأکید بر اهمیت فرهنگ سازی، جامعهپذیری و حمایت معنوی و مادی از این قشر، ادامه داد: ايجاد شركتهای تعاونی دانشآموزان و فارغ التحصيلان استثنايی از اهم برنامههای است كه مصداق زيبايی از مشاركت و تعاون است.
خانی ادامه داد: 70 درصد اعضای اين تعاونیها دانشآموزان استثنايی يا والدين آنها میباشند که جزو 3 دهک پایین جامعه هستند و بقيه اعضا از ساير افراد علاقمند به مشاركت در امور معلولان انتخاب میشوند.
سرپرست آموزش و پرورش استثنایی استان بیان کرد: تمهید استفاده از ظرفیت کارگاهی هنرستانهای دخترانه گلها وپسرانه نوآوران در سنندج برای دانش آموزان فارغ التحصیل یا غیر فارغالتحصیل دارای 18 سال سن فراهم شده تا اولین تعاونی کودکان استثنایی استان در سنندج بزودی ایجاد شود.
وی تأکید کرد: ایجاد این تعاونیها باعث میشود دانشآموزان با نیازهای ویژه پس از فارغالتحصیلی بتوانند با تکیه بر مهارتهای حرفهای وشغلی و با توجه به تواناییها و علایق خود وارد بازار کار شوند و حضور مستمر آنها در جامعه ادامه یابد.
انتهای پیام